Είσαι εδώ
Home > HOMEPAGE HOT POSTS > Curtis Jones: Η ευχάριστη έκπληξη μιας κακής σεζόν

Curtis Jones: Η ευχάριστη έκπληξη μιας κακής σεζόν

Το να πούμε ότι ήταν μια σεζόν με δύο ημίχρονα για τον Curtis Jones θα ήταν ελαφρύ, αλλά όταν κοιτάξει πίσω στην καριέρα του θα μπορούσε κάλλιστα να δει την τελική ευθεία της περιόδου 2022/23 ως μια καθοριστική στιγμή.

Η σεζόν ξεκίνησε με μια οριακά do-or-die αφήγηση και τελείωσε με τον απόφοιτο της ακαδημίας να γίνεται ένα από τα πρώτα ονόματα στο φύλλο αγώνα.

Τον Ιούλιο, ο Jones είχε δηλώσει στο LFCTV τις φιλοδοξίες του για τη νέα σεζόν και την πρόθεσή του να πετύχει «10 γκολ και 10 ασίστ» για τους «Red’s».

Αν αξιολογούσατε την πορεία του τον Ιανουάριο, θα σας συγχωρούσαν να αναρωτηθείτε σε ποιον πλανήτη ήταν γραμμένοι αυτοί οι στόχοι.

Κανένας μέσος της Liverpool δεν έχει πετύχει διψήφιο αριθμό τερμάτων πέρα από τον Philippe Coutinho το 2017/18 και ακόμη και αυτός πέρασε τμήματα εκείνης της περιόδου παίζοντας ως μέλος μιας πρώτης τριάδας.

Ωστόσο, στο πλήρωμα του χρόνου, ο Jones έδειξε ακριβώς τι είναι ικανός να κάνει και αν συμμετείχε από την αρχή, αυτά τα νούμερα ίσως να μην ήταν τόσο τραβηγμένα.

Ποτέ δεν υπήρξε μεγάλη αμφισβήτηση όσον αφορά το ταλέντο του Jones, αλλά όπως συμβαίνει με πολλούς από τους μεσοεπιθετικούς της Liverpool αυτή τη σεζόν, η φυσική κατάσταση αποτέλεσε εμπόδιο καθ’ όλη τη διάρκεια.

Η έλλειψη διαθεσιμότητάς του έκανε πολλούς να χάσουν την υπομονή τους και σε ορισμένες φορές συγκαταλέγει ως κάποιος που προοριζόταν για την πόρτα της εξόδου το καλοκαίρι.

Μια αντίδραση καταπόνησης του οστού της κνήμης εκτροχίασε την προσπάθεια του νεαρού πριν πάρει μπροστά, αφού ένας σπάνιος τραυματισμός στο μάτι τον έκανε να χάσει μεγάλο μέρος του κυνηγιού της τετράδας των Red την περίοδο 2021/22.
Προκάλεσε αναπόφευκτα ερωτήματα σχετικά με το αν πρόκειται για έναν παίκτη στον οποίο θα μπορούσαμε πραγματικά να βασιστούμε μακροπρόθεσμα.

Στην πραγματικότητα, αυτά είναι τα μόνα δύο μεγάλα εμπόδια που αντιμετώπισε ο Jones στη φυσική κατάσταση. Δεν έχει ιστορικό ενοχλήσεων ή μυϊκών προβλημάτων και τα καλύτερά του χρόνια παραμένουν άνετα μπροστά του.

Η αντίδραση στο στρες ήταν κάτι που το ιατρικό επιτελείο του συλλόγου «δεν είχε ξαναδεί ποτέ», αλλά ήταν αρκετό για να κρατήσει τον Jones μακριά από τη δράση στα πρώτα στάδια της σεζόν – 11 από τα 13 πρώτα παιχνίδια, για την ακρίβεια.

Όταν ο Jurgen Klopp του έδωσε στο νούμερο 17 του μια εκτεταμένη ευκαιρία να κερδίσει μια θέση στην ομάδα, την άρπαξε και με τα δύο χέρια και με το παραπάνω.

Ο Jones είχε ξεκινήσει μόνο μία φορά στο πρωτάθλημα πριν συμπεριληφθεί στην ομάδα που αντιμετώπισε την Chelsea στο Stamford Bridge τον Απρίλιο, αλλά από τότε δεν έχει κοιτάξει ποτέ πίσω.

Έκανε δική του τη θέση στα αριστερά της τριάδας της μεσαίας γραμμής της Liverpool και κατέγραψε 11 διαδοχικές συμμετοχές στην Premier League για να κλείσει την περίοδο.

Οι τραυματισμοί, το βάθος και η έλλειψη ώθησης από τη μεσαία γραμμή των Reds άνοιξαν την πόρτα στον Jones παρά τις συνεχιζόμενες ανησυχίες σχετικά με την ηλικία της σημερινής φουρνιάς έγινε μια ευπρόσδεκτη ανάσα φρέσκου αέρα.
Ήρθε επίσης σε μια εποχή που η τύχη της ομάδας άρχισε να αλλάζει, με τον Trent Alexander-Arnold να αποκτά μεγαλύτερη δημιουργική επιρροή στο κέντρο του γηπέδου, καθώς ανέλαβε έναν υβριδικό ρόλο.

Ο Klopp έπρεπε να αλλάξει κάτι και αυτό λειτούργησε, με τον Jones να είναι ένας από τους κύριους ωφελημένους, καθώς άνθισε σε ένα νέο σύστημα που είδε τη Liverpool να κάνει επτά διαδοχικές νίκες.

Πάντα ήταν ικανός, αλλά για πρώτη φορά στην καριέρα του, ο 22χρονος έδειχνε απόλυτα οικείος, καθώς έγινε αναπόσπαστο κομμάτι της ανόδου των Reds στις καθυστερήσεις. Μετά από μια τόσο ελπιδοφόρα πορεία, η προσοχή στρέφεται φυσικά στο πώς θα είναι η επόμενη σεζόν για τον κεντρικό μέσο.

Οι συζητήσεις για την αναπόφευκτη αναδόμηση της μεσαίας γραμμής αυτό το καλοκαίρι δεν έχουν τέλος, αλλά πού οδηγεί αυτό τον Scousers;

Το κλισέ «σαν καινούργια μεταγραφή» είναι μια συχνά καταχρηστική φράση που βράζει το αίμα πολλών οπαδών, αλλά αν ο Jones είχε έρθει με 40 εκατομμύρια λίρες και είχε κάνει την εμφάνιση που έκανε εκτός έδρας στη Leicester, δικαίως θα επαινούσαμε το τεράστιο ταλέντο που έχουμε στα χέρια μας.

Ωστόσο, τίποτα δεν θα έπρεπε να έχει αλλάξει από την άποψη της Liverpool στην αγορά.
Υπάρχουν ακόμη πολλά να γίνουν και η μη εμπνευσμένη εμφάνιση στην έδρα της Aston Villa προσέφερε κατά κάποιο τρόπο μια επίκαιρη υπενθύμιση αυτού.

Όμως, το σπριντ του Jones προς τη γραμμή τον έχει φέρει σε μια θέση όπου, αν η Liverpool υπογράψει δύο ή και τρεις υψηλού προφίλ μεσοεπιθετικούς, θα ήταν δικαίωμά του να αμφισβητήσει οποιαδήποτε απόφαση που θα τον αποσύρει.

Η ιδιότητά του ως ομογενής είναι ανεκτίμητο πλεονέκτημα, δεδομένου ότι έχει πλέον φτάσει στην ηλικία στην οποία θα πρέπει να «εγγραφεί» στην αγωνιστική ομάδα.

Με τον Alex Oxlade-Chamberlain και τον James Milner να έχουν αποχωρήσει, ο Jones είναι ένας άξιος αντικαταστάτης για να καλύψει μία από αυτές τις κενές θέσεις και να προσθέσει πολύτιμο βάθος στη μεσαία γραμμή.

Είναι ασφαλές να πούμε ότι δεν πρόκειται να πάει πουθενά σύντομα, κάτι που δεν θα μπορούσες να πεις με τόση βεβαιότητα πριν από έξι μήνες.
Σίγουρα πλέον δεν του λείπει η αυτοπεποίθηση για να αναμετρηθεί με πιθανούς νεοσύλλεκτους με μεγάλα χρήματα και είναι σχεδόν βέβαιο ότι δεν θα αφήσει τον φρέσκο ανταγωνισμό να τον αναστατώσει.

Έχοντας δείξει την αξία του στο ρινγκ με τις πρόσφατες εμφανίσεις του, η σεζόν 2023/24 θα μπορούσε να είναι η σημαντική σεζόν για τον ίδιο.

Καλύτερη στιγμή: στο παιχνίδι με την Leicester κατά τη διάρκεια μιας καμπής φόρμας.

Χειρότερη στιγμή: Η Απογοητευτική εμφάνιση κατά τη διάρκεια της κακής εκτός έδρας ήττας με 1-0 από τη Nottingham Forest.

Ρόλος την επόμενη σεζόν: Δυνατός ανταγωνισμός με τα νέα μεταγραφικά αποκτήματα για μια θέση στο αρχικό σχήμα στη μεσαία γραμμή.

Ο Curtis Jones τελείωσε ιδανικά τη σεζόν.
Μοιραστείτε το!

One thought on “Curtis Jones: Η ευχάριστη έκπληξη μιας κακής σεζόν

  1. Εκεί που λέγαμε ότι ο Κέρτις Δεν έχει άλλο να δώσει εμφανίστηκε φρέσκος με δυνάμεις Και με γκολ που σημειώνονταν με ένα άγγιγμα Ας ελπίσουμε να συνεχίσει με ίδιο τρόπο

Αφήστε μια απάντηση

Top
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com