Είσαι εδώ
Home > HOMEPAGE HOT POSTS > Γιατί το VAR δεν κάλεσε τον Micheal Oliver στο πέναλτι της Arsenal?

Γιατί το VAR δεν κάλεσε τον Micheal Oliver στο πέναλτι της Arsenal?

Το λόγο που ο VAR δε κάλεσε τον διαιτητή της αναμέτρησης, Michael Oliver, να επανεξετάσει το πέναλτι που έδωσε στην Arsenal σχολίασε ο Dermot Gallagher. Ο πρώην διαιτητής της Premier League ανέλυσε με ποιο τρόπο γίνεται η επικοινωνία μεταξύ του πρώτου διαιτητή και του VAR κατά τη διάρκεια ενός αγώνα.

«Με το που λαμβάνει ο πρώτος διαιτητής μια απόφαση, γίνεται μία πολύ γρήγορη επικοινωνία ανάμεσα σε εκείνον και τον VAR. Ο Oliver λογικά του είπε ότι είναι πεπεισμένος ότι ο Thiago δεν έκανε επαφή με τη μπάλα παρά μόνο με τον αστράγαλο του Jesus, πράγμα που κατά τον ίδιο συνιστά παράβαση.» σχολίασε ο πρώην διαιτητής για να συμπληρώσει στη συνέχεια :

«Όπως μπορείτε να δείτε, δεν υπήρξε επαφή με τη μπάλα παρά μόνο με τον αστράγαλο του Jesus. Γι’ αυτό δεν το κάλεσαν στο μόνιτορ, γιατί είχε ξεκάθαρη εικόνα εξ’ αρχής για τη φάση και είχε βγάλει το συμπέρασμα του για την επαφή.»

Ο Oliver αιτιολόγησε το λόγο που καταλόγισε τη παράβαση, ο VAR επιβεβαίωσε ότι έγινε κατά αυτόν τον τρόπο, συνεπώς δεν υπήρχε λόγος να τον καλέσει για να ξαναδεί τη φάση.

Το πρόβλημα βέβαια έγκειται στο γεγονός πως μάλλον ο Oliver θεώρησε ότι υπήρξε μια πολύ πιο σφοδρή σύγκρουση από αυτή που φαίνεται να υπήρχε.

Σε σχετική ερώτηση στον Gallagher αν θα έδινε αυτό το πέναλτι, μετά από λίγα δευτερόλεπτα σιωπής ο πρώην διαιτητής απάντησε: «Το να είσαι διαιτητής είναι δύσκολο πράγμα.»

Μία ίσως αυστηρή απόφαση κατά της Liverpool, μία παράβαση που σχολιάστηκε από τον Jurgen Klopp ως «soft». Ίσως στο μέλλον θα έπρεπε τόσο σημαντικές φάσεις να επανεξετάζονται από τους διαιτητές στο μόνιτορ, ώστε να έχουν την απόλυτη εικόνα της κατάστασης.

Γιατί το VAR δεν κάλεσε τον Micheal Oliver στο πέναλτι της Arsenal?
Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση

Top
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com