Είσαι εδώ
Home > HOMEPAGE HOT POSTS > Δριμεία κριτική σε FSG για τα κοινά προβλήματα των Red Sox & Liverpool

Δριμεία κριτική σε FSG για τα κοινά προβλήματα των Red Sox & Liverpool

Σε μια κατάσταση που μπορεί να φανεί οικεία στους οπαδούς της Liverpool, η FSG επικρίθηκε έντονα επειδή μετέτρεψε τους Boston Red Sox σε «αουτσάιντερ».

Οι Red Sox είναι μία από τις πιο εμβληματικές ομάδες του μπέιζμπολ, ιδρύθηκαν το 1901 και έχουν κατακτήσει εννέα World Series – περισσότερα από όλα τα άλλα εκτός από δύο, τους New York Yankees (27) και τους St Louis Cardinals (11). Τέσσερις από αυτές έχουν έρθει υπό την FSG, η οποία αγόρασε την ομάδα της Βοστώνης το 2002, αλλά τα πράγματα έχουν ξινίσει τα τελευταία χρόνια.

Η έλλειψη επενδύσεων την έχει καταστήσει ανίκανη να ανταγωνιστεί ομάδες όπως οι New York Yankees και οι Houston Astros, και κινδυνεύει να χάσει το τουρνουά μετά τη σεζόν που οδηγεί στο World Series. Ενώ η πολυπλοκότητα του μπέιζμπολ και της πρόσληψής του είναι δύσκολο να αποκρυπτογραφηθεί για όσους δεν παρακολουθούν το άθλημα, οι δημοσιογράφοι γύρω από τη Βοστώνη το συνόψισαν.

«Οι Red Sox είναι ένα από τα πιο ισχυρά εμπορικά σήματα στον αμερικανικό αθλητισμό», έγραψε στο Twitter ο Bill Koch της Providence Journal. «Έχουν μετατραπεί σε αουτσάιντερ από έναν ιδιοκτήτη που αρκείται σε μια μεσαία μισθοδοσία και έναν επικεφαλής του μπέιζμπολ που αποστρέφεται το ρίσκο. Ο John Henry και ο Chaim Bloom μικραίνουν την ομάδα. Είναι απογοητευτικό».

Η κριτική του Koch ήρθε μετά την τοποθέτηση του επικεφαλής του μπέιζμπολ Bloom ότι οι Red Sox είναι «αουτσάιντερ», μετά τη λήξη της προθεσμίας μεταγραφών αυτής της εβδομάδας, παρά την ιδιότητά τους ως ένας από τους γίγαντες του μπέιζμπολ. Ο Sam Murray του NBC10 Boston πρόσθεσε: «Είναι εκπληκτικό το πώς οι Red Sox είχαν την ευκαιρία, είτε να αγοράσουν, είτε να πουλήσουν στην προθεσμία και δεν έκαναν τίποτα από τα δύο. Τώρα είναι τρεις θέσεις πίσω στην Wild Card, έχουν χάσει πέντε από τις έξι τελευταίες και βαδίζουν στο νερό. Ευχαριστώ τον John Henry και τον Chaim Bloom! Ένα τόσο διασκεδαστικό προϊόν για να παρακολουθήσετε!»

Σε μια στήλη για τη Boston Herald, ο Bill Speros περιέγραψε ένα σενάριο που μοιάζει τρομακτικά με αυτό που παρατηρείται στο Merseyside τα τελευταία χρόνια:

«Με το να επιλέξουν όλα-αλλά και να αποσυρθούν από την προθεσμία των μεταγραφών, η γραμμή των Red Sox επικεντρώθηκε αμέσως στην επιστροφή των Chris Sale, Tanner Houck και Story. Κάποια στιγμή αυτή τη σεζόν, θα είναι αρκετοί για να δώσουν την όποια ώθηση θα μπορούσε να λάβει η ομάδα από την ανταλλαγή στο deadline. Έτσι λένε πηγές που πληρώνονται από τον John Henry ή τον Tom Werner.
Με τον Bloom να εξακολουθεί να απασχολείται από τη στιγμή που γράφονται αυτές οι γραμμές, δεν ήταν ποτέ πιο προφανές ότι ακολουθεί το παράδειγμα της ιδιοκτησίας, τόσο στη μείωση της μισθοδοσίας όσο και στην αποφυγή κάθε είδους συμβολαίου που θα πρόσθετε περιττό βάρος στον τραπεζικό λογαριασμό του Fenway Sports Group».

Ενώ η Liverpool έχει δαπανήσει 95 εκατομμύρια λίρες για τους Alexis Mac Allister και Dominik Szoboszlai αυτό το καλοκαίρι και υπάρχει περιθώριο για περαιτέρω μεταγραφές, ο σύλλογος έχει επίσης ανακτήσει σημαντικά κεφάλαια με έξι αποχωρήσεις βασικών παικτών. Υπάρχουν ήδη οπαδοί που είναι απογοητευμένοι από το μοντέλο ιδιοκτησίας της FSG που αποφεύγει το ρίσκο – και αυτό είναι σαφώς ένα συναίσθημα που μοιράζονται στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού.

Πριν από ένα χρόνο, ο ίδιος ο Jurgen Klopp παραδέχτηκε μάλιστα ότι «από καιρό σε καιρό θα ήμουν έτοιμος να ρισκάρω λίγο περισσότερο».

Εν τω μεταξύ, η αναζήτηση της FSG για νέες επενδύσεις στη Liverpool συνεχίζεται, χωρίς όμως να έχει υπάρξει κάποια εξέλιξη μέχρι στιγμής, παρά τους ισχυρισμούς ότι μπορεί να υπάρξει λύση πριν από το καλοκαίρι.

Δριμεία κριτική σε FSG για τα κοινά προβλήματα των Red Sox & Liverpool
Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση

Top
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com