Είσαι εδώ
Home > HOMEPAGE HOT POSTS > Η έως τώρα πορεία των παικτών που έφυγαν πρόσφατα από την Liverpool

Η έως τώρα πορεία των παικτών που έφυγαν πρόσφατα από την Liverpool

Κατά τη θερινή μεταγραφική περίοδο υπήρξαν αρκετές και σημαντικές αποχωρήσεις παικτών από τους Reds. Το διάλειμμα από τις εγχώριες υποχρεώσεις της Liverpool, στη μέση της σεζόν, λόγω Παγκοσμίου Κυπέλλου, μας παρέχει την ευκαιρία να ρίξουμε μια ματιά στην πορεία των αποχωρησάντων παικτών στους νέους τους συλλόγους.

Sadio Mane – Bayern Munich
Παιχνίδια: 23
Γκολ: 11
Ασίστ: 4

Ο Mane ξεκίνησε τη σεζόν σε κεντρικό επιθετικό ρόλο για την Bayern, στη θέση, στην οποία τον χρησιμοποίησε ο Klopp στο μεγαλύτερο μέρος του δεύτερου μισού της προηγούμενης σεζόν.
Με πέντε γκολ στα πρώτα πέντε παιχνίδια του, με την ομάδα του Julian Nagelsmann, ο σενεγαλέζος επιθετικός ξεκίνησε με θετικό πρόσημο τη θητεία του στη Γερμανία.
Οι τελευταίοι δύο μήνες ήταν λίγο πιο απαιτητικοί, με τον Mane να παίζει πιο συχνά στην αριστερή πλευρά της επίθεσης της Bayern και να δέχεται κριτική για τις εμφανίσεις του από ορισμένες πλευρές.
Ο Raphael Honigstein έγραψε στην Athletic τον περασμένο Σεπτέμβριο:
«Ερωτηθείς για την αινιγματική πτώση στη φόρμα του 30χρονου, ο Julian Nagelsmann τόνισε ότι ο επιθετικός χρειάζεται χρόνο να προσαρμοστεί στο παιχνίδι της Bayern, καθώς δεν είχε παίξει πολύ στα αριστερά για την Liverpool, την περασμένη σεζόν. Και τα δύο είναι αληθινά, αλλά δεν εξήγησαν το περίεργο στατικό παιχνίδι του Mane. Ο Nagelsmann φαίνεται να υπονοεί ότι το πρόβλημα αφορά τη φυσική κατάσταση του παίκτη, αφού πρόσθεσε ότι ο παίκτης έχει δώσει πολλές δυνάμεις για την Liverpool».
Με τον απολογισμό των τερμάτων του να φτάνει τα 11 για τη σεζόν, ο Mane αγωνίστηκε σε όλα τα παιχνίδια της Bayern, πριν τραυματιστεί, νωρίτερα αυτό το μήνα.
Ο 30χρονος βοήθησε την Bayern να έχει προβάδισμα τεσσάρων πόντων στην κορυφή της Bundesliga, με τους Βαυαρούς επίσης να είναι η μοναδική ομάδα που έχει κερδίσει και τους έξι αγώνες των ομίλων του Champions League.
Ένα, σε μεγάλο βαθμό, θετικό ξεκίνημα στη Γερμανία για τον Sadio.

Divock Origi – AC Milan
Παιχνίδια: 14
Γκολ: 1
Ασίστ: 1

Ακριβώς όπως και στην Liverpool, ο Origi παρακολουθεί τα περισσότερα παιχνίδια της AC Milan από τον πάγκο, με τον Stefano Pioli να προτιμά να χρησιμοποιεί τον Olivier Giroud ως τον πρώτο του επιθετικό.
Έχει αγωνιστεί σε μόλις έξι παιχνίδια της Serie A, με μια σειρά μικροτραυματισμών να θέτουν εμπόδια στην προσπάθεια του να πάρει περισσότερο αγωνιστικό χρόνο.
Τον Σεπτέμβριο, σε άρθρο του στην Daily Mail, ο Alvise Cagnazzo, ανέφερε συγκεκριμένα:
«Δεν υπάρχει αμφιβολία ως προς το ποια είναι η χειρότερη μεταγραφή της σεζόν στη Serie A: ο Divock Origi. Ο Βέλγος έφυγε από την Liverpool ελπίζοντας να αποτελέσει βασικό στέλεχος σε έναν κορυφαίο σύλλογο, αλλά ο χρόνος του στη AC Milan μέχρι στιγμής ήταν καταστροφικός».
Σκόραρε το πρώτο του γκολ για τη νέα του ομάδα σε μια νίκη με 4-1 επί της Monza τον Οκτώβριο, αλλά δεν έχει σκοράρει ξανά από τότε και δεν συμπεριλήφθηκε στην αποστολή του Βελγίου για το Παγκόσμιο Κύπελλο.

Takumi Minamino – AS Monaco
Παιχνίδια: 14
Γκολ: 1
Ασίστ: 3

Η Liverpool κέρδισε πάνω από 15 εκατομμύρια λίρες από την πώληση του Minamino στην ομάδα της Ligue 1.
Ο Ιάπωνας διεθνής έχει αγωνιστεί, με τη φανέλα της νέας του ομάδας, στον ίδιο αριθμό παιχνιδιών με τον Origi, πετυχαίνοντας και αυτός μόνο ένα γκολ μέχρι στιγμής. Έχει χρησιμοποιηθεί σε διάφορους ρόλους στην επίθεση από τον Philippe Clement, αλλά δυσκολεύεται να πάρει θέση βασικού, με την ομάδα του να βρίσκεται στην έκτη θέση στον βαθμολογικό πίνακα του γαλλικού πρωταθλήματος.
Ο Minamino ανταγωνίζεται τους Aleksandr Golovin, Breel Embolo και Wissam Ben Yedder για μια θέση στην επίθεση, με τον αθλητικό διευθυντή Paul Mitchell να παραδέχεται ότι ο πρώην πάικτης της Red Bull Salzburg δεν έχει προσαρμοστεί στην καινούρια του ομάδα:
«Ο Takumi Minamino είναι ο παίκτης με τη μεγαλύτερη δυσκολία να ενσωματωθεί προς το παρόν. Πρέπει να κάνουμε υπομονή. Ελπίζω ότι το γκολ του κόντρα στην Reims να οδηγήσει σε πολλά περισσότερα».

Neco Williams – Nottingham Forest
Παιχνίδια: 16
Γκολ: 0
Ασίστ: 0

Η νεοπροβιβαζόμενη Nottingham Forest ξόδεψε 17 εκατομμύρια λίρες για να εξασφαλίσει τις υπηρεσίες του.
Ο μάνατζερ Steve Cooper, ο οποίος γνώριζε τον Williams από την εποχή του ως προπονητής στην ακαδημία της Liverpool, δήλωσε ότι ο Ουαλός διεθνής ήταν από τις βασικές του επιλογές ανάμεσα στους 22 νεοαποκτηθέντες παίκτες της Forest μετά την επιστροφή της στην Premier League.
Ξεκίνησε βασικός στη νίκη 1-0 της Forest επί της Liverpool τον Οκτώβριο. Όμως, με τον Serge Aurier να έχει επιστρέψει σε πλήρη φυσική κατάσταση, ο Williams ήταν μέσα και έξω από την ομάδα τις τελευταίες εβδομάδες.
Οι οπαδοί είναι ικανοποιημένοι σε μεγάλο βαθμό από τις εμφανίσεις του Williams, με κάποιους να υποστηρίζουν ότι έχει ωφεληθεί από την πρόσφατη αλλαγή συστήματος του Cooper, με τετράδα πίσω στην άμυνα.
Ο πρώην μπακ της Forest, Brian Laws, δήλωσε στην Athletic τον Οκτώβριο:
«Περνάει μια δύσκολη περίοδο με κάποιες θετικές εμφανίσεις και αυτό θα τον βοηθήσει ψυχικά. Νομίζω ότι οφείλεται στην αλλαγή της τακτικής. Μπορείτε να δείτε, ξεκάθαρα, ότι έχει ωφεληθεί από τον περιορισμό του ενθουσιασμού του για να βγαίνει συνεχώς στην επίθεση».
Ο Williams αναμένεται να είναι βασικός για την Ουαλία, καθώς συμμετέχει στο πρώτο της Παγκόσμιο Κύπελλο από το 1958.

Ben Davies – Rangers
Παιχνίδια: 13
Clean sheets: 5

Ο Davies, στις 19 Ιουλίου 2022, υπέγραψε τετραετές συμβόλαιο με τους Rangers έναντι 4 εκατομμυρίων λιρών.
Έχει ταλαιπωρηθεί από αρκετούς τραυματισμούς, αυτή τη σεζόν, γεγονός, το οποίο δεν του επέτρεψε να προσαρμοστεί στις απαιτήσεις της νέας του ομάδας.
Ο πρώην επιθετικός της Hibernian, Tam McManus, μιλώντας στο Ibrox News αυτόν τον μήνα, ανέφερε για τον Άγγλο αμυντικό:
«Για μένα ο Davies δεν έχει δείξει κάτι το πραγματικά ξεχωριστό. Οι Rangers πλήρωσαν μερικά εκατομμύρια για να τον αποκτήσουν, οπότε όταν πληρώνεις τέτοια χρήματα για παίκτες, περιμένεις να έρθουν και να είναι πολύ καλοί, ειδικά στα εγχώρια παιχνίδια. Με όλο τον σεβασμό, όταν αντιμετωπίζουν ομάδες όπως τις Livingston και St Johnstone περιμένεις να ανταποκριθούν με άνεση και ο Davies δεν το έκανε, για να είμαι ειλικρινής».
Με τους Rangers να αποχωρούν από το Champions League χωρίς βαθμολογική συγκομιδή, και με τον Giovanni van Bronckhorst να αποτελεί παρελθόν, ο κύριος στόχος του Davies για το υπόλοιπο της σεζόν θα είναι να βοηθήσει τον σύλλογό του να ανταγωνιστεί την Celtic για τον τίτλο της SPFL, αλλά αυτό φαντάζει απίθανο λόγω της διαφοράς των εννέα πόντων μεταξύ των δύο ομάδων.

Ben Woodburn – Preston
Παιχνίδια: 20
Γκολ: 1
Ασίστ: 2

Τα πράγματα για τον Woodburn, ο οποίος θεωρείτο ένας από τους πιο ταλαντούχους παίκτες που βγήκαν από την ακαδημία της Liverpool, δεν εξελίχθηκαν καλά και έτσι πλέον στα 23 του εντάχθηκε στην Preston.
Ο Ουαλός μέσος, μέχρι στιγμής, έχει ξεκινήσει βασικός στην Championship μόνο τέσσερις φορές στο Πρωτάθλημα, με τον Ryan Lowe να τον χρησιμοποιεί συχνά ως αλλαγή τακτικής σε διαφορετικές θέσεις στην επίθεση.

Sheyi Ojo – Cardiff
Παιχνίδια: 22
Γκολ: 1
Ασίστ: 0

Ο Ojo ήταν μεταξύ των επτά παικτών που απελευθέρωσε η Liverpool αυτό το καλοκαίρι.
Ένα μήνα μετά την αποχώρησή του, η Cardiff πήρε την απόφαση να αποκτήσει τον εξτρέμ με ελεύθερη μεταγραφή, μετά και το επιτυχημένο πέρασμα του, ως δανεικός, τη σεζόν 2020 – 2021.
Με 22 συμμετοχές, οι 13 από αυτές στο Πρωτάθλημα, ο Ojo έχει σκοράρει ένα γκολ, με τον μάνατζερ Steve Morison να τον τοποθετεί και στα δύο φτερά της επίθεσης και στη θέση Νο. 10.
Μόλις έναν βαθμό πάνω από τις τρεις τελευταίες ομάδες, οι Ojo και Cardiff έχουν δουλειά να κάνουν στο δεύτερο μισό της σεζόν, αν θέλουν να αποφύγουν τη μάχη του υποβιβασμού.

Loris Karius – Newcastle
Παιχνίδια: 0

Καθώς το συμβόλαιό του με τη Liverpool έληγε το περασμένο καλοκαίρι, ο Loris Karius δεν είχε βρει ακόμη νέο σύλλογο, όταν έκλεισε η μεταγραφική περίοδος, στις αρχές Σεπτεμβρίου.
Μέρες αργότερα, ωστόσο, βρέθηκε να υπογράφει μια βραχυπρόθεσμη συμφωνία με τη Newcastle, η οποία χρειαζόταν αναπληρωματικό τερματοφύλακα, αφού ο δεύτερος τερματοφύλακας, Karl Darlow, υπέστη τραυματισμό.
Ο Karius δεν έχει αγωνιστεί με τη νέα του ομάδα, και με τον Darlow να επιστρέφει στη δράση, είναι ουσιαστικά ο τρίτος τερματοφύλακας.
Ο Ben Foster, ο πρώην τερματοφύλακας της Watford, αποκάλυψε πρόσφατα ότι η Newcastle είχε προσπαθήσει να τον βγάλει από τη σύνταξη, προτού κινηθεί για τον Karius.

Η έως τώρα πορεία των παικτών που έφυγαν πρόσφατα από την Liverpool
Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση

Top
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com