Είσαι εδώ
Home > HOMEPAGE HOT POSTS > Ο Riise ξανά σε δράση στα 42 του, 6 χρόνια μετά το τελευταίο του παιχνίδι!

Ο Riise ξανά σε δράση στα 42 του, 6 χρόνια μετά το τελευταίο του παιχνίδι!

Ο John Arne Riise έπαιξε για τελευταία φορά επαγγελματικό ποδόσφαιρο το 2017 και η τελευταία του πορεία ως παίκτης της ομάδας πηγαίνει πιο πίσω, αλλά τώρα έχει αποσυρθεί από την ενεργό δράση στα 42 του χρόνια.

Ο Riise απολάμβανε μια παρασημοφορημένη καριέρα 21 ετών, η οποία περιελάμβανε, μεταξύ άλλων, θητείες στη Monaco, τη Liverpool, τη AS Roma και τη Fulham, προτού τερματίσει στη γενέτειρά του, στη Νορβξγία.

Κρεμώντας τα παπούτσια του το 2017 μεταπήδησε στην προπονητική και σήμερα είναι υπεύθυνος της γυναικείας ομάδας Avaldsnes IL, η οποία έπαιζε στην Toppserien. Πέρα από τις υποχρεώσεις του ως προπονητής, ο Riise βγήκε τώρα από τη σύνταξη για να παίξει στην ανδρική ομάδα της Avaldsnes, παίζοντας το πρώτο του παιχνίδι την Πέμπτη.

Αυτό έγινε απέναντι στη Rubbestadnes IL στην πέμπτη κατηγορία της Νορβηγίας, με τον Riise να παίρνει θέση στον πάγκο στο παιχνίδι της επιστροφής του. Η Avaldsnes ήταν ήδη μπροστά στο σκορ με 3-0 όταν ο βετεράνος παρουσιάστηκε λίγο μετά το ημίχρονο – και 24 λεπτά μετά την επιστροφή του μπήκε στο φύλλο αγώνα.

Το γκολ του Riise ήρθε από το σημείο του πέναλτι, με τη νέα του ομάδα να απολαμβάνει τη νίκη με 9-2, με έξι διαφορετικούς σκόρερ.

«Ήταν ένα κακό πέναλτι», δήλωσε στο NRK μετά το παιχνίδι. «Ήθελα να το σπάσω, αλλά είχα ένα τράβηγμα λίγο πριν, οπότε δεν τόλμησα να σουτάρω δυνατά. Το εκτέλεσα αδύναμα, αλλά αρκετά τεχνικά ώστε ο τερματοφύλακας να μην αποκρούσει. Ήταν ωραίο να σκοράρω στον πρώτο αγώνα της επιστροφής μου».

Αυτά τα προβλήματα φυσικής κατάστασης μπορεί να ήταν αναμενόμενα, δεδομένου του χρόνου απουσίας του, αλλά φαίνεται ότι ο Riise σκοπεύει να συνεχίσει τη σεζόν με την Avaldsnes. Θα το κάνει αυτό, ενώ θα εξακολουθεί να ηγείται της γυναικείας ομάδας στην πρώτη κατηγορία, έχοντας πρόσφατα υπογράψει νέο διετές συμβόλαιο, παρά το γεγονός ότι βρίσκεται στην ουρά της Toppserien.

«Αισθάνομαι την πίεση, αλλά δεν έχω τίποτα να αποδείξω. Έχω κάνει το καθήκον μου στην καριέρα μου», πρόσθεσε ο Riise. «Είναι περισσότερο για να συνεχίσω να ασχολούμαι με το ποδόσφαιρο και να έχω κάτι να κάνω στον ελεύθερο χρόνο μου ανάμεσα σε όλη τη δουλειά. Ανυπομονώ να το κάνω και ελπίζω ότι ο προπονητής πιστεύει ότι είμαι αρκετά καλός για να βγάλω κάποια πράγματα».

Ο μάνατζερ Ulland Andersen δήλωσε: «Όλοι ξέρουμε τι είδους καριέρα έχει κάνει. Ειδικά για τους νέους στην ομάδα, είναι φοβερά ωραίο που είναι εκεί – και εμπνέει την ομάδα».

Ο Riise ξανά σε δράση στα 42 του, 6 χρόνια μετά το τελευταίο του παιχνίδι!
Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση

Top
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com