Είσαι εδώ
Home > HOMEPAGE HOT POSTS > Curtis Jones: «Θα παίξω όπου με χρειάζεται η ομάδα»

Curtis Jones: «Θα παίξω όπου με χρειάζεται η ομάδα»

Ο Curtis Jones δεν ήταν ποτέ ο παίκτης που δεν είχε αυτοπεποίθηση και η ανάγκη να παίξει τον ρόλο του Νο 6 δεν τον έχει σταματήσει, το αντίθετο μάλιστα.

Οι Κόκκινοι έχουν αυτή τη στιγμή έξι μέσους στις τάξεις τους, έχουν μέσο όρο ηλικίας τα 23 έτη, αλλά κανένας τους δεν είναι αποδεδειγμένα «εξειδικευμένος» (αμυντικός) μέσος. Ο Trent Alexander-Arnold είχε αναλάβει να λειτουργήσει στη θέση Νο 6 καθ’ όλη τη διάρκεια της προετοιμασίας, μετά τις αποχωρήσεις των Fabinho και Jordan Henderson, πριν αναλάβει ο Jones.

Ο 22χρονος χρησιμοποιήθηκε σε ρόλο του «βαθύτερου μέσου» σε όλη τη διάρκεια της θριαμβευτικής εκστρατείας της Αγγλίας στο U21 Euro αυτό το καλοκαίρι και ο Jurgen Klopp επιβεβαίωσε ότι είναι μέρος των σχεδίων για το Νο. 6, προς το παρόν τουλάχιστον.

«Σε αυτή τη θέση; Αν δεν υπάρχει κανένας άλλος εκεί, μπορεί να παίξει εκεί σίγουρα», δήλωσε ο Klopp πριν από τη φιλική ήττα της Τετάρτης από την Bayern Munich. Ο Jones έδειξε τόσο τα δυνατά όσο και τα αδύνατα σημεία του στη θέση αυτή καθ’ όλη τη διάρκεια του αγώνα, αλλά ένα πράγμα που δεν του λείπει, είναι η αυτοπεποίθηση και η πεποίθηση ότι μπορεί να εκτελέσει το ρόλο αυτό για την ομάδα.

«Θέλω απλώς να πάω και να παίξω το παιχνίδι, οπότε δεν με ενοχλεί όταν μου λένε να πάω και να παίξω ως [νούμερο] έξι, όπου είμαι πιο βαθύς», δήλωσε στο The Anfield Wrap σε πρόσφατη συνέντευξή του.

«Όσο καιρό βρίσκομαι στον σύλλογο, ήμουν πάντα ένα παιδί που ήθελε απλώς να πηγαίνει και να σκοράρει, να επιτίθεται και να έχει ασίστ. Πάντα έπαιζα σαν 10άρι, αλλά μετά ήρθα στην ομάδα και προσαρμόστηκα καλά όσον αφορά το να πηγαίνω στο πρέσινγκ και να κυκλοφορώ την μπάλα.
Οπότε είναι περισσότερο η εμπιστοσύνη του προπονητή και του προσωπικού, ώστε να ξέρουμε ότι αν είναι πιο ψηλά μπορεί να σκοράρει γκολ, να δημιουργεί και να δίνει ασίστ. Αλλά μετά ξέρουμε ότι αν είναι σε πιο βαθύ ρόλο θα πιέσει και ότι έχει πιο ώριμο μυαλό, όπου μπορεί να μείνει.
Η κουβέντα έρχεται, αλλά είναι περισσότερο το να κερδίσει την εμπιστοσύνη θα έλεγα, στις προπονήσεις κατά διαστήματα και στο παιχνίδι. Υπήρχαν στιγμές που ο Fabinho ή ο Hendo είχαν βγει και έπρεπε να πέσω εκεί, να είμαι ο άνθρωπος που είναι λίγο περισσότερο ως ‘ο αμυντικός’.»

«Παίζεις παιχνίδια στα οποία πρέπει να προσαρμόζεσαι και να αλλάζεις ούτως ή άλλως», συνέχισε ο Jones. «Η συζήτηση είναι πάντα εκεί, αλλά την ίδια στιγμή είναι και στο χέρι σου να βγεις εκεί έξω και να ξέρεις τι πρέπει να κάνεις σε αυτόν τον ρόλο. Είμαι αρκετά μεγάλος τώρα, έχω την εμπειρία εκεί, οπότε τελικά έτσι κι αλλιώς θα πρέπει να κάνω την διαφορά».

Ο 22χρονος θα γνωρίζει ότι η μετακίνηση δεν είναι μόνιμη, αλλά σίγουρα δεν στερείται της πεποίθησης ότι έχει αυτό που απαιτείται, ενώ η Liverpool θα κοιτάξει στη μεταγραφική αγορά για να βρει τη μόνιμη λύση. Ο Romeo Lavia εξακολουθεί να βρίσκεται στο στόχαστρο, αλλά ακόμα και αν επιβεβαιωθεί η μετακίνηση του εφήβου ή οποιουδήποτε άλλου πριν από την πρεμιέρα της σεζόν, ο Jones έχει πολλές πιθανότητες να ξεκινήσει ως Νο 6 στην Chelsea.

Curtis Jones: «Θα παίξω όπου με χρειάζεται η ομάδα»
Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση

Top
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com