Είσαι εδώ
Home > HOMEPAGE HOT POSTS > Η προτροπή του Jurgen Klopp και η αύρα του Anfield

Η προτροπή του Jurgen Klopp και η αύρα του Anfield

Είναι δύσκολο να σκεφτούμε κάποιον άλλον προπονητή παγκοσμίως που να έχει καλύτερη και πιο άμεση σχέση με τους οπαδούς μιας ομάδας, από εκείνη που έχει χτίσει ο Jurgen Klopp με τους οπαδούς της Liverpool. Βέβαια, αυτή η σχέση δε δημιουργήθηκε από τη μία στιγμή στην άλλη.

Στις 26 Νοεμβρίου 2016, ο Jurgen Klopp χρειάστηκε να προτρέψει το κοινό του Anfield να φωνάξει και να υποστηρίξει πιο δυνατά την ομάδα, σε έναν αγώνα πρωταθλήματος εναντίον της Sunderland, της «πιο αμυντικής ομάδας» που είχε ποτέ αντιμετωπίσει, όπως σχολίασε ο ίδιος αργότερα.
Το παιχνίδι δεν εξελίχθηκε ευοίωνα για τους Reds, με τον τότε σταρ της ομάδας Philippe Coutinho να αποχωρεί ως τραυματίας στο δεύτερο ημίχρονο και με τις ομάδες να είναι χωρίς σκορ. Τη θέση του τη πήρε ο Divock Origi, ο οποίος έμελλε να προβεί καθοριστικός για την έκβαση του αποτελέσματος.

Το 2015 που ανέλαβε τη τεχνική ηγεσία της ομάδας, ο Jurgen Klopp βρήκε τους οπαδούς της ομάδας απογοητευμένους και εμφανώς κουρασμένους από τα πολλά χρόνια που η ομάδα δεν είχε κατακτήσει τίτλους. Στη πρώτη του συνέντευξη ανέφερε πως θα μετατρέψει την αμφιβολία των οπαδών σε πίστη. Σε εκείνο το δεύτερο ημίχρονο λοιπόν με τη Sunderland, το Anfield φάνηκε να αμφιβάλλει εκ νέου, γεγονός που ο Jurgen Klopp δεν ανέχθηκε.

Όπως είχαν μεταφέρει τα αγγλικά ΜΜΕ μετά το παιχνίδι: «Στο 0-0 το Anfield είχε σιγήσει μέχρι που ο Jurgen Klopp δύο φορές γύρισε και άρχισε να φωνάζει στους οπαδούς, προτρέποντας τους να ενθαρρύνουν τις προσπάθειες των παιχτών του, ανεβάζοντας τα ντεσιμπέλ. Αυτό που ακολούθησε ήταν δύο τέρματα από τους Origi και Milner.

Αργότερα, με το αποτέλεσμα να είναι υπέρ του, δεν έγινε αντιληπτό αν ο Γερμανός είχε ηρεμήσει. Ενεπλάκη σε λογομαχία με τον David Moyes και το βοηθό του, σε μια προσπάθεια να εκπληρώσει το στόχο της νίκης με όλα του τα όπλα.»

«O Klopp χρησιμοποιεί το συναίσθημα για να τονώσει όλο το γήπεδο. Αυτό μπορεί να γίνει αντιληπτό από το γεγονός πως αρκετές από τις ιστοσελίδες φίλων της Liverpool πρότειναν για καλύτερο παίχτη του παιχνιδιού τον ίδιο το προπονητή της ομάδας.»
«Πιστεύω πολύ στην ατμόσφαιρα, θεωρώ ότι είναι μεγάλο μέρος του παιχνιδιού»
είχε δηλώσει τότε ο προπονητής των Reds.

Αξίζει να αναφέρουμε πως ανάμεσα στους θεατές εκείνου του παιχνιδιού ήταν ο προσφάτως παλαίμαχος πρώην ποδοσφαιριστής Steven Gerrard, ο ιδιοκτήτης της ομάδας John W Henry, ο διευθυντής Tom Werner και αρκετοί πρώην συμμαθητές του ίδιου του προπονητή της ομάδας που ήταν καλεσμένοι του από τη Γερμανία.

Μετά από εκείνο το παιχνίδι, ο Klopp έχει αναφερθεί στη δυναμική του Anfield πάρα πολλές φορές, με τη μεγαλειώδη ανατροπή επί της Barcelona να είναι μία από αυτές τις περιπτώσεις. Οι επιτυχίες της ομάδας τα τελευταία χρόνια δεν είναι μόνο δημιούργημα του προπονητή και ικανότητα των παιχτών, αλλά και η συμβολή των οπαδών με τη φοβερή ατμόσφαιρα που δημιουργούν σε κάθε παιχνίδι.

Η προτροπή του Jurgen Klopp και η αύρα του Anfield
Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση

Top
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com