Είσαι εδώ
Home > HOMEPAGE HOT POSTS > Klopp: «Ήταν δύσκολη η απόφαση του Henderson»

Klopp: «Ήταν δύσκολη η απόφαση του Henderson»

Σε όλους στον σύλλογο θα λείψει ο Jordan Henderson που συνεχίζει την καριέρα του στη Σαουδική Αραβία, όπως δήλωσε ο Jürgen Klopp, ο οποίος παράλληλα τόνισε πως η απόφαση του Άγγλου ήταν δύσκολη.

Ο Γερμανός ρωτήθηκε πως διαχειρίζεται την αποχώρηση του Hendo:

“ Προς το παρόν, είναι απολύτως εντάξει, αλλά ήταν ήδη σε εξέλιξη εδώ και λίγο καιρό, οπότε είχαμε χρόνο να προσαρμοστούμε σε αυτό και να το συνηθίσουμε. Είναι ποδόσφαιρο, είναι ζωή, είναι φυσιολογικό, συμβαίνουν τέτοια πράγματα. Τη Δευτέρα, όταν φτάσαμε πίσω στο Λίβερπουλ, ο Hendo μας περίμενε να αποχαιρετήσει σωστά την ομάδα και το προπονητικό επιτελείο, οπότε ήταν μια πολύ ωραία χειρονομία – ένα πολύ ωραίο πράγμα. Ξέρω ότι ήταν μια πραγματικά πολύ δύσκολη απόφαση για τον Hendo και ήμουν κοντά του ή μαζί του σε όλη τη διαδρομή. Είναι λυπηρό, απολύτως περίεργο, γιατί είναι ο μόνος αρχηγός που είχα εδώ στη Liverpool, αλλά νομίζω ότι είναι συναρπαστικό και για αυτόν. Θα μας λείψει, χωρίς αμφιβολία, αυτό είναι ξεκάθαρο – ως άνθρωπος και ως παίκτης. Αλλά, όπως είπα, αυτό είναι το ποδόσφαιρο.. ”

Πόσο άλλαξε σε αυτά τα 8 χρόνια:

“ Ο Hendo τραυματίστηκε όταν έφτασα εδώ. Επτάμισι χρόνια αργότερα, γνωρίζοντάς τον τόσο καλά, πρέπει να ήταν για εκείνον ένας απόλυτος εφιάλτης γιατί προφανώς [ήταν] ακόμα νέος στο ρόλο του αρχηγού και μετά η επιθυμία του Hendo να αποδεικνύεται συνεχώς, και εκτός γηπέδου, τότε έρχεται ένας νέος προπονητής και δεν μπορούσε να κάνει κάτι. Για εκείνον, σίγουρα, ήταν φρικτό – θα έπρεπε να τον ρωτήσεις σωστά για αυτό, αλλά είμαι αρκετά σίγουρος. Θυμάμαι ότι μπήκε στο γραφείο μου και με ρώτησε αν μπορούσε να έρθει μαζί μας στο πρώτο παιχνίδι με την Tottenham. Μετά, συνειδητοποίησα ότι αυτό είναι πολύ συνηθισμένο στην Αγγλία: ότι οι παίκτες ζητούν να έρθουν εκτός έδρας παιχνίδια και τέτοια πράγματα. Το κάναμε αυτό μερικές φορές με τον Millie αργότερα, αλλά εκείνη τη στιγμή σκέφτηκα, «Τι θέλεις να κάνεις εκεί; Δεν είναι καλύτερα να προπονείσαι επειδή είσαι τραυματίας;». Καταλαβαίνω τώρα ότι ήθελε να δείξει αμέσως την αξία [του] για την ομάδα, για την οποία δεν ήταν 100% σίγουρος εκείνη τη στιγμή. ”

“ Τον ήξερα από πριν, μου άρεσε πολύ ως παίκτης, αυτός ο μέσος, η ενέργεια που έφερε στο γήπεδο, η ηγεσία και όλα αυτά. Τόσα πολλά πράγματα μου άρεσαν στον παίκτη πριν τον γνωρίσω ως άνθρωπο. ”

“ Ήταν δύσκολο για εκείνον, αλλά από εκείνη τη στιγμή θα έλεγα, εκτός από μερικούς τραυματισμούς, ήταν μια καθαρή ιστορία επιτυχίας από τότε. Ξέρω, και είναι πάντα έτσι στη ζωή, οι άνθρωποι θα τον εκτιμήσουν σωστά μόνο αφού φύγει. Ετσι είναι. Νομίζω ότι δεν έλαβε την κατάλληλη εκτίμηση ή σεβασμό που θα του άξιζε όλα αυτά τα χρόνια – από ορισμένους σίγουρα, αλλά όχι από όλους. Τώρα φεύγει, θα έλεγα, όχι στο υψηλότερο επίπεδο, γιατί προφανώς η περασμένη σεζόν δεν ήταν φανταστική, αλλά [φεύγει] με το κεφάλι ψηλά και νομίζω ότι αυτό είναι καλό. Στο μέλλον, όταν ο κόσμος κοιτάξει πίσω, τότε θα συνειδητοποιήσει ότι ο Jordan Henderson ήταν ο αρχηγός της πιο επιτυχημένης ομάδας μας μέχρι τότε -ελπίζω να μπορέσουμε να δημιουργήσουμε μια άλλη- και ο αρχηγός των πρώτων νικητών της Premier League και όλων αυτών των ειδών. πράγματα. Αυτή είναι μια ιδιαίτερη καριέρα. Πρέπει να είναι και θα είναι στο μέλλον περήφανος γι’ αυτό. ”

Πως θα τον περιέγραφε ως παίκτη και τι έφερε στην ομάδα αυτά τα χρόνια: 

“ Του Hendo είναι ένα πολύ καλό πακέτο, ένα πραγματικά καλό πακέτο. Υπάρχει το φυσικό κομμάτι, αλλά υπάρχει και το υπερτεχνικό. Είναι τεχνικά πολύ, πολύ καλός. Κάτι που μερικές φορές οι παίκτες, λόγω του ρόλου που βλέπουν τους εαυτούς τους στο γήπεδο, αυτού του μαχητή και τέτοια πράγματα, δεν το δείχνουν πάντα. Δεν μπορείς να έχεις τόσα παιχνίδια στην Premier League, δεν μπορείς να είσαι αρχηγός της Liverpool, δεν μπορείς να παίξεις στα πιο σημαντικά παιχνίδια στον κόσμο, αν δεν είσαι τεχνικά σε πολύ υψηλό επίπεδο – και είναι. ”

“  Δεξί πόδι, αριστερό πόδι πολύ καλό. Στην τακτική βελτιώθηκε περισσότερο από τότε που είμαστε εδώ, έπρεπε να τον χρησιμοποιήσουμε σε διαφορετικές θέσεις, το έκανε πολύ καλά. Έπαιξε ακόμη και στόπερ για εμάς. Έπρεπε να παίξει ως Νο. 6, νόμιζα ότι έπαιξε μερικά εξαιρετικά παιχνίδια εκεί. ”

“ Επιτρέψτε μου να πω, ο Fabinho, ο Hendo, ο Gini και μετά ο Millie, αυτοί οι τέσσερις για τρεις θέσεις, νομίζω ότι κανείς δεν θα έλεγε ότι θα ήταν μια επιτυχημένη μεσαία γραμμή γιατί κάτι λείπει – αλλά τίποτα δεν έλειπε γιατί τα αγόρια ήταν όλα ένα πραγματικό πακέτο . Αυτό ήταν τόσο καλό και ο Hendo ήταν ένα εξαιρετικά σημαντικό μέρος αυτού. Μερικά σπουδαία γκολ και τώρα αφού φύγει, θα θυμόμαστε ακόμα και τα γκολ, μπορεί να μην ήταν τόσα ακριβώς όσοι θα μπορούσαν να υπάρξουν, αλλά μερικά φανταστικά γκολ. Ένα που δεν θα ξεχάσω ποτέ ήταν αυτό στην Chelsea, ήταν ένα πραγματικά φοβερό σουτ στη πάνω γωνία. Επαγγελματίας κορυφαίας κλάσης, κορυφαίος και ένας πολύ, πραγματικά, πολύ καλός παίκτης. Αυτός πρέπει να είσαι αν θέλεις να παίξεις τόσο καιρό για τη Liverpool. ”

Henderson και Klopp δάκρυσαν μετά το τέλος του τελικού στο Wanda Metropolitano το 2019.

 

Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση

Top
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com