Είσαι εδώ
Home > HOMEPAGE HOT POSTS > Σε γήπεδα χωρίς κόσμο παίζει πλέον ο Jordan Henderson

Σε γήπεδα χωρίς κόσμο παίζει πλέον ο Jordan Henderson

Μπορεί ο Jordan Henderson να επιμένει ότι η μετακίνησή του στη Σαουδική Αραβία δεν είχε χρηματικά κίνητρα, αλλά τώρα παίζει σε κοινό κάτω των 1.000 ατόμων με την Al-Ettifaq.

Από μία από τις καλύτερες ατμόσφαιρες στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο σε τριψήφιο αριθμό θεατών, το καλοκαίρι έφερε μια άσχημη πτώση για τον Henderson.

Η πρόσφατη συνέντευξή του στην εφημερίδα The Athletic, στην οποία προσπάθησε να εξηγήσει την απόφασή του να ενταχθεί στην Al-Ettifaq, ομάδα της Pro League της Σαουδικής Αραβίας, επιμένοντας ότι δεν το έκανε για τα χρήματα, επικρίθηκε καθολικά. «Ήθελα κάτι που θα με ενθουσίαζε» ήταν ο λόγος για τον οποίο εντάχθηκε στη νέα ομάδα του Steven Gerrard στη Μέση Ανατολή, σύμφωνα με τις δηλώσεις του.

Όμως, παρά την ανανέωση της κορυφαίας κατηγορίας της Σαουδικής Αραβίας, που περιλαμβάνει σημαντικές επενδύσεις από το Δημόσιο Ταμείο Επενδύσεων της βασιλικής οικογένειας, το ενδιαφέρον δεν φαίνεται να είναι ακόμα υψηλό.

Στην πραγματικότητα, στο πιο πρόσφατο παιχνίδι του Henderson για την Al-Ettifaq – μια νίκη με 3-1 εκτός έδρας επί της Abha – η επίσημη προσέλευση ήταν μόλις 976 θεατές, σύμφωνα με το ESPN. Ο Henderson ξεκίνησε μαζί με τον Gini Wijnaldum στη μεσαία γραμμή του Gerrard, με τον πρώην επιθετικό της Celtic Moussa Dembele μπροστά και τον Demarai Gray να έρχεται από τον πάγκο.

Παρά τα υψηλά ονόματα που συμμετείχαν (ο πρώην μέσος της Sevilla και της PSG Grzegorz Krychowiak ξεκίνησε για την Abha και ο πρώην επιθετικός της Lyon Karl Toko Ekambi σκόραρε από τον πάγκο) το γήπεδο ήταν γεμάτο μόνο κατά 3,9%! Σε κανένα από τα πέντε παιχνίδια του με την Al-Ettifaq μέχρι στιγμής, ο Henderson δεν έχει παίξει ακόμα μπροστά σε περισσότερους από 14.000 οπαδούς.

Η υψηλότερη προσέλευση θεατών σε οποιαδήποτε από τις εμφανίσεις του, σημειώθηκε στην έδρα της Al-Nassr, με 13.930 στις κερκίδες σε ένα παιχνίδι στο οποίο συμμετείχε η μεγαλύτερη έλξη του πρωταθλήματος Saudi Pro League, ο Cristiano Ronaldo.

Κοντά στη δεύτερη θέση ήταν η εκτός έδρας αναμέτρηση με την Al Hillal (η οποία μαζί με τις Al-Nassr, Al-Ittihad και Al-Ahli είναι μία από τις τέσσερις ομάδες που ανήκουν στο κράτος) συγκεντρώνοντας 13.656 οπαδούς. Στις άλλες δύο εξόδους του Henderson, υπήρχαν λιγότεροι από 5.000 θεατές, με 4.200 στις κερκίδες στην εντός έδρας αναμέτρηση με την Al Khaleej και 2.281 στην επίσκεψη της Damac.

Τα στοιχεία της Transfermarkt αναφέρουν ότι ο μέσος όρος προσέλευσης της Al Ettifaq, έχει αυξηθεί μόνο ελαφρώς από 5.200 σε 6.804 τη φετινή σεζόν. Αυτό έρχεται μετά τον διορισμό του Gerrard ως προπονητή και τις μετεγγραφές των Henderson, Wijnaldum, Dembele και Gray μεταξύ άλλων.

Η Al-Ettifaq φέρεται να έχει τον έβδομο υψηλότερο μέσο όρο προσέλευσης στο σαουδαραβικό πρωτάθλημα Pro League αυτή τη σεζόν, με τις Al Hilal, Al-Ittihad, Al-Ahli και Al-Nassr να είναι αναμενόμενα οι πιο επισκέψιμες. Η επίσημη χωρητικότητα του γηπέδου Prince Mohamed bin Fahd Stadium της Al-Ettifaq αναφέρεται σε 26.000, πράγμα που σημαίνει ότι ο σύλλογος γεμίζει κατά μέσο όρο λίγο περισσότερο από το ένα τέταρτο των διαθέσιμων θέσεων.

Με τα πρόσφατα πισωγυρίσματα στην ανάπλαση του Anfield Road End από τη Liverpool, στα δύο εντός έδρας παιχνίδια των Reds αυτή τη σεζόν οι θεατές έφτασαν τις 49.699 και 50.109. Αυτό θεωρείται απογοήτευση, καθώς η τελική χωρητικότητα του γηπέδου θα είναι περίπου 61.000, αλλά σίγουρα είναι καλύτερα από το νέο εγχείρημα του Henderson.

Σε γήπεδα χωρίς κόσμο παίζει πλέον ο Jordan Henderson
Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση

Top
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com