Είσαι εδώ
Home > HOMEPAGE HOT POSTS > Ο Cody Gakpo είναι ο ιδανικός αντικαταστάτης του Roberto Firmino

Ο Cody Gakpo είναι ο ιδανικός αντικαταστάτης του Roberto Firmino

Ο Jurgen Klopp έχει μια πλειάδα επιλογών για την επίθεση των Reds. Ακόμη και με τον Roberto Firmino εκτός λόγω τραυματισμού, ο προπονητής της Liverpool έχει τους Mohamed Salah, Diogo Jota, Darwin Nunez, Luis Diaz και Cody Gakpo να διεκδικούν μια θέση στην τριάδα της επίθεσης.

«Το εισιτήριο σε αυτή την ομάδα πρέπει να είναι και θα είναι η γρήγορη ανάκτηση της κατοχής της μπάλας», δήλωσε πρόσφατα ο Klopp, όταν ρωτήθηκε για τον ανταγωνισμό για μια θέση στην ενδεκάδα.

Σε αυτούς τους τέσσερις μήνες από τότε που έφτασε στην Liverpool από την ολλανδική PSV Eindhoven, έναντι αρχικής αμοιβής 37 εκατομμυρίων λιρών, ο 23χρονος Ολλανδός διεθνής έχει μεγαλώσει σημαντικά το ανάστημά του. Έκανε το μεγάλο άλμα από το να θεωρείται μια επιπλέον επιλογή στην επίθεση στο να αποτελεί αναπόσπαστο μέρος μιας ανανεωμένης ομάδας, η οποία έχει επιτέλους δημιουργήσει μια καινούρια δυναμική στην προσπάθειά της για πρόκριση στο Champions League, με τρεις διαδοχικές νίκες στην Premier League.

Ο Gakpo, στη δύσκολη εκτός έδρας νίκη επί της West Ham, πραγματοποίησε την 20η εμφάνιση του για τον σύλλογο, συνολικά, σημειώνοντας το 6ο του γκολ στην Premier League, με ένα ωραίο, ευθύβολο σουτ από απόσταση 18 μέτρων. Αυτό το ρεκόρ από μόνο του δεν είναι αξιοσημείωτο, καθώς οι Salah (15 γκολ), Nunez και Jota (και οι δύο με 9 γκολ) και Sadio Mane (8 γκολ) ήταν όλοι πιο παραγωγικοί, στον ίδιο αριθμό εμφανίσεων.

Ωστόσο, είναι πολύ εντυπωσιακό το πόσο γρήγορα ο Gakpo προσαρμόστηκε στο νέο του περιβάλλον και έγινε τόσο απαραίτητος στο πλάνο του Klopp, ειδικά δεδομένου του χάους, στο οποίο βρέθηκε μόλις εισήλθε στην ομάδα. Έχοντας πρωταγωνιστήσει ως αριστερός επιθετικός για την PSV με 13 γκολ και 17 ασίστ σε 24 παιχνίδια, στο πρώτο μισό της σεζόν, έχει αγκαλιάσει την πρόκληση να αποδείξει ότι μπορεί να αποτελέσει τον διάδοχο του Firmino στο Νο 9 ρόλο.

Ο Klopp τον έχει περιγράψει ως ένα «σούπερ έξυπνο παιδί» και η ανιδιοτελής ομαδική του ηθική είναι απόλυτα εναρμονισμένη με αυτό που απαιτεί ο προπονητής του. Δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι ο Gakpo έχει ξεκινήσει βασικός σε 18 αγώνες, σε όλες τις διοργανώσεις από τότε που έφτασε στο Anfield.

Είναι γρήγορος, δυνατός, κρατάει την μπάλα ψηλά και συνδυάζεται έξυπνα με τους συμπαίκτες του. Είναι επίσης ικανός να αναστατώνει τον αντίπαλο, με την σκληρή δουλειά του, όταν η ομάδα του δεν έχει την κατοχή της μπάλας. Βρίσκεται πάντα σε κίνηση. Είναι ο ιδανικός αντικαταστάτης του Firmino.

Ο Gakpo δήλωσε σχετικά στην Athletic: «Το απολαμβάνω! Είναι μια νέα θέση για μένα, αλλά με βοηθά να εξελιχθώ ως παίκτης. Μου αρέσει να υποχωρώ προς τα πίσω και να γίνομαι ένας επιπλέον παίκτης στη μεσαία γραμμή, για να βοηθήσω όσο μπορώ τους μέσους και τους επιθετικούς».
«Τα παιδιά με έκαναν να νιώσω ότι ανήκω εδώ από το πρώτο λεπτό που μπήκα. Είμαι πολύ ευγνώμων για το πώς με αντιμετώπισαν από την αρχή. Όσο περνάει ο καιρός, έχω γίνει πιο άνετος και πιο σίγουρος. Νιώθω ότι εδώ είναι το σπίτι μου».

Ο Gakpo ανάκτησε την κατοχή σε επτά περιπτώσεις απέναντι στην ομάδα του David Moyes. Μόνο ο Robertson ανέκτησε την μπάλα περισσότερες φορές (10). Ο Ολλανδός ολοκλήρωσε επίσης 35 από τις 42 πάσες του (83,3%).
Αποτέλεσε το επίκεντρο όλων των σπουδαίων προσπαθειών της Liverpool στο παιχνίδι και τροφοδοτούσε συνεχώς τους Jota και Salah. Το όμορφο γκολ του στο 18λεπτο ήταν ένα σημάδι της αυξανόμενης πίστης στις ικανότητες του.

«Ο Cody είναι εξαιρετικός από την αρχή που μπήκε στην ομάδα», δήλωσε ο αρχηγός Jordan Henderson. «Ήταν μια δύσκολη περίοδος για εμάς ως ομάδα, αλλά ήταν αυτός που ήταν πραγματικά συνεπής με τις εμφανίσεις του. Είναι ένας εξαιρετικός παίκτης. Έκανε μεγάλη διαφορά για εμάς στα παιχνίδια. Θέλει να μάθει και δουλεύει πολύ σκληρά. Μακάρι να συνεχίσει έτσι».

Ο Ολλανδός αντικαταστάθηκε από τον Nunez, ο οποίος έπρεπε να αρκεστεί σε ρόλο παγκίτη για πέμπτη φορά σε έξι παιχνίδια. Η μεταγραφή Nunez είχε πολύ μεγαλύτερο κόστος, αλλά ο Gakpo είναι αυτός που πραγματικά ανθίζει στο Anfield.

Υπάρχει μεγάλη πίστη στον Nunez από τους οπαδούς, καθώς οι δυνατότητές του είναι τεράστιες, αλλά οι πρόσφατες παρατηρήσεις του Klopp ότι είναι ένα «μακροπρόθεσμο έργο» είναι ενδεικτικές της κατάστασης του. Το γλωσσικό εμπόδιο είναι επίσης ένα ζήτημα που πρέπει να επιλυθεί. Το ίδιο και το ένστικτο του Nunez να τρέχει πίσω από τους αμυντικούς, όταν η Liverpool συχνά απαιτεί από τον σέντερ φορ να οπισθοχωρήσει και να βοηθήσει στη διατήρηση της κατοχής. Η περίοδος προσαρμογής για τον Nunez, ο οποίος μπορεί να υπερηφανεύεται για μια αξιοσέβαστη επίδοση (15 γκολ σε 39 εμφανίσεις, σε όλες τις διοργανώσεις κατά την πρώτη του σεζόν), παραμένει σε εξέλιξη.
Η νίκη στο ανατολικό Λονδίνο οδήγησε την Liverpool στην έβδομη θέση, και σε απόσταση επτά βαθμών από την τέταρτη στην βαθμολογία Manchester United.

«Ήταν πολύ σημαντικό αποτέλεσμα. Χρειαζόμασταν αυτή τη νίκη για να ασκήσουμε πίεση στις ομάδες από πάνω μας», δήλωσε ο Gakpo. «Μείναμε ήρεμοι όταν βρεθήκαμε πίσω στο σκορ και παλέψαμε σκληρά. Είμαστε στο σωστό δρόμο».
Ο Gakpo έπαιξε κομβικό ρόλο για άλλη μια φορά. Του δόθηκε το εισιτήριο να ηγηθεί της γραμμής και του αξίζει να το κρατήσει.

Ο Cody Gakpo είναι ο ιδανικός αντικαταστάτης του Roberto Firmino
Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση

Top
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com