Είσαι εδώ
Home > HOMEPAGE HOT POSTS > Δικαιώνει ο Ceferin τους οπαδούς της Liverpool για τον τελικό στο Παρίσι

Δικαιώνει ο Ceferin τους οπαδούς της Liverpool για τον τελικό στο Παρίσι

Μετά την περσινή κατάφωρη κακοδιαχείριση του τελικού του Champions League, ο πρόεδρος της UEFA Aleksander Ceferin, ευχαρίστησε προσωπικά δύο οπαδούς της Liverpool για το έργο τους μετά τη διοργάνωση.

Ήταν μια πολυάσχολη χρονιά για τον Joe Blott και τον Ted Morris. Στους αντίστοιχους ρόλους τους ως πρόεδροι του Spirit of Shankly και του Liverpool Disabled Supporters Association (LDSA), έχουν αγωνιστεί για να καθαρίσουν τα ονόματα των οπαδών της Liverpool, καθώς και για να επιφέρουν θετικές αλλαγές.

Αυτό που ξεκίνησαν ως δύο οπαδοί που απλώς πήγαν να παρακολουθήσουν την ομάδα τους να παίζει ποδόσφαιρο, είχε ως αποτέλεσμα να γίνουν οι πρώτοι μη γηγενείς που κατέθεσαν στη γαλλική Γερουσία, πριν λάβουν μια προσωπική ένδειξη ευγνωμοσύνης από έναν από τους πιο ισχυρούς ανθρώπους του παγκόσμιου αθλητισμού.

Μετά την επικίνδυνη κακοδιαχείριση του τελικού και τα επακόλουθα κραυγαλέα ψέματα των γαλλικών αρχών και της UEFA, οι Blott και Morris ξεκίνησαν μια μάχη ώστε να διασφαλίσουν ότι η αλήθεια θα ακουστεί και θα καθιερώσουν αλλαγές ώστε να διασφαλίσουν ότι παρόμοια γεγονότα δεν θα ξανασυμβούν.

Αυτό περιελάμβανε εκτεταμένες συνομιλίες με την UEFA, και έφτασαν μέχρι την κορυφή του διοικητικού οργάνου του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου.

Τον Φεβρουάριο, ο γενικός γραμματέας της UEFA Θεόδωρος Θεοδωρίδης ήρθε στο Merseyside για συνομιλίες. Μέσα σε 48 ώρες από τη συνάντηση αυτή, ανακοινώθηκε ότι όλοι οι οπαδοί της Liverpool θα λάμβαναν επιστροφή χρημάτων για τον τελικό.

Πιο πρόσφατα, τον Μάιο, αξιωματούχοι της UEFA βρέθηκαν και πάλι στην πόλη για συναντήσεις. Αυτή τη φορά, ο αναπληρωτής του Θεοδωρίδη, Giorgio Marchetti, πέταξε για να συναντηθεί με τον Morris. Ενώ ήταν μαζί με τον Marchetti, ο Morris εξήγησε πώς έλαβε προσωπικές ευχαριστίες από τον Πρόεδρο Ceferin για τη δουλειά του με τον Blott.

Ο πρόεδρος της LDSA δήλωσε στο This Is Anfield: «Ο Ceferin ευχαρίστησε εμένα και τον Joe για τη συμμετοχή μας τους τελευταίους 12 μήνες για τη συνεργασία μας με την UEFA για να φέρουμε θετικές αλλαγές για τους οπαδούς του ποδοσφαίρου. Έτσι, ουσιαστικά μιλήσαμε με τους κορυφαίους έναν, δύο, τρεις [ανθρώπους] στην UEFA.»

«Νομίζω ότι ήταν πολύ ειλικρινής, μόνο και μόνο το γεγονός ότι το έκανε εξ αρχής. Δεν χρειαζόταν να το κάνει αυτό, είμαι απλά ο Ted από τον Σύνδεσμο Υποστηρικτών Αναπήρων. Αυτός είναι ο επικεφαλής της UEFA.»

«Το να δείξει την πρόθεσή του πετώντας στο Liverpool για να το κάνει αυτό, δείχνει απλά μια προθυμία για αλλαγή. Και για να διευκολυνθεί η αλλαγή, οι άνθρωποι πρέπει να είναι πρόθυμοι και ανοιχτοί στην αλλαγή. Και από αυτό που συμβαίνει με την UEFA, είναι σαφές [για μένα] να το βλέπω».

Ο Blott εξήγησε επίσης πώς επικοινώνησε με την Αγγλική Ομοσπονδία για να του ζητήσει συγγνώμη για την έλλειψη βοήθειας που παρείχε στη συνέχεια.
«Είχαμε μια μακρά συζήτηση μαζί τους», δήλωσε. «Ανησυχήσαμε ότι δεν είχαν κάνει πολλά για να μας υποστηρίξουν. Υποστήριξαν τον Ceferin να γίνει ξανά πρόεδρος [της UEFA], την ίδια στιγμή που εμείς περνούσαμε όλα αυτά. Το έχουν σκεφτεί αυτό και είπαν ότι έκαναν λάθος. Έτσι, όχι μόνο η UEFA ζήτησε συγγνώμη, αλλά και η FA ζήτησε συγγνώμη.»

«Ξέρουμε ότι η FA δεν ζήτησε απλά συγγνώμη, αλλά ήταν στην πραγματικότητα συνένοχη σε ορισμένα από τα πράγματα γύρω από το Hillsborough, οπότε πρόκειται για μια σημαντική και σεισμική αλλαγή, όσον αφορά το πώς οι οπαδοί έχουν πλέον επηρεάσει πραγματικά τον τρόπο με τον οποίο διοικείται το ποδόσφαιρο».

Δεν είναι όλοι οι οπαδοί αισιόδοξοι για το μέλλον του ποδοσφαίρου, αλλά ο Morris επιβεβαίωσε τουλάχιστον ότι πιστεύει ότι υπάρχει «ισχυρή δέσμευση από την UEFA» για αλλαγή προς το καλύτερο. «Δεν θα συμβεί από τη μια μέρα στην άλλη και δεν θα διορθωθεί μέσα σε δύο χρόνια, αλλά είναι το 2023 και η UEFA έχει αποδεχτεί ότι χρειάζεται αλλαγή και η αλλαγή θα έρθει», δήλωσε.

Αυτή η αλλαγή είναι απαραίτητη μάλλον να γίνει νωρίτερα παρά αργότερα.

Δικαιώνει ο Ceferin τους οπαδούς της Liverpool για τον τελικό στο Παρίσι
Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση

Top
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com