Είσαι εδώ
Home > HOMEPAGE HOT POSTS > Carra: «Ο Hendo θα δεχτεί κριτική για την μετακίνηση του στη Σ. Αραβία»

Carra: «Ο Hendo θα δεχτεί κριτική για την μετακίνηση του στη Σ. Αραβία»

Ο Jamie Carragher δήλωσε ότι ο Jordan Henderson θα πρέπει να είναι προετοιμασμένος για πολλή κριτική, με τον αρχηγό της Liverpool να πρόκειται να ενταχθεί στο πρωτάθλημα Saudi Pro League.

Την Πέμπτη αναφέρθηκε ότι ο Henderson είχε αποδεχτεί πρόταση για να ενταχθεί στην Al Ettifaq, με τη Liverpool να βρίσκεται πλέον σε συζητήσεις με την ομάδα του Steven Gerrard για την καταβολή του ποσού. Ο διεθνής μέσος της Αγγλίας, είναι ο τελευταίος παίκτης της Premier League που συνδέεται με μεταγραφή στη Σαουδική Αραβία αυτό το καλοκαίρι, μια λίστα που περιλαμβάνει επίσης τον συμπατριώτη του μέσο των Κόκκινων, Fabinho.

Από καθαρά ποδοσφαιρική άποψη, η συμφωνία έχει πολύ νόημα για όλα τα εμπλεκόμενα μέρη, με τον Gerrard να αποκτά ένα αξιόπιστο και οικείο πρόσωπο που θα διευκολύνει τη μετάβαση στη νέα του ομάδα.

Ο Jurgen Klopp θέλει να ανανεώσει τη μεσαία του γραμμή και χρειάζεται περισσότερα χρήματα για να υπογράψει τον κορυφαίο στόχο Romeo Lavia από τη Southampton, ενώ ο Henderson είναι 33 ετών και γνωρίζει ότι ο χρόνος συμμετοχής του είναι πιθανό να μειωθεί την επόμενη σεζόν. Ο θρύλος της Liverpool Carragher τα καταλαβαίνει όλα αυτά, αλλά εξέφρασε την ανησυχία του ότι ο παίκτης θα δεχτεί πολλά πυρά, δεδομένου ότι στο παρελθόν έχει υποστηρίξει έντονα την LGBTQ+ κοινότητα. Η ομοφυλοφιλία είναι παράνομη στη Σαουδική Αραβία και πολλοί θεωρούν την κρατικά χρηματοδοτούμενη στρατηγική της Pro League, για την πρόσληψη παικτών μεγάλων ονομάτων ως την τελευταία προσπάθεια αθλητικού ξεπλύματος.

«Τα χρήματα είναι δύσκολο να τα απορρίψεις, γι’ αυτό και σχεδόν κανείς δεν το έκανε. Είναι ένας σπουδαίος παίκτης της Liverpool», έγραψε ο Carragher στο Twitter όταν του ζητήθηκε να πει τις σκέψεις του για τη μεταγραφή. «Θα δεχτεί κριτική, επειδή πήρε πολλούς επαίνους για τη στάση του στο θέμα των LGBTQ+ στο παρελθόν. Δεν είναι παίκτης στην ακμή του, αλλά και πάλι μια μεγάλη μεταγραφή που θα πάρει ο αρχηγός της Liverpool στο πρωτάθλημα της Σαουδικής Αραβίας. Μια καλή συμφωνία και για τη Liverpool.»

Η ομάδα οπαδών της Liverpool LGBT+ Kop Outs έχει ήδη εκδώσει ανακοίνωση ως απάντηση στην είδηση, κατακεραυνώνοντας τον Gerrard για την ανάληψη της θέσης εργασίας στην Al Ettifaq και προτρέποντας τον Henderson να απορρίψει την κίνηση αυτή.

«Οι Kop Outs έχουν εκτιμήσει τη στάση που έδειξε ο Jordan Henderson», ανέφεραν. «Είμαστε σοκαρισμένοι και ανησυχούμε ότι κάποιος θα μπορούσε να σκεφτεί να εργαστεί για μια επιχείρηση αθλητικού ξεπλύματος, για ένα καθεστώς όπου οι γυναίκες & οι ΛΟΑΤ+ άνθρωποι καταπιέζονται και το οποίο βρίσκεται τακτικά στην κορυφή του παγκόσμιου πίνακα των θανατικών ποινών.»
Η συμμετοχή του Gerrard σε αυτή την αθλητική πλύση είναι ιδιαίτερα ενοχλητική δεδομένης της προηγούμενης υποστήριξης του προς τον συμπαίκτη του στους LA Galaxy, Robbie Rogers [ο οποίος αποκάλυψε ότι είναι ομοφυλόφιλος το 2013].

Carra: «Ο Hendo θα δεχτεί κριτική για την μετακίνηση του στη Σ. Αραβία»
Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση

Top
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com