Είσαι εδώ
Home > HOMEPAGE HOT POSTS > Αντιδράσεις από την LGBTQ+ με την μεταγραφή του Henderson

Αντιδράσεις από την LGBTQ+ με την μεταγραφή του Henderson

Η ομάδα καμπάνιας Stonewall πιστεύει ότι ο Jordan Henderson έχει την ευκαιρία να «δημιουργήσει ένα νέο σχέδιο» για τη συζήτηση σχετικά με τα LGBTQ+ δικαιώματα μετά την αμφιλεγόμενη μετακίνησή του στη Σαουδική Αραβία.

Ο μέσος της Αγγλίας θεωρούνταν μεγάλος σύμμαχος της LGBTQ+ κοινότητας κατά τη διάρκεια της θητείας του ως αρχηγός της Liverpool, οπότε η μετακίνησή του στην Al-Ettifaq, σε μια χώρα όπου η ομοφυλοφιλία είναι παράνομη και τιμωρείται με θάνατο, όπως είναι λογικό έχει προκαλέσει ευρεία κριτική.

Ο διευθυντής εξωτερικών υποθέσεων του Stonewall Robbie de Santos, ελπίζει ότι η προσοχή που έχει προσελκύσει η κίνηση αυτή θα βοηθήσει να φωτιστεί περαιτέρω η Σαουδική Αραβία. «Παρακολουθούμε με ενδιαφέρον, διότι αυτό που θα ακολουθήσει είναι το πιο σημαντικό πράγμα», δήλωσε ο De Santos στο πρακτορείο ειδήσεων PA. «Συνεχίζει να είναι σύμμαχος και πώς φαίνεται αυτό στο πλαίσιο του παιχνιδιού στη Σαουδική Αραβία; Μου φαίνεται ότι αυτή είναι η πιο προβεβλημένη, παγκόσμια συζήτηση που είχαμε ποτέ για έναν ποδοσφαιριστή που μετακομίζει στη Σαουδική Αραβία.»

«Νομίζω ότι αυτή είναι μια ευκαιρία να δημιουργήσουμε ένα νέο σχέδιο για να το κάνουμε αυτό, επειδή η Jordan ήταν τόσο παθιασμένος υπέρμαχος των δικαιωμάτων των LGBTQ+. Άλλοι παίκτες που έχουν περάσει δεν είχαν τέτοιο ρεκόρ. Ο Jordan έχει μια απίστευτη ευκαιρία να σπάσει αυτόν τον κύκλο και να μιλήσει ανοιχτά για τα LGBTQ+ δικαιώματα, επειδή κανείς δεν μπορεί να προσποιηθεί ότι δεν το έχει κάνει.
Ανήκει σε διαφορετική γενιά από κάποιον όπως ο David Beckham, ο οποίος είναι πολύ απολίτικος χαρακτήρας και δεν έχει πει τίποτα έξω από τα καθιερωμένα, ενώ ο Jordan Henderson έχει πει».

Ωστόσο, τα σημάδια δεν είναι ενθαρρυντικά, καθώς στο έγχρωμο και ασπρόμαυρο μονταρισμένο βίντεο που χρησιμοποίησε η Al-Ettifaq στα κανάλια κοινωνικής δικτύωσης για να ανακοινώσει τον Henderson, είδε οποιαδήποτε εικόνα του να φοράει το περιβραχιόνιο του αρχηγού με το ουράνιο τόξο να γκριζάρει.

«Σοκαρίστηκα, αλλά δεν εξεπλάγην από την τόσο κατάφωρη διαγραφή της LGBTQ+ κοινότητας μέσω αυτού και φωτίζει το πόσο συστηματικά οι αρχές της Σαουδικής Αραβίας και η επικρατούσα κουλτούρα εξαλείφουν και εξαλείφουν την ορατότητα της κοινότητάς μας εκεί», πρόσθεσε ο De Santos.

Λαμβάνοντας υπόψη τις αντιδράσεις που προκάλεσε η κίνηση του Henderson, είναι πιθανό και άλλοι ποδοσφαιριστές να το σκεφτούν δύο φορές να υποστηρίξουν πλήρως τα LGBTQ+ δικαιώματα για να μην κατηγορηθούν για υποκρισία, αν τελικά δεχτούν τα πολλά εκατομμύρια που τους προσφέρονται από μια μετακίνηση στη Σαουδική Αραβία.

Η εκστρατεία Rainbow Laces της Stonewall, για την υποστήριξη της ένταξης των LGBTQ+ στον αθλητισμό, τη γυμναστική και τη σωματική δραστηριότητα, ξεκίνησε το 2013 και λαμβάνει υποστήριξη υψηλού προφίλ από ποδοσφαιριστές της Premier League, αλλά θα υπάρξει διπλασιασμός των προσπαθειών αυτή τη σεζόν.

«Είμαι σίγουρος ότι θα υπάρχουν κάποιοι άνθρωποι που θα κάνουν αυτόν τον υπολογισμό» δήλωσε ο De Santos. «Αλλά αυτό που βλέπουμε είναι ότι το ποδόσφαιρο αλλάζει, καθώς έρχονται αυτές οι διαφορετικές γενιές. Αυτή είναι μια γενιά που μεγαλώνει με LGBTQ+ φίλους και οικογένεια και αυτό δημιουργεί ένα διαφορετικό είδος υπευθυνότητας.
Το μήνυμά μας φέτος είναι σε μεγάλο βαθμό ότι πρέπει να συνεχίσουμε. Θα μιλήσουμε άμεσα για τον κίνδυνο του εφησυχασμού. Επειδή οι παίκτες έχουν φορέσει τα περιβραχιόνια των αρχηγών με το ουράνιο τόξο ή έχουν φορέσει τα κορδόνια με το ουράνιο τόξο, δεν σημαίνει ότι η δουλειά έχει τελειώσει.
Αυτό δεν σημαίνει ότι τα LGBTQ+ άτομα στον αθλητισμό έχουν πλήρη ισότητα, οπότε το μόνο που μπορούμε να κάνουμε ως φιλανθρωπική οργάνωση εκστρατείας είναι να διατηρήσουμε την αίσθηση του επείγοντος και να συνεχίσουμε να απευθύνουμε έκκληση στους ποδοσφαιριστές να χρησιμοποιήσουν την απίστευτη θέση τους και την απίστευτη δύναμή τους στην κοινωνία για το καλό της κοινότητάς μας».

Αντιδράσεις από την LGBTQ+ με την μεταγραφή του Henderson
Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση

Top
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com