Είσαι εδώ
Home > HOMEPAGE HOT POSTS > Η περίπτωση εξαγοράς της Liverpool από τον Mukesh Ambani διχάζει τους ειδικούς

Η περίπτωση εξαγοράς της Liverpool από τον Mukesh Ambani διχάζει τους ειδικούς

Ο Ινδός δισεκατομμυριούχος Mukesh Ambani είναι ένας από τους πολλούς επενδυτές που συνδέονται με μια πιθανή εξαγορά της Liverpool.

Ο γκουρού των οικονομικών Kieran Maguire, μιλώντας στο Football Insider για τη δύναμη του brand name της Liverpool στη Νότια Ασία υποστήριξε ότι η Liverpool θα «ανοίξει τις πόρτες» στον Mukesh Ambani, στην πατρίδα του την Ινδία, εάν προχωρήσει σε μια συμφωνία εξαγοράς με την Fenway Sports Group.

Ο Maguire εκτίμησε την πιθανότητα οι νέοι ιδιοκτήτες των Reds να προέρχονται από την δεύτερη μεγαλύτερη σε πληθυσμό χώρα στον κόσμο.

«Δεν μπορεί να αποκλειστεί η ινδική επένδυση στην Liverpool», δήλωσε στον Adam Williams του Football Insider.

Πολλοί ευρωπαϊκοί σύλλογοι ανήκουν σε Ρώσους ολιγάρχες και Κινέζους δισεκατομμυριούχους, οι οποίοι για γεωπολιτικούς λόγους άρχισαν να αποσύρονται.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της Deutsche Welle, ο αριθμός των μεγάλων Κινέζων επενδυτών σε ευρωπαϊκούς συλλόγους έχει μειωθεί κατά το ήμισυ από 20 το 2017 σε 10 το 2021.

«Το γεγονός αυτό δημιουργεί ένα κενό σε μια τεράστια αγορά και οι Ινδοί δισεκατομμυριούχοι, οι οποίοι έχουν ήδη βιώσει την επιτυχία του IPL (Indian Cricket Premier League) ως άθλημα franchise, μπορούν να το εκμεταλλευτούν προς όφελος τους» τονίζει ο Maguire.

«Γνωρίζουν επίσης πολύ καλά ότι, ενώ το κρίκετ είναι το δεύτερο πιο δημοφιλές άθλημα στον κόσμο, είναι δεύτερο κατά πολύ μετά το ποδόσφαιρο».

«Η Liverpool ανοίγει κάθε είδους πόρτες. Έχει τεράστια οπαδική βάση σε όλο τον κόσμο. Ως εκ τούτου, το γεγονός αυτό θα διευκόλυνε την υπογραφή συμφωνιών με Ινδούς εμπορικούς εταίρους».

«Αυτό θα ήταν μια σημαντική οικονομική ενίσχυση για τον σύλλογο. Επίσης, θα αύξανε το κύρος του ίδιου του ιδιοκτήτη».

Και καταλήγει:

«Εάν ένας Ινδός δισεκατομμυριούχος αναλάβει ένα σύλλογο PL ή οποιοδήποτε άλλο ευρωπαϊκό σύλλογο, τα προϊόντα του θα εκτοξευθούν σε όλο τον κόσμο. Ένα τέτοιο branding θα τους δώσει μια πλατφόρμα στον κόσμο».

Εντελώς αντίθετη άποψη από τον Maguire έχει ο Ανώτερος Λέκτορας στα Οικονομικά του Αθλητισμού, στο Sheffield Hallam University, Dr Dan Plumley, ο οποίος αναφέρει στο ίδιο μέσο τα εξής:

«Ο Ambani είναι ένας από τους πλουσιότερους ανθρώπους στον κόσμο. Αλλά βρίσκεται στα 65 του και ετοιμάζει ένα σχέδιο διαδοχής για την επιχείρησή του».

«Επομένως, αν κοιτάξετε το κίνητρό του, βασικά φαίνεται ότι είναι απλώς για να διασκεδάσει λίγο όσο φτάνει στο τέλος. Γνωρίζουμε ότι έχει επίσης το franchise στην IPL και πρέπει να σκεφτεί και το τι θα γίνει με αυτό».

«Νομίζω ότι είναι απίθανο να γίνει. Εάν η Liverpool είναι ακόμα προς πώληση και πρόκειται για πλήρη εξαγορά, εξακολουθώ να πιστεύω ότι η επένδυση είναι πιθανό να προέλθει από τη Μέση Ανατολή και ή από εταιρείες ιδιωτικών συμφερόντων των ΗΠΑ».

Ανοιχτή και σε μερική πώληση της Liverpool η FSG
Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση

Top
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com