Είσαι εδώ
Home > HOMEPAGE HOT POSTS > «Ετοιμάζει πρόταση για την αγορά της Liverpool η DIC»

«Ετοιμάζει πρόταση για την αγορά της Liverpool η DIC»

Χάος επικρατεί τα τελευταία 24ωρα στα social media, έπειτα από τα νέα για πωλητήριο της Fenway Sports Group στη Liverpool.

Οι Αμερικάνοι έχουν στα χέρια τους τον Σύλλογο εδώ και δώδεκα χρόνια, όμως λόγω του αποτυχημένου εγχειρήματος της Super League, της πολύ υψηλής πώλησης της Chelsea αλλά και τη πρόβλεψή τους ότι η αξία του κλαμπ δεν θα μεγαλώσει πολύ παραπάνω υπό την ιδιοκτησία τους, θεώρησαν πως έφτασε η ώρα να βάλουν στην αγορά τις μετοχές τους, είτε για ολοκληρωτική είτε για μερική αγορά της ομάδας.

Το ίδιο βράδυ οι Financial Times ανέφεραν πως ήδη υπάρχει τουλάχιστον ένας ενδιαφερόμενος για την αγορά της ομάδας, όμως από ότι φαίνεται σιγά σιγά αυτοί… πληθαίνουν.

Από την Αμερική αναπαράγουν πως η Liverpool θα ξαναπέσει στα χέρια Αμερικάνων, από την Αγγλία… πετάγονται ονόματα ντόπιων επενδυτών (μερικά από τα οποία διαψεύσθηκαν αμέσως), ενώ είχαμε και περιπτώσεις όπως του… Conor McGregor, ο οποίος μέσω Twitter δήλωσε πως εξερευνά τη περίπτωση.

Βέβαια, το πορτοφόλι του δεν είναι σε καμία περίπτωση αρκετά… «χοντρό» για να αντέξει το βάρος μιας τέτοιας αγοραπωλησίας, οπότε λίγοι έχουν πάρει στα σοβαρά το ενδεχόμενο αυτό.

Το ίδιο δεν ισχύει για την Dubai International Capital.

H Dubai International Capital (DIC) είναι ο διεθνής μηχανισμός επενδύσεων της Dubai Holding, ενός παγκόσμιου ομίλου ετερογενών δραστηριοτήτων και κρατικού επενδυτικού ταμείου της κυβέρνησης του Ντουμπάι και της άρχουσας οικογένειας του. Η DIC επενδύει ιδιωτικά κεφάλαια για λογαριασμό της Dubai Holding και αρκετών τρίτων μεγάλων επενδυτών σε όλο τον κόσμο με εντολή να δημιουργήσουν ένα χαρτοφυλάκιο διεθνώς διαφοροποιημένων περιουσιακών στοιχείων.

Κοινώς, αποτελεί το προσωπικό portfolio του Πρωθυπουργού και Αντιπροέδρου της Κυβέρνησης των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, σεΐχη Mohammed bin Rashid Al Maktoum, ο οποίος είναι και Κυβερνήτης του Ντουμπάι.

Σύμφωνα με πηγές από την Αγγλία, η DIC είναι αυτή που ετοιμάζει μια πρόταση περί των 4,3 δισεκατομμυρίων λιρών για την εξαγορά όλων των μετοχών που έχει στα χέρια της αυτή τη στιγμή η FSG.

Επιβεβαίωση αυτού έρχεται από την Arab Buisness, όπως διαβάσατε χθες στο liverpool.gr, η οποία αναφέρει πως «επιχειρηματίες από το Ντουμπάι ενδιαφέρονται για τη Liverpool».

H πιο ενδιαφέρουσα πηγή, πάντως, ίσως να είναι ο Adel Al-Mishry, ο οποίος σε ένα… μυστικιστικό tweet (σ.σ. βλέπετε παρακάτω), υποστηρίζει πως όχι μόνο υπάρχει ενδιαφέρον από το Ντουμπάι, αλλά πως η πώληση έχει ολοκληρωθεί! Το κατά πόσο ισχύει κάτι τέτοιο, όμως, είναι δύσκολο να το γνωρίζουμε, αφού η πηγή μας είναι εντελώς άγνωστη.

Ενδιαφέρον έχει πως η DIC έχει… ιστορικό στις προσπάθειες αγοράς των Reds, αφού τ0 2007 επιχείρησαν να την πάρουν από τα χέρια του David Moores, όμως οι Hicks και Gillett έκαναν καλύτερη προσφορά, με την ιστορία να είναι από εκεί και πέρα γνωστή. Λέγεται, μάλιστα, ότι ο Πρίγκηπας του Ντουμπάι, Hamdan bin Mohammed Al Maktoum (σ.σ. στη φωτογραφία του κειμένου με τον Salah) είναι φίλος της ομάδας!

Από ότι φαίνεται υπάρχει μπόλικος καπνός από πολλές κατευθύνσεις για τη συγκεκριμένη υπόθεση και τα ερωτήματα που γεννιούνται είναι πολλά.

Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση

Top
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com