Είσαι εδώ
Home > HOMEPAGE HOT POSTS > Ο Henderson γίνεται μόλις ο 4ος αρχηγός της Liverpool που πωλείται

Ο Henderson γίνεται μόλις ο 4ος αρχηγός της Liverpool που πωλείται

Η αποχώρηση του Jordan Henderson από τη Liverpool, τον κάνει μόλις τον τέταρτο αρχηγό που πουλήθηκε από τον σύλλογο ενώ είχε το περιβραχιόνιο.

Η αναχώρηση για τον Henderson δεν αναμενόταν νωρίτερα αυτό το καλοκαίρι, αλλά μόλις η Al Ettifaq του Steven Gerrard εκδήλωσε το ενδιαφέρον της, έγινε αναπόφευκτο γεγονός η μετεγγραφή του, μόλις συμφωνήθηκε το ποσό της αμοιβής του Jordan. Ο «μαγικός αριθμός» για τον αρχηγό των Reds ήταν ένας εντυπωσιακός μισθός, ο οποίος είναι της τάξης των £350.000 την εβδομάδα, αφορολόγητο και αμοιβή £12 εκατομμυρίων για τον σύλλογο.

Είναι μια μετακίνηση που σήκωσε αντιδράσεις, όχι επειδή ο αρχηγός των Reds ήθελε να φύγει αλλά μάλλον η επιλογή του προορισμού του έχοντας γίνει σύμμαχος της LGBTQ+ κοινότητας. Η κίνηση αλλάζει την κληρονομιά του και ενώ οδήγησε την ομάδα σε μια μεγάλη περίοδο επιτυχίας, είναι κατανοητό ότι δημιουργείται έλλειψη ενθουσιασμού σε όλη τη βάση των οπαδών.

Το γεγονός της πώλησής του τον κάνει μόλις τον τέταρτο παίκτη της Liverpool που πωλείται ενώ φέρει τις ευθύνες του αρχηγού, μετά τον Emlyn Hughes το 1979. Ο θρυλικός αμυντικός πουλήθηκε στη Wolves για 90.000 λίρες το 1979, τερματίζοντας την εξάχρονη βασιλεία του ως αρχηγός σε ηλικία 31 ετών.

Ο Grame Sounes ήταν ο επόμενος αρχηγός που πουλήθηκε, πηγαίνοντας στη Sampdoria με συμφωνία 650.000 λιρών το 1984 – ήταν 32 ετών και είχε φορέσει το περιβραχιόνιο για τρεισήμισι σεζόν πριν την αναχώρησή του.

Ο πιο πρόσφατος, πριν από τον Henderson ήταν ο Paul Ince το 1999. Ο πρώην παίκτης της Manchester United ειπώθηκε ότι δεν είχε μέλλον στο Anfield και πουλήθηκε για 1 εκατομμύριο λίρες στη Middlesbrough. Ήταν 31 τότε.

Όπως μπορείτε να δείτε, υπάρχουν πολλά κοινά μεταξύ των τεσσάρων όσον αφορά την ηλικία τους και το στάδιο της καριέρας τους όταν τους πούλησε η Liverpool. Άλλοι αρχηγοί έφυγαν με ελεύθερη μεταγραφή αφού φόρεσαν το περιβραχιόνιο του αρχηγού τη σεζόν αμέσως πριν την αναχώρησή τους, όπως οι Phil Neal (1985), Ian Rush (1996), John Barnes (1997) και Jamie Redknapp (2002).

Είναι μια αποκλειστική λίστα στην οποία έχει μπει πλέον και ο Henderson.

Ο Henderson γίνεται μόλις ο 4ος αρχηγός της Liverpool που πωλείται
Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση

Top
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com