Είσαι εδώ
Home > HOMEPAGE HOT POSTS > Έντονη κινητικότητα για τον Gabri Veiga της Celta Vigo

Έντονη κινητικότητα για τον Gabri Veiga της Celta Vigo

Με τον Alexis Mac Allister να έχει ήδη περάσει την πόρτα της εισόδου, ο Gabri Veiga έγινε ο τελευταίος παίκτης που συνδέεται με τη μετακίνηση στη Liverpool.

Ο James Pearce της Atletic επιβεβαίωσε το ενδιαφέρον των Reds για τον μέσο της Celta Vigo νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, με τη ρήτρα αποδέσμευσης του να έχει οριστεί σε περίπου 34,5 εκατομμύρια λίρες. Ακολούθησαν δημοσιεύματα του επικεφαλής συντάκτη της Northern Echo, Scott Wilson, τα οποία ανέφεραν ότι η Liverpool βρίσκεται σε «προχωρημένο» στάδιο συνομιλιών για την υπογραφή του νεαρού.

Ο Veiga έρχεται να προστεθεί στους Ryan Gravenberch, Khephren Thuram, Romeo Lavia και Manu Kone στη λίστα αγορών της Liverpool για τη μεσαία γραμμή το καλοκαίρι, με τον Jurgen Klopp να θέλει να ανανεώσει τις επιλογές του στο κέντρο του γηπέδου.

Ποιος είναι ο Gabri Veiga;

Ο 21χρονος δεν είναι ένας παίκτης που πολλοί οπαδοί των Reds γνωρίζουν, αλλά οι πρόσφατες εικασίες έχουν κάνει πολλούς να ενδιαφέρονται για το προφίλ του, τι είδους παίκτης είναι.

Είχε 40 συμμετοχές και 11 γκολ σε όλες τις διοργανώσεις για την Celta Vigo κατά τη διάρκεια της σεζόν 2022/23, ενώ κέρδισε την πρώτη του συμμετοχή με την Εθνική Ισπανίας Under-21 21 τον Νοέμβριο ως καθυστερημένη αλλαγή στον αγώνα με την japan.
Ο μέσος είναι προϊόν του συστήματος ακαδημιών της Celta Vigo, με την είσοδό του στην πρώτη ομάδα το 2020, όταν έκανε το ντεμπούτο του.

Ο Veiga είναι ικανός να αγωνιστεί σε όλους τους τομείς της μεσαίας γραμμής, αλλά συνήθως έχει αγωνιστεί είτε ως παραδοσιακός κεντρικός μέσος είτε ως επιτελικός μέσος τόσο σε συλλογικό όσο και σε διεθνές επίπεδο.

Δυνατά και αδύνατα σημεία

Τα βασικά χαρακτηριστικά του περιλαμβάνουν την ευφυΐα του στο παιχνίδι, τη μεταφορά της μπάλας και την αμυντική προσοχή του, ενώ το μάτι του για γκολ είναι επίσης βέβαιο ότι θα τραβήξει την προσοχή των οπαδών των Reds.
Ο νεαρός διαθέτει άφθονο επιθετικό ταλέντο και είναι ικανός να πίεσή πιο ψηλά στο γήπεδο, αλλά ο Jurgen Klopp έχει αποδείξει στο παρελθόν την ικανότητά του να διαμορφώνει τους παίκτες ανάλογα με το είδος του ποδοσφαίρου που προσπαθεί να παίξει.

Οι προσθήκες των Mac Allister και Veiga θα προσθέσουν σχεδόν σίγουρα γκολ στη μεσαία γραμμή της Liverpool, ένα ζήτημα που αναδεικνύεται από τον Harvey Elliott που είναι ο μέσος των Reds με τα περισσότερα γκολ την περίοδο 2022/23 με μόλις πέντε σε όλες τις διοργανώσεις.
Ενώ είναι ικανός στο να φέρνει την μπάλα προς τα εμπρός προς τον αντίπαλο, ένας τομέας για βελτίωση στο παιχνίδι του Veiga θα μπορούσε ενδεχομένως να είναι η ντρίμπλα του.

Είναι περισσότερο από ικανός να νικήσει πολλούς παίκτες, αλλά ταυτόχρονα μπορεί να παγιδευτεί στην κατοχή, επειδή είναι πολύ επιθετικός με τα τρεξίματά του.

Ο τρόπος παιχνιδιού του Veiga έχει χαρακτηριστεί από το FBref ως παρόμοιος με τους μέσους της Premier League, όπως οι Eberechi Eze, Abdoulaye Doucoure και Joe Willock, με στατιστικά στοιχεία που αποδεικνύουν την ικανότητά του να ολοκληρώνει προοδευτικές μεταβιβάσεις και αναλήψεις.

Πού θα μπορούσε να χωρέσει?

Ο Ισπανός πιθανότατα θα πάρει τη θέση του στη δεξιά πλευρά της μεσαίας γραμμής της Liverpool, με τον Mac Allister να εμφανίζεται στα αριστερά του σχηματισμού.

Μια «καθυστερημένη» αλλαγή του συστήματος την περασμένη σεζόν είδε τη Liverpool να παίζει με τρεις πίσω και τον Trent Alexander-Arnold σε μια πιο προωθημένη θέση μαζί με τον Fabinho μπροστά από την άμυνα, όταν η ομάδα είχε την κατοχή. Ο Veiga θα μπορούσε να τοποθετηθεί σε μια θέση πιο μπροστά σε αυτόν τον σχηματισμό, με τις επιθετικές του ικανότητες να δίνουν πιθανότατα έμφαση στην υποστήριξη των επιθετικών δημιουργώντας και σκοράροντας γκολ.

Αρκετοί άλλοι κορυφαίοι σύλλογοι φέρονται επίσης να είναι στην κούρσα για την υπογραφή του Veiga, με την Chelsea, τη Newcastle, τη Napoli και τη Barcelona να έχουν δείξει πρόσφατα ενδιαφέρον για τον μέσο. Πρόκειται για έναν παίκτη που σίγουρα θα μπορούσε να καλύψει πολλά από τα κριτήρια του προπονητή, με τις εικασίες σχετικά με την επιδίωξη της Liverpool να μην δείχνουν σημάδια επιβράδυνσης.

Οι Reds δεν έχασαν χρόνο για να ξεκινήσουν τις εξελίξεις στη μεταγραφική αγορά του φετινού καλοκαιριού και φαίνεται ότι υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να δούμε μια δεύτερη υπογραφή μάλλον νωρίτερα παρά αργότερα.

Έντονη κινητικότητα για τον Gabri Veiga της Celta Vigo
Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση

Top
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com