Είσαι εδώ
Home > HOMEPAGE HOT POSTS > Enzo Fernandez, άλλος ένας χαφ υποψήφιος για το κέντρο της Liverpool?

Enzo Fernandez, άλλος ένας χαφ υποψήφιος για το κέντρο της Liverpool?

Ο ειδικός του ποδοσφαίρου της Αργεντινής και παρουσιαστής του podcast, Bruno González García, αποκαλύπτει για τον μέσο της Benfica τον Enzo Fernandez και τον ανέφερε ως στόχο της Liverpool.

Ο σταρ της Benfica, Enzo Fernandez είναι ένας από τους πολλούς χαφ που συνδέονται με μια μεταγραφή στη Liverpool για το καλοκαίρι. Ο πορτογαλικός σύλλογος τελικά κέρδισε τον αγώνα για την απόκτησή του από τη River Plate, αλλά φέρεται να ήταν στόχος από πολλούς ευρωπαϊκούς γίγαντες, συμπεριλαμβανομένων των Reds. Η Melissa Reddy του Sky Sports, ανέφερε στο τέλος της μεταγραφικής περιόδου, ότι ο σύλλογος είχε μια «σύντομη παρακολούθηση» για τον Αργεντινό διεθνή.

Από τη λήξη των καλοκαιρινών μεταγραφών, οι φήμες δεν έχουν υποχωρήσει καθώς η Liverpool συνεχίζει να συνδέεται ότι ενδιαφέρεται για τον Fernandez στο μέλλον. Η ECHO επικοινώνησε με τον Αργεντινό ειδικό του ποδοσφαίρου και οικοδεσπότη του podcast Bruno González García για να συνομιλήσουμε για ένα από τα πιο υποσχόμενα νεαρά ταλέντα της ηπείρου.

L. E. Πόσο σημαντικός ήταν ο Enzo Fernandez για τη River Plate και πώς εξελίχθηκε η καριέρα του στον σύλλογο;

BGG. «Ήταν ένας πολύ σημαντικός παίκτης. Παρά τα νιάτα του, είχε δείξει στοιχεία ως δανεικός στην Defensa y Justicia το 2020 ότι θα μπορούσε να είναι ο ενορχηστρωτής μιας ομάδας όπως η River. Βρέθηκε σε μια ασυνήθιστη κατάσταση για έναν παίκτη της ηλικίας του. Όταν η ομάδα έψαχνε για να αντικαταστήσει έναν βασικό της παίκτη ο Nacho Fernandez, ο οποίος είχε ενταχθεί τότε στη βραζιλιάνικη Atletico Mineiro, το έκανε με μεγάλη επιτυχία. Σε λίγους μήνες έγινε ένας από τους καλύτερους παίκτες της Αργεντινής σε ηλικία μόλις 20 ετών.»

L. E. Είχε συνδεθεί με την Manchester City, την Manchester United, την Wolves και τη Juventus πριν τελικά μετακόμιση στην Benfica. Ποιος πιστεύεις ήταν ο λόγος που κορυφαίοι σύλλογοι της Ευρώπης έχουν προσελκύσει κοντά του;

BGG: «Το αργεντίνικο ποδόσφαιρο γενικά περιβάλλεται από πολλές φήμες κατά τη διάρκεια των μεταγραφικών περιόδων. Πολλές φορές είναι για ένα συγκεκριμένο ενδιαφέρον, και άλλες είναι απλώς εικασίες. Και σε ορισμένες περιπτώσεις υπάρχουν σύλλογοι που δεν τολμούν να επενδύσουν σε έναν παίκτη που δεν έχει παίξει στην Ευρώπη. Η Benfica το έκανε όμως, πήρε το ρίσκο και προς το παρόν όλα πάνε καλά».

L. E. Τι τύπος μέσος είναι ο Fernandez;

BGG: «Έχει όλα τα τεχνικά χαρακτηριστικά ενός κορυφαίου μέσου: είναι τολμηρός, έχει καλές τοποθετήσεις, εξαιρετικός αναγνώστης του παιχνιδιού, δυνατός, με κλάση, με πολλή τεχνική. Επιπλέον, οι θερμικοί χάρτες στα ματς του δείχνουν ότι είναι παντού, κάτι που του επιτρέπει να είναι σε συνεχή επαφή με το παιχνίδι. Δεν είναι τυχαίο ότι ένας παίκτης που παίζει στη μεσαία γραμμή να έχει σκοράρει τρία γκολ στα τρία πρώτα παιχνίδια του στην Ευρώπη χωρίς αυτός να είναι ο πρωταρχικός του ρόλος μέσα στην ομάδα.»

L. E Πώς βλέπεις τον Fernandez με την ομάδα της Αργεντινής; πιστεύεις πως θα είναι σημαντικός παίκτης στο Παγκόσμιο Κύπελλο;

BGG: «Το ντεμπούτο του στην Εθνική Αργεντινής ήταν στις 23 Σεπτεμβρίου 2022, οπότε δεν είμαστε απολύτως σίγουροι ότι θα κληθεί για το Παγκόσμιο Κύπελλο. Είναι γνωστό ότι είναι ένας παίκτης που αρέσει πολύ στον Lionel Scaloni και ότι έχει ένα βασικό ατού: παίζει καλά σε όλες τις θέσεις της μεσαίας γραμμής. Θα πρέπει να περιμένουμε λίγο ακόμα, αλλά έχει πολλές πιθανότητες να πάει στο Κατάρ μετά την περιοδεία της Εθνικής Αργεντινής στις Ηνωμένες Πολιτείες.»

L. E. Με ποιους παίκτες θα συγκρίνατε τον Enzo Fernández;

BGG: «Ο Thiago Alcantara μου έρχεται στο μυαλό λόγω της ομοιότητας των φορών που δοκιμάζει μακρινές πάσες.»

L. E. Πιστεύετε ότι ο Enzo Fernandez ταιριάζει στον τρόπο παιχνιδιού της Liverpool;

BGG: «Νομίζω ότι ναι.Γιατί είναι ένα παίχτης που σε λίγα χρόνια της καριέρας του έχει ήδη δείξει ότι μπορεί να προσαρμοστεί σε διαφορετικά στυλ και ομάδες με διαφορετικούς στόχους: Defense and Justice, River, Benfica, εθνική Αργεντινής. Υπάρχουν λοιπόν τέσσερις εντελώς διαφορετικές ομάδες και ο Enzo κατάφερε να ξεχωρίσει στην κάθε μια.
Άλλωστε η Liverpool έχει έναν προπονητή που όχι μόνο προπονείται, αλλά και διδάσκει και εκπαιδεύει, και αυτό είναι θεμελιώδες καλό για έναν νεαρό, ακόμη πόσο περισσότερο όταν αυτός ο νεαρός είναι ανοιχτός στη μάθηση, όπως σε αυτήν την περίπτωση.»

L. E. Μπορείτε να φανταστείτε τον Fernandez στην Premier League μια μέρα;

BGG. «Ναι. Νομίζω ότι είναι το πρωτάθλημα που ταιριάζει καλύτερα στο παιχνίδι του Enzo. Λόγω της ταχύτητας, της δύναμης του στην μεσαία γραμμή, είναι στο στυλ παιχνιδιού που του αρέσει.»

Enzo Fernandez, άλλος ένας χαφ υποψήφιος για το κέντρο της Liverpool?
Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση

Top
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com