Είσαι εδώ
Home > HOMEPAGE HOT POSTS > Να απαλύνει την πληγή του Παρισιού πρέπει η Liverpool

Να απαλύνει την πληγή του Παρισιού πρέπει η Liverpool

Γράφει ο Νίκος Κοτούπας, φίλος της Ομάδας, του site & της σελίδας μας στο facebook.

Ήταν 28 Μαΐου, περίπου εννέα μήνες πίσω όταν η Ρεάλ Μαδρίτης με το χρυσό γκολ του Vinicius κατακτούσε το 14ο τρόπαιο με τα μεγάλα αυτιά στην ιστορία της και έριχνε την Liverpool στο καναβάτσο. Έκτοτε έχουν αλλάξει πολλά στο στρατόπεδο των Reds, που δεν θυμίζουν σε τίποτα την ομάδα που έφτασε στον τελικό του Stade de France και μια εβδομάδα νωρίτερα έχανε στο νήμα το πρωτάθλημα της Premier League με συγκομιδή 92 βαθμών.

Χαρακτηριστικό της φετινής καταστροφικής, έως τώρα, χρονιάς είναι πως η ομάδα του Jurgen Klopp έχει απωλέσει ήδη σε σύνολο 22 αγωνιστικών 9 βαθμούς παραπάνω από τους 22 που παραχώρησε σε ολόκληρη την περυσινή σεζόν. Ο Sadio Mane αποχώρησε με προορισμό το Μόναχο και έφτασε στο Anfield ο Ουρουγουανός Darwin Nunez σε μια ιδιαίτερα δαπανηρή μεταγραφή για τα δεδομένα της FSG.

Φτάνοντας στο σήμερα η Liverpool έχοντας αποκλειστεί από το FA Cup και το EFL Cup και ευρισκόμενη στην 8η θέση του βαθμολογικού πίνακα της Premier, το Champions League φαντάζει ως το μοναδικό αντίδοτο για τους Reds να σώσουν την χρονιά. Απέναντι τους η ομάδα του Carlo Ancelotti που την τελευταία πενταετία τους έχει στερήσει το όνειρο μιας ακόμη κατάκτησης του τροπαίου 3 φορές με 2 νίκες σε ισάριθμους μεταξύ τους τελικούς το 2018 και το 2022 και τον αποκλεισμό στην προημιτελική φάση της διοργάνωσης έναν χρόνο νωρίτερα.

Οι νίκες κόντρα σε Everton και Newcastle αναπτέρωσαν το ηθικό της ομάδας του Γερμανού τεχνικού που την ξαναέβαλαν στην μάχη της τετράδας. Το παιχνίδι με την Real είναι η ιδανική ευκαιρία για να αποδείξει η Liverpool ότι βρίσκεται σε καλή κατάσταση και να δώσει συνέχεια στα θετικά αποτελέσματα που τόσο της λείπουν φέτος. Θετικά είναι τα νέα για τον Klopp που είδε το μοναδικό μεταγραφικό απόκτημα του Ιανουαρίου Cody Gakpo να σκοράρει τα πρώτα του τέρματα στα 2 τελευταία παιχνίδια και να απελευθερώνεται, ενώ και ο Nunez πέτυχε το πρώτο γκολ του για το 2023(στην Premier League) που τόσο πολύ έψαχνε. Αν και αποκόμισε έναν τραυματισμό στον ώμο ο Ουρουγουανός στο St James’ Park, αναμένεται να δώσει το παρών στο σημαντικότερο μέχρι το επόμενο ματς για τους Reds την φετινή σεζόν.

Από την άλλη οι πρωταθλητές Ευρώπης θα έρθουν στο νησί χωρίς τους σημαντικούς Kroos, Tchouameni, ενώ ο κάτοχος της Χρυσής μπάλας Karim Benzema επιστρέφει σε αποστολή των Μαδριλένων έπειτα από απουσία 5 αγώνων. H Real έχοντας μείνει 8 βαθμούς πίσω από την Barcelona στην La Liga βλέπουν για άλλη μια χρονιά στο Champions League τον δρόμο για την κατάκτηση ενός μεγάλου τροπαίου, ως τον μόνο ρεαλιστικό στόχο.

Το Anfield είναι ο μεγαλύτερος παράγοντας που οφείλει να εκμεταλλευτεί η Liverpool και να κάνει το πρώτο βήμα εκεί όπου έχει ζήσει τεράστιες ποδοσφαιρικές βραδιές. Ευχή όλων στο λιμάνι είναι να επαναληφθεί το σενάριο από το μακρινό 2009 και την τελευταία φορά που συναντήθηκαν οι δύο σύλλογοι στην φάση των 16 της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης, όπου οι Reds είχαν υπερκεράσει το εμπόδιο της Βασίλισσας με συνολικό σκορ 5-0.

Να απαλύνει την πληγή του Παρισιού πρέπει η Liverpool
Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση

Top
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com