Είσαι εδώ
Home > HOMEPAGE HOT POSTS > Να παραμείνει στις θέσεις του ο Henderson προτρέπει η Διεθνής Αμνηστία

Να παραμείνει στις θέσεις του ο Henderson προτρέπει η Διεθνής Αμνηστία

Η Διεθνής Αμνηστία κάλεσε τον Jordan Henderson να μιλήσει ενάντια στις παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στη Σαουδική Αραβία, αφού η Liverpool συμφώνησε να πουλήσει τον αρχηγό της στην ομάδα της SaudiPro League Al-Ettifaq.

Ο 33χρονος φέρεται να έχει καταλήξει σε συμφωνία για συμβόλαιο αξίας 700.000 λιρών την εβδομάδα, με τους συλλόγους να έχουν συμφωνήσει για αμοιβή 12 εκατομμυρίων λιρών, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων PA. Θα συνεργαστεί με τον πρώην συμπαίκτη του στους Reds Steven Gerrard, ο οποίος ανέλαβε προπονητής στις αρχές του μήνα.

Οι ομάδες LGBT+ έχουν προειδοποιήσει τον Άγγλο μέσο ότι η φήμη του ως σύμμαχος της κοινότητας, θα μπορούσε να πληγεί ανεπανόρθωτα εάν αποδεχτεί την προσφορά, αφού προηγουμένως ήταν ένθερμος υποστηρικτής της συμμετοχής στο παιχνίδι. Η ομοφυλοφιλία είναι παράνομη και τιμωρείται με θάνατο στη Σαουδική Αραβία, ενώ το κράτος κατηγορείται για μια σειρά από άλλες καταχρήσεις, συμπεριλαμβανομένης της επιβολής σκληρών περιορισμών στα δικαιώματα των γυναικών και του δικαιώματος στην πολιτική διαμαρτυρία.

Οι επικριτές, συμπεριλαμβανομένης της Amnesty, ισχυρίστηκαν ότι το καθεστώς του πρίγκιπα διαδόχου Mohammed Been Salman επιδιώκει να «ξεπλύνει» τη διεθνή φήμη της χώρας προσελκύοντας αστέρες του παγκόσμιου ποδοσφαίρου στην Pro League, με τον Karim Benzema και τον Cristiano Ronaldo μεταξύ των πιο σημαντικών παικτών που έχουν μετακομίσει.

«Λίγο μετά τη μετακόμιση του Steven Gerrard στην Αl-Etiffaq, αυτό μοιάζει πολύ με σαουδαραβικό αθλητικό πλύσιμο, καθώς τεράστια ποσά σαουδαραβικού πλούτου συνεχίζουν να εισρέουν στην αγορά παικτών σταρ, σε νέα γεγονότα, ακόμη και στην απόκτηση ολόκληρων συλλόγων», δήλωσε ο διευθυντής οικονομικών υποθέσεων της Αμνηστίας στο Ηνωμένο Βασίλειο, Peter Frankental.

«Με κάθε σημαντική μετεγγραφή, η Σαουδική Αραβία φαινομενικά εντείνει την προσπάθειά της για άθληση, με τη συνολική στρατηγική προφανώς εκείνη όπου η Σαουδική Αραβία του Μοhament Been Salman συνδέεται όλο και περισσότερο με τον αθλητισμό και την ψυχαγωγία, όχι με την καταστολή και την παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.»

«Ενώ η σαουδαραβική αθλητική «πλύση» επιταχύνεται, υπάρχει μια συνεχής καταστολή των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στη χώρα, με ειρηνικούς ακτιβιστές να εκφοβίζονται και να φυλακίζονται, έως και 196 άτομα να εκτελούνται μόνο πέρυσι και να συγκαλύπτεται η ανατριχιαστική δολοφονία του Jamal Khashoggi.»

«Ο Jordan Henderson είναι φυσικά ελεύθερος να παίξει για όποιον επιλέξει, αλλά θα τον παροτρύνουμε να εξετάσει το ιστορικό ανθρωπίνων δικαιωμάτων της Σαουδικής Αραβίας και να είναι έτοιμος να μιλήσει για παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στη χώρα».

Ο Henderson βρέθηκε στη Γερμανία για την προετοιμασία της περιοδείας της Liverpool, αλλά έμεινε εκτός αποστολής για το φιλικό της Τετάρτης με την Karlsruhe. Αναμένεται επίσης να ολοκληρωθεί η συμφωνία για τον μέσο Fabinho να ενταχθεί στην ομάδα της Pro League Al Ittihad, καθώς η φυγή των παικτών της Premier League που μετακομίζουν στη χώρα συνεχίζεται.

Η Chelsea πούλησε τρεις παίκτες αυτό το καλοκαίρι σε σαουδαραβικές ομάδες, με τους N’Golo Kante, Kalidou Koulibaly και Edouard Mendy να έχουν φύγει από το δυτικό Λονδίνο, ενώ την Τετάρτη συμφωνήθηκε συμφωνία 30 εκατομμυρίων λιρών για τον Riyad Mahrez της Μanchester City να ενταχθεί στην Al-Ahli.

Ο Frankental πρόσθεσε: «Από τη μια πλευρά θα ήταν βαθιά ανησυχητικό εάν, αθλητικές προσωπικότητες όπως ο Henderson αναμενόταν να διαβάσουν από ένα σενάριο που επαινούσε τη Σαουδική Αραβία ως μέρος των συμβατικών τους δεσμεύσεων, αλλά το πραγματικό βάρος είναι στη FIFA και σε άλλους αθλητικούς φορείς να διασφαλίσουν ότι η αυξανόμενη συμμετοχή της Σαουδικής Αραβίας στον αθλητισμό δεν συνεπάγεται παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.»

«Εάν, όπως φημολογείται, καταλήξουμε σε μια προσφορά της Σαουδικής Αραβίας για τη διοργάνωση του Παγκοσμίου Κυπέλλου της δεκαετίας του 2030, η FIFA πρέπει να αξιολογήσει αυστηρά οποιαδήποτε προσφορά σύμφωνα με τα κατάλληλα κριτήρια ανθρωπίνων δικαιωμάτων και θα παροτρύνουμε τη FIFA να εξετάσει το αθλητικό πλύσιμο της Σαουδικής Αραβίας ως μέρος αυτής της αξιολόγησης»

Να παραμείνει στις θέσεις του ο Henderson προτρέπει η Διεθνής Αμνηστία
Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση

Top
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com