Είσαι εδώ
Home > HOMEPAGE HOT POSTS > Στην λίστα της Pro League στην Σαουδική Αραβία ο Roberto Firmino

Στην λίστα της Pro League στην Σαουδική Αραβία ο Roberto Firmino

Ο Roberto Firmino είναι ένας από τους μεγάλους ελεύθερους παίκτες που βρίσκονται στις λίστες, ως μέρος ανανέωσης της Σαουδικής Επαγγελματικής Λίγκας από τη βασιλική οικογένεια της χώρας.

Τα πρωτοσέλιδα «πήραν φωτιά» όταν ο Cristiano Ronaldo πήγε στην Al-Nassr τον Ιανουάριο, ανεβάζοντας το προφίλ της Σαουδικής Pro League. Τώρα, το κρατικό επενδυτικό ταμείο PIF της Σαουδικής Αραβίας, ιδιοκτήτες των Newcastle και LIV Golf, ξεκινάει μια σημαντική ανανέωση του πρωταθλήματος αναλαμβάνοντας τους τέσσερις μεγαλύτερους συλλόγους του.

Όπως αναφέρουν οι Times, η PIF έχει λάβει το 75% των μετοχών της Al-Nassr, της πρωταθλήτριας Al-Ittihad, των φιναλίστ του Champions League της Ασίας Al Hilal και της Al-Ahli. Αυτό έρχεται με την επέκταση του πρωταθλήματος σε 18 ομάδες, με κάθε σύλλογο να επιτρέπεται να παίζει έως και οκτώ ξένους παίκτες.
Τέσσερις άλλοι σύλλογοι – Qadsia SC, Al-Diriyah Club, Al-Ula και Al-Suqoor FC – θα ανήκουν πλέον σε κρατικές εταιρείες, σύμφωνα με το The Athletic

Αυτές οι αλλαγές έρχονται καθώς η PIF συνεχίζει την επέκτασή της στον παγκόσμιο αθλητισμό, με την υποβολή προσφοράς για το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2030 και τα σχέδιά τους περιλαμβάνουν την απόκτηση περισσότερων παικτών υψηλού προφίλ.

Ο Karim Bemzema πήγε στην Al Ittihad με διετές συμβόλαιο αξίας 200 εκατομμυρίων ευρώ, ενώ η Guardian αναφέρει ότι η Αl Hillal έχει προσφέρει στον Lionel Messi περισσότερα από 350 εκατομμύρια λίρες ετησίως.

Το AFP, το παλαιότερο ειδησεογραφικό πρακτορείο στον κόσμο, αναφέρει ότι ο Firmino είναι μεταξύ των άλλων ονομάτων που βρίσκονται στις λίστες, για προσφορές μεγάλων χρημάτων για να ενταχθούν στη Σαουδική Pro League. Οι Sergio Ramos, N’Golo Kante, Luka Modric, Hugo Lloris, Jordi Alba και Sergio Busquets είναι μεταξύ εκείνων που θα λάβουν επίσης «αρκετά προσοδοφόρες προσφορές», σύμφωνα με πηγές του AFP.

«Το PIF βρίσκεται πίσω από τις μεταγραφικές συναλλαγές και όχι μεμονωμένοι σύλλογοι», εξηγείται και «αν οι παίκτες υπογράψουν, θα χωριστούν σε πέντε συλλόγους της Σαουδικής Αραβίας». Αυτοί οι σύλλογοι είναι οι Al Hilal, Al-Nassr, Al-Ittihad, Al Ahli και Al Shabab.

Για τον Firmino ωστόσο, θα μπορούσε να χρησιμεύσει ως ένα εξαιρετικά επικερδές εγχείρημα, σε ένα σημείο στο οποίο μπορεί να σκέφτεται τα τελευταία χρόνια της καριέρας του. Ο Βραζιλιάνος είναι ο νεότερος από αυτούς τους παίκτες που βρίσκονται στις λίστες, καθώς γίνεται μόλις 32 ετών τον Οκτώβριο, αλλά έχει περάσει τα τελευταία 12 χρόνια στην Ευρώπη – οκτώ από τα οποία ήταν στη Liverpool. Δεν είναι η πρώτη φορά που συνδέθηκε με μια μετακόμιση στη Σαουδική Αραβία, με τον Florian Plettenberg του Sky Germany να αναφέρει το ενδιαφέρον από τον Ιανουάριο.

Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση

Top
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com