Είσαι εδώ
Home > HOMEPAGE HOT POSTS > Ο Martinez εξήγησε γιατί η Liverpool πρέπει να αποκτήσει τον Lavia

Ο Martinez εξήγησε γιατί η Liverpool πρέπει να αποκτήσει τον Lavia

Ο Martinez εξακολουθεί να εκτιμά ότι ο Lavia θα έχει «ένα απίστευτο μέλλον» αν αποκτηθεί από τους Reds, ακόμη και αν αποκλείστηκε από το Παγκόσμιο Κύπελλο.

Ο Jurgen Klopp θα είναι αναμφίβολα ικανοποιημένος από τις καλοκαιρινές μεταγραφικές κινήσεις που έχει πραγματοποιήσει μέχρι στιγμής η Liverpool. Το αφεντικό των Reds έχει πετύχει τον κύριο στόχο του όσον αφορά τις μεταγραφές – να τους έχει περάσει την πόρτα της εισόδου μέχρι την έναρξη της προετοιμασίας. Κάποιοι από την ομάδα συγκεντρώνονται ξανά στο προπονητικό κέντρο AXA το Σάββατο, αλλά τα πράγματα θα ξεκινήσουν κανονικά την Τρίτη, όταν η πλειοψηφία θα επιστρέψει.

Ανάμεσά τους θα είναι τα νέα πρόσωπα Alexis Mac Allister και Dominik Szoboszlai. Η Liverpool έχει δύο νέες επιλογές στο κέντρο του γηπέδου και αμφότεροι έχουν τύχει ευρείας αποδοχής. Ο Mac Allister είναι νικητής του Παγκοσμίου Κυπέλλου με την Αργεντινή και πέτυχε 10 γκολ στην Premier League με την Brighton την περασμένη σεζόν. Το κόστος του φαίνεται να είναι ένα έξυπνο αρχικό ποσό των 35 εκατομμυρίων λιρών.
Και ενώ ένας σημαντικός αριθμός οπαδών δεν θα γνωρίζει καλά την καριέρα του Szobozslai, τα γκολ και οι ασίστ του έχουν κάνει πολλούς να παραμιλούν. Το γεγονός ότι οι Reds έδωσαν 60,1 εκατομμύρια λίρες για να καλύψουν τη ρήτρα αποδέσμευσής του από την RB Leipzig υπογραμμίζει επίσης ότι ο Klopp και ο αθλητικός διευθυντής Jorg Schmadtke πρέπει να είναι πεπεισμένοι ότι ο 22χρονος μπορεί να γίνει επιτυχία.

Αλλά η επιχείρηση «ανανέωση» μπορεί να μην έχει ακόμη σταματήσει. Μια άλλη επιλογή για το κέντρο του γηπέδου θα μπορούσε να προσληφθεί, ειδικά αν αποχωρήσει ο Thiago Alcantara -που τον θέλουν σύλλογοι της Σαουδικής Αραβίας.

Αν αυτό συνέβαινε, τότε ο Romeo Lavia είναι ένας παίκτης που θα μπορούσε να έρθει. Μετά τον υποβιβασμό της Southampton από την Premier League, αναμένεται ευρέως να αποχωρήσει – παρά το γεγονός ότι μετακόμισε στη νότια ακτή από τη Manchester City μόλις πριν από ένα χρόνο.

Μένει να δούμε αν ο 19χρονος θα μετακομίσει στο Anfield. Οι Άγιοι φέρονται να ήθελαν 50 εκατομμύρια λίρες για τον Lavia, ενώ η Arsenal και η Chelsea έχουν επίσης κατονομαστεί ως πιθανοί μνηστήρες. Ωστόσο, μετά από 29 συμμετοχές στην Premier League στην παρθενική του σεζόν που έπαιξε ποδόσφαιρο στην ανώτερη κατηγορία, υπάρχουν πολλά που ελκύουν τον Lavia. Ήταν ένας σπάνιος φάρος φωτός σε μια ζοφερή σεζόν της Southampton που την είδε να τερματίζει στην τελευταία θέση της βαθμολογίας – και να χάνει την 10ετή της παρουσία στην κορυφαία κατηγορία.

Σίγουρα, ο Lavia θα υπογράψει συμβόλαιο για να έχει αντίκτυπο την προσεχή σεζόν. Ο έφηβος υπογράμμισε ότι είναι ικανός να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις του πιο ανταγωνιστικού πρωταθλήματος στον κόσμο.

Ωστόσο, δεδομένης της ηλικίας του, ο Lavia θα προσλαμβανόταν επίσης με το βλέμμα στραμμένο στο μέλλον. Θα μπορούσε να είναι ο φυσικός διάδοχος του Fabinho, ο οποίος κλείνει τα 30 τον Οκτώβριο. Ο διεθνής Βραζιλιάνος είναι ο «φάρος» της Liverpool από τότε που ήρθε από τη Monaco το 2018 και έχει σκιαγραφήσει την άμυνα άψογα στο μεγαλύτερο μέρος της.

Την περασμένη περίοδο, ωστόσο, ο Fabinho ήταν πολύ κάτω από τις δυνατότητές του. Δεν ήταν το μοναδικό μέλος της ομάδας του Jurgen Klopp που δεν κατάφερε να φτάσει στα αναμενόμενα ύψη, αλλά η πτώση της φόρμας του ήταν έντονη. Μια θεωρία ήταν ότι υπήρχε έλλειψη κάλυψης για τον Fabinho όλα αυτά τα χρόνια και η κόπωση έκανε την εμφάνισή της.

Θα χρειαστεί κάποιος να αναλάβει την ανανέωση του μηχανοστασίου. Και ο Lavia θα μπορούσε να είναι ο ιδανικός υποψήφιος, δεδομένου ότι απέχει πολύ από το να φτάσει στο απόγειό του.

Ο Pep Guardiola έχει ήδη εκφραστεί με καλά λόγια για τον Lavia – όπως και ο Roberto Martinez. Το πρώην αφεντικό της Everton έχει παρακολουθήσει στενά τον Lavia όλα αυτά τα χρόνια, όταν ήταν προπονητής του Βελγίου. Πράγματι, ο Lavia θα ήταν στην ομάδα των «κόκκινων διαβόλων» για το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2022. Ωστόσο, ένας τραυματισμός που αποκόμισε πριν από το τουρνουά σήμαινε ότι ο Lavia δεν κατάφερε να ταξιδέψει στο Qatar.

Αλλά ο Martinez εξακολουθεί να εκτιμά ότι ο Lavia θα έχει «ένα απίστευτο μέλλον», ακόμη και αν αποκλείστηκε από το Παγκόσμιο Κύπελλο.

Μιλώντας τον Οκτώβριο στη Het Laatste Nieuws, ο σημερινός επικεφαλής της Πορτογαλίας δήλωσε: «Όπως και με τον Zeno Debast, είχαμε την αίσθηση ότι ο Lavia ήταν έτοιμος να ενταχθεί στους Κόκκινους Διαβόλους. Αυτό τώρα αναβάλλεται. Σε κάθε περίπτωση, έχει ένα απίστευτο μέλλον μπροστά του».

Αν και ο Martinez αποχώρησε από το Βέλγιο μετά την αποτυχία του να περάσει τη φάση των ομίλων στο Qatar, ο Lavia κέρδισε έκτοτε την πρώτη του στην εθνική ομάδα.

Τον περασμένο μήνα, συμπεριλήφθηκε σε μια λίστα 100 παικτών για το περίφημο βραβείο Golden Boy 2023 μεταξύ των καλύτερων ανερχόμενων αστέρων στον κόσμο. Αυτό ίσως αποτελεί μια ακόμη απόδειξη ότι ο Lavia θα συνεχίσει μόνο ανοδική πορεία.
Ο Klopp αναμφίβολα θα γνωρίζει ότι μπορεί να υπογράψει μια καυτή προοπτική, η οποία είναι περιζήτητη από τους αντιπάλους της Liverpool. Ωστόσο, πολλά θα μπορούσαν να εξαρτηθούν από το αν το αφεντικό των Red πιστεύει ότι η αμοιβή είναι στη σωστή τιμή.

Ο Martinez εξήγησε γιατί η Liverpool πρέπει να αποκτήσει τον Lavia
Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση

Top
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com