Είσαι εδώ
Home > HOMEPAGE HOT POSTS > Ο φόρος τιμής του Mo Salah και του Sadio Mane στον Roberto Firmino

Ο φόρος τιμής του Mo Salah και του Sadio Mane στον Roberto Firmino

Ο Mohamed Salah και ο Sadio Mane αναπολούν την αξέχαστη επιτυχία που μοιράστηκαν μαζί με τον Roberto Firmino στο τελευταίο επεισόδιο του LFC Original «Bobby».

Αφού ένωσαν τις δυνάμεις τους ως τριάδα όταν ο Salah ακολούθησε τους Firmino και Mane στο Anfield το 2017, έγιναν ένας από τους πιο παραγωγικούς επιθετικούς συνδυασμούς στην ιστορία του συλλόγου.

Οδηγώντας από μπροστά για την ομάδα του Jürgen Klopp, σημείωσαν συνολικά 338 γκολ σε πέντε σεζόν μαζί – και έπαιξαν καθοριστικό ρόλο στην κατάκτηση των τροπαίων Premier League, Champions League, FIFA Club World Cup, UEFA Super Cup, Emirates FA Cup και Carabao Cup από τους Reds.

Στο τρίτο και τελευταίο μέρος του Bobby, της ολοκαίνουριας σειράς μας που αφηγείται την ιστορία της αξιοσημείωτης ανόδου του Firmino πριν από την αποχώρησή του αυτό το καλοκαίρι, ο Salah και ο Mane περιγράφουν την εκτίμησή τους για το Νο.9 που πλαισίωσαν με τόσο απίστευτο αποτέλεσμα.

«Νομίζω ότι [είναι] η ικανότητά του να κάνει τα πάντα στο παιχνίδι και επίσης να θυσιάζεται για την ομάδα», λέει ο Salah. «Απλά παίζει για την ομάδα. Δεν τον ενδιαφέρει τόσο πολύ να σκοράρει, απλά θέλει να απολαμβάνει το παιχνίδι του και απλά να παίζει ποδόσφαιρο και θέλει η ομάδα να κερδίζει.»

«Νομίζω ότι είναι ένας από αυτούς [που] έχουν αγαπηθεί περισσότερο γιατί όλοι τον συμπαθούν. Είναι πραγματικά ήρεμος, πάντα χαμογελαστός. Και όπως είπα και πριν, όταν βλέπεις κάποιον να θυσιάζεται για την ομάδα, βλέπεις ότι όλοι τον αγαπούν εδώ».

Ο Mane, ο οποίος αποχαιρέτησε τον σύλλογο το περασμένο καλοκαίρι, λέει: «Νομίζω ότι κάναμε απίστευτα πράγματα μαζί. Είμαι τόσο ευγνώμων. Νομίζω ότι ο Bobby είναι ένας ξεχωριστός παίκτης. Για μένα, ουάου, τι νούμερο 9».

Ο Σενεγαλέζος επιθετικός συνεχίζει: «Ο Bobby είναι ο καλύτερος παίκτης που έχω γνωρίσει ποτέ: «Ως άνθρωπος νομίζω ότι είναι ο πιο θετικός τύπος. Έμαθα πολλά από αυτόν και εγώ, γιατί μερικές φορές όταν δεν παίζω, στον πάγκο ή οτιδήποτε άλλο, με ξέρει. Μου λέει να μείνω ήρεμος, με ξέρει… να μείνω ήρεμος, θετικός, κανένα πρόβλημα. Τέτοιο άτομο δεν είναι εύκολο να βρεις… μέσα στο γήπεδο, έξω από το γήπεδο, έμαθα πολλά από αυτόν.
Έχει την ικανότητα να γυρίζει εύκολα [με] την μπάλα, δεν παίζει πάντα την πάσα προς τα πίσω, προσπαθεί πάντα να βρίσκει λύσεις. Νομίζω ότι άλλαξε τα πάντα».

Δουλεύοντας μαζί, η τριάδα τιμώρησε τις άμυνες τόσο στο εσωτερικό όσο και σε όλη την Ευρώπη – εξελισσόμενη σε μια δύναμη που θα γινόταν φοβερή και σεβαστή μέσα στο παιχνίδι.

Και οι τρεις έχουν κερδίσει μια λατρεμένη θέση στη λαογραφία του συλλόγου και ολοκληρώνοντας τον φόρο τιμής στον Firmino, ο Salah υπογραμμίζει την κληρονομιά που άφησε ο Βραζιλιάνος στα οκτώ χρόνια που έμεινε στο Merseyside.

«Θα τον θυμούνται ως έναν σπουδαίο», καταλήγει το Νο 11. «Θα είναι ένας από τους καλύτερους παίκτες που έπαιξαν ποτέ για τη Liverpool. Κέρδισε την Premier League και το Champions League και όλα τα κύπελλα. Κέρδισε τα πάντα με τον σύλλογο και είναι ένας από τους καλύτερους που έπαιξαν ποτέ για τη Liverpool».

Ο φόρος τιμής του Mo Salah και του Sadio Mane στον Roberto Firmino
Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση

Top
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com