Είσαι εδώ
Home > HOMEPAGE HOT POSTS > Η Liverpool έλαβε 1,86 εκατ. λίρες ως αποζημίωση για το World Cup

Η Liverpool έλαβε 1,86 εκατ. λίρες ως αποζημίωση για το World Cup

Η Liverpool είχε επτά εκπροσώπους στο World Cup του 2022 στο Qatar, πράγμα που σημαίνει ότι έλαβε αποζημίωση από τη FIFA που ανέρχεται σε 1,86 εκατομμύρια λίρες. Δεν είναι αρκετό για να χρηματοδοτήσει την αγορά ενός μέσου, αλλά είναι κάτι.

Η FIFA πληρώνει τις ομάδες σε όλο τον κόσμο για κάθε ημέρα που κάθε παίκτης τους παίζει στο World Cup, πράγμα που σημαίνει ότι οι Reds πήραν μια μικρή αμοιβή για όσους αγωνίστηκαν στη χειμερινή διοργάνωση.

Ο διεθνής οργανισμός ποδοσφαίρου περιέγραψε στην έκθεση του προγράμματος Club Benefits Programme ότι, η Liverpool ήταν ανάμεσα σε ένα σωρό συλλόγους που αποζημιώθηκαν για τα παρουσία των παικτών τους στο World Cup.

Οι Reds έλαβαν το πέμπτο υψηλότερο πακέτο αποζημίωσης από τους συλλόγους που είναι εγγεγραμμένοι στην FA, με την κάτοχο του φετινού treble Man City να παίρνει το μεγαλύτερο ποσό, περίπου 3,5 εκατομμύρια λίρες, στο πλαίσιο του ίδιου προγράμματος.

Από τους επτά παίκτες της Liverpool που ταξίδεψαν στη Μέση Ανατολή, ο Ibrahima Konate προχώρησε περισσότερο στη διοργάνωση πριν χάσει στον τελικό στα πέναλτι από την Αργεντινή του νεοαφιχθέντα Alexis Mac Allister. Ο Alisson και ο Fabinho έφτασαν αμφότεροι στον προημιτελικό με τη Βραζιλία πριν αποκλειστεί από την Κροατία, ενώ ο Jordan Henderson και ο Trent Alexander-Arnold αποκλείστηκαν στην ίδια φάση με την Αγγλία από την τελική δευτεραθλήτρια. Ο Virgil van Dijk ήταν αρχηγός της Ολλανδίας, η οποία επίσης αποκλείστηκε στην οκτάδα, ενώ η Ουρουγουάη του Darwin Nunez δεν κατάφερε να προχωρήσει από τη φάση των ομίλων.

Το απρόσμενο ποσό από τη FIFA αναγνωρίζει τουλάχιστον τον αντίκτυπο που είχε το World Cup στους συλλόγους κατά τη διάρκεια της σεζόν 2022/23, καθώς αναστάτωσε τους συλλόγους αφαιρώντας έξι εβδομάδες από το παραδοσιακό χειμερινό πρόγραμμα και αυξάνοντας τη συμφόρηση των αγώνων αλλού.

Ήταν μια ιδιαίτερα απαιτητική περίοδος από την άποψη της Liverpool, αφού είχε ήδη παίξει όλα τα δυνατά παιχνίδια της περιόδου 2021/22, και η οποία τελικά είδε την ομάδα του Jurgen Klopp να μένει εκτός των θέσεων του Champions League για πρώτη φορά από το 2016.

Το ποσό των 1,86 εκατομμυρίων λιρών δεν αντικατοπτρίζει σε καμία περίπτωση το μακελειό που προκάλεσε η χρονική συγκυρία της διοργάνωσης, αλλά είναι ίσως περισσότερη βοήθεια από ό,τι περιμέναμε από ένα τυπικά ανίκανο διοικητικό όργανο σε όλες τις άλλες έννοιες!

Η Liverpool έλαβε 1,86 εκατ. λίρες ως αποζημίωση για το World Cup
Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση

Top
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com