Είσαι εδώ
Home > HOMEPAGE HOT POSTS > «Ξύνισε» στους Red fans η επιστροφή της Liverpool με αεροπλάνο

«Ξύνισε» στους Red fans η επιστροφή της Liverpool με αεροπλάνο

Μερίδα οπαδών της Liverpool, επέκριναν την απόφαση της ομάδας το Σάββατο το απόγευμα, να επιστρέψει με αεροπλάνο αντί με το πούλμαν της.

Ο Jurgen Klopp και οι παίκτες του πήραν μια πτήση μικρών αποστάσεων από το Newcastle για το Liverpool το βράδυ του Σαββάτου, αντί να πάρουν το λεωφορείο της ομάδας τους για το ταξίδι της επιστροφής. Η Liverpool αναγκαστικά έπρεπε να γυρίσει με αεροπλάνο από το Newcastle, μια πτήση 33 λεπτών μιας και το πρόγραμμα της ομάδας είναι αρκετά φορτωμένο από της υποχρεώσεις της.

Οι Reds πήραν τη νίκη με 2-0 επί της Newcastle για την Premier League το βράδυ του Σαββάτου χάρη στα γκολ των Darwin Nunez και Gody Gakpo. Η δεύτερη διαδοχική νίκη τους βοήθησε να αποκατασταθεί ο παράγοντας «feel-good» γύρω από τον σύλλογο – αλλά το ταξίδι τους στο Tyneside προκάλεσε επικρίσεις από τους οπαδούς του συλλόγου.

Ο Jurgen Klopp και η ομάδα του επέλεξαν να καλύψουν με πτήση τα 145 μίλια μεταξύ Newcastle και Liverpool, αντί να ταξιδέψουν με πούλμαν ή τρένο. Οι ιστοσελίδες παρακολούθησης πτήσεων δείχνουν ότι ο σύλλογος ναύλωσε ένα αεροπλάνο από την 2Excel Aviation για να τους μεταφέρει από το αεροδρόμιο του Newcastle στο αεροδρόμιο John Lennon του Liverpool στις 9.37μμ το βράδυ του Σαββάτου μετά την έναρξη του αγώνα στις 5.30μμ στο St James’ Park.

Ήταν στον αέρα για μόλις 33 λεπτά πριν προσγειωθούν στις 10.10 μ.μ. Δεδομένου ότι ο αγώνας ολοκληρώθηκε γύρω στις 19.20, υπάρχουν ερωτήματα σχετικά με το γιατί η Liverpool αισθάνθηκε την ανάγκη να αποφύγει αυτό που θα ήταν ένα τρίωρο οδικό ταξίδι, έχοντας πάει με το πούλμαν στο St James’ Park νωρίτερα μέσα στην ημέρα.

Η πτήση αυτή έχει προκαλέσει ερωτήματα σχετικά με τη βιωσιμότητα εν μέσω της συνεχιζόμενης παγκόσμιας κλιματικής κρίσης. Γράφοντας στο Twitter, πολλοί οπαδοί εξοργίστηκαν από την απόφαση, η οποία έρχεται σε αντίθεση με την ιδιότητα της Liverpool ως ένας από τους πιο πράσινους συλλόγους της Premier League.

Η Liverpool ονομάστηκε ο πιο πράσινος σύλλογος της Premier League από τον οργανισμό Sport Positive το 2022, με τον οργανισμό να επαινεί το έργο του συλλόγου στην κοινότητα και για την υπογραφή της δέσμευσης του ΟΗΕ για τον αθλητισμό για την κλιματική δράση, η οποία σημαίνει ότι ελπίζουν να μειώσουν τις εκπομπές κατά 50% μέχρι το 2030 και να είναι μηδενικές μέχρι το 2040. Ο σύλλογος επίσης πρόσφατα διατυμπάνισε το γεγονός ότι έγινε ο πρώτος σύλλογος της Premier League, που έλαβε το πιστοποιητικό βιωσιμότητας του British Standards Institute.

Η Mirror καταλαβαίνει ότι η Liverpool πήρε την απόφαση να επιστρέψει αεροπορικώς από το Newcastle, αντί να ταξιδέψει πίσω με το πούλμαν (το οποίο χρησιμοποιεί βιώσιμα καύσιμα που παράγουν 90% λιγότερες εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα από το ντίζελ καθώς το πούλμαν επέστρεφε ήδη στο Merseyside) λόγω του σύντομου χρονικού διαστήματος πριν από τον αγώνα της Τρίτης με τη Real Madrid. Η ομάδα του Jurgen Klopp φιλοξενεί την πρωταθλήτρια Ισπανίας στο Anfield στις 20:00 (ώρα Αγγλίας) – περίπου 72 ώρες μετά το παιχνίδι στο Newcastle, το οποίο επιλέχθηκε για μετάδοση από το Sky Sports.

Ο σύλλογος λαμβάνει υπόψη τις περιβαλλοντικές ανησυχίες όταν λαμβάνει αποφάσεις για ταξίδια, ενώ η απόσταση και το κόστος είναι οι άλλοι κύριοι παράγοντες. Αυτή τη φορά, τα οφέλη για την απόδοση των παικτών κρίθηκε ότι είναι ο πιο σημαντικός παράγοντας, με τον Klopp να θέλει οι παίκτες του να έχουν την καλύτερη δυνατή αποκατάσταση πριν από τον πρώτο αγώνα για τους 16 του Champions League με τη Real.

Η Liverpool στοχεύει να έχει μηδενική καθαρή κατανάλωση σε όλες τις δραστηριότητές της μέχρι το τέλος της τρέχουσας σεζόν. Σχεδιάζουν να το επιτύχουν αυτό αντισταθμίζοντας τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα με τη χρήση επαληθευμένων έργων χαμηλών εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα.

«Ξύνισε» στους Red fans η επιστροφή της Liverpool με αεροπλάνο
Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση

Top
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com