Είσαι εδώ
Home > HOMEPAGE HOT POSTS > Το πρώτο νομικά κατοχυρωμένο Συμβούλιο Υποστηρικτών της Liverpool

Το πρώτο νομικά κατοχυρωμένο Συμβούλιο Υποστηρικτών της Liverpool

Η Liverpool FC υπέγραψε συμβόλαιο για την επίσημη ίδρυση του νέου συμβουλίου υποστηρικτών και πραγματοποίησε μια εναρκτήρια συνάντηση με τους 16 εκπροσώπους του διοικητικού συμβουλίου.

Αυτή η ιστορική στιγμή είναι ένα βήμα αλλαγής μεταξύ του συλλόγου και των φιλάθλων. Είναι μια νομική δέσμευση από την Liverpool FC να δομήσει τη στρατηγική δέσμευση με τους υποστηρικτές, να ενισχύσει τον διάλογο και να αυξήσει τη συμμετοχή των φιλάθλων στις διαδικασίες λήψης αποφάσεων, με όλα αυτά να είναι αναπόσπαστα στοιχεία για τη μελλοντική προστασία του συλλόγου.

Τον Δεκέμβριο του 2021, η Liverpool FC ανακοίνωσε την πρόθεσή της να δημιουργήσει ένα κορυφαίο στον κλάδο Υποστηρικτές, μετά από εκτεταμένη διαβούλευση με εκπροσώπους του Spirit of Shankly (SOS), του επίσημου club εμπιστοσύνης των υποστηρικτών του συλλόγου. Η δέσμευση για συνεργασία με τους φιλάθλους θα κατοχυρωθεί στο Καταστατικό του συλλόγου.

Η Liverpool FC έχει δεσμευτεί να διαβουλεύεται και να συνεργάζεται με τους φιλάθλους για βασικά στρατηγικά ζητήματα, όπως η εμπειρία της ημέρας του αγώνα, οι ρυθμίσεις έκδοσης εισιτηρίων και η συναίνεση των φιλάθλων για δύο στοιχεία πολιτιστικής κληρονομιάς. Οι εκπρόσωποι του συμβουλίου υποστηρικτών είναι υποχρεωμένοι να εκπροσωπούν όλους μέσα στην ποικιλόμορφη βάση θαυμαστών του συλλόγου σε αυτή τη διαδικασία δέσμευσης και έχουν εκλεγεί από οργανωμένες ομάδες οπαδών της Liverpool FC.

Οι εκπρόσωποι είναι 10 εκλεγμένα μέλη του Spirit of Shankly και έξι εκλεγμένα μέλη από άλλες οπαδικές οργανώσεις ή ειδικοί στον τομέα τους.
Οι εκπρόσωποι θα είναι στη θέση τους για διετή θητεία. Τα 16 μέλη της εναρκτήριας επιτροπής υποστηρικτών της ποδοσφαιρικής ομάδας Liverpool είναι:

Joe Blott – μέλος της επιτροπής Spirit of Shankly και πρόεδρος SOS

Graham Smith – Μέλος της επιτροπής Spirit of Shankly και αντιπρόεδρος SOS

Ted Morris – Πρόεδρος LDSA

Paul Amann – Πρόεδρος Kop Outs

Jo Goodall – Πρόεδρος του Liverpool FC Women Supporters Club

Lee Foley – OLSC Glasgow (εκλεγμένος από τους προέδρους των ομάδων OLSC)

Paddy Fitzsimons – Spion Kop 1906

Harinder Singh – Ανεξάρτητος υποψήφιος

Anna Burgess – μέλος της επιτροπής Spirit of Shankly

Mohan Singh Randhawa – μέλος της επιτροπής Spirit of Shankly

Lucy Rimmer – μέλος της επιτροπής Spirit of Shankly

Mark Johnson – μέλος της επιτροπής Spirit of Shankly

Melissa Fallon – μέλος της επιτροπής Spirit of Shankly

Phil Rowan – μέλος της επιτροπής Spirit of Shankly

Roy Bentham – μέλος της επιτροπής Spirit of Shankly

Chris Owen – μέλος της επιτροπής Spirit of Shankly

Μετά από ψηφοφορία και από τα 16 μέλη, ο Joe Blott εξελέγη πρόεδρος. Τις επόμενες εβδομάδες θα εκλεγεί αντιπρόεδρος.

Κάθε εκπρόσωπος θα υπογράψει έναν κώδικα συμπεριφοράς και θα ολοκληρώσει ένα πρόγραμμα εξοικείωσης για να τον βοηθήσει να κατανοήσει βαθύτερα τον τρόπο λειτουργίας του συλλόγου, σε τομείς που θα είναι κρίσιμοι για τις συνεχείς συνομιλίες. Αυτό σημαίνει ότι θα μπορούν να συζητούν πραγματικά ουσιαστικά στρατηγικά ζητήματα με τον σύλλογο.

Ο Andy Hughes, διευθύνων σύμβουλος της Liverpool FC, δήλωσε: «Αυτή είναι μια σημαντική μέρα στην ιστορία του συλλόγου και έχει τεράστια στρατηγική σημασία. Είμαστε περήφανοι για τη δουλειά που έχει γίνει για να συμβεί αυτό και ευχαριστούμε το Spirit of Shankly και τον Joe Blott για την υποστήριξή τους στη συνεργασία μαζί μας για να φτάσουμε στο σημερινό ορόσημο.

«Στην πρώτη μας συνάντηση μπορέσαμε να περιγράψουμε τους στόχους και το σκοπό μας και να συναντήσουμε κάθε εκπρόσωπο. Είναι σημαντικό για εμάς να έχουμε δέσμευση με τους θαυμαστές μας και να μπορούν να συνεισφέρουν σε σημαντικά στρατηγικά ζητήματα. Έχοντας το Συμβούλιο Υποστηρικτών σημαίνει ότι θέτουμε σε εφαρμογή μια διαδικασία που είναι πιο επίσημη αλλά με ουσιαστικό τρόπο.»

Ο Blott, ο νεοδιορισθείς πρόεδρος του συμβουλίου υποστηρικτών του LFC, πρόσθεσε: «Όπως είπε ο Bill Shankly, «Έχω πει ξανά και ξανά στους παίκτες μας ότι έχουν το προνόμιο να παίζουν για εσάς.» Έτσι, για μένα είναι αληθινό. έχω το προνόμιο να μιλάω εξ ονόματος και υπέρ των οπαδών της Λίβερπουλ παντού και εγώ δεν παίρνω αυτόν τον ρόλο ελαφρά.

«Προχωράμε σε μια νέα εποχή δέσμευσης με τον σύλλογό μας και ανυπομονώ πραγματικά να συνεργαστώ ακόμη πιο στενά δίπλα σε συνεργάτες και θυγατρικές. Αυτή είναι μια ιστορική, πρωτοποριακή δουλειά, ένα βήμα στο άγνωστο, αλλά πιστεύω πραγματικά ότι θα είναι ένα όφελος για τους σημερινούς θαυμαστές μας, αλλά το πιο σημαντικό, μια κληρονομιά για τις μελλοντικές γενιές.

«Καμία άλλη ομάδα οπαδών της Premier League, πιθανώς κανένας άλλος ποδοσφαιρόφιλος, δεν έχει την ευκαιρία που έχουμε τώρα, πρέπει να αδράξουμε τη στιγμή. Το συμβούλιο των 16 εθελοντών μας είναι φανταστικό, με μια τεράστια γκάμα δεξιοτήτων, γνώσεων και εμπειρίας, όλοι αποφασισμένοι να συνεργαστούν με την LFC για να βελτιώσουν τη συμμετοχή των υποστηρικτών.

«Αυτή η ευκαιρία θα πρέπει να είναι μια ευκαιρία αισιοδοξίας για το Supporters Board και τους υποστηρικτές της LFC γενικά, και πρέπει να αξιοποιήσουμε το νέο μοντέλο».

Το Συμβούλιο Υποστηρικτών θα συνεδριάζει τέσσερις φορές το χρόνο με στελέχη και ανώτερα στελέχη του συλλόγου για να συζητήσουν στρατηγικά ζητήματα του συλλόγου και να παρέχουν έναν ανοιχτό διάλογο μεταξύ του συλλόγου και των υποστηρικτών. Ο πρόεδρος και ο αντιπρόεδρος θα συναντώνται επίσης με το διοικητικό συμβούλιο ετησίως.

Αυτή η εξέλιξη της αφοσίωσης των υποστηρικτών είναι πριν από την επικείμενη ανασκόπηση από θαυμαστές, περισσότερες λεπτομέρειες της οποίας αναμένεται να δημοσιοποιηθούν σύντομα από την κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου.

Η δομή του υφιστάμενου φόρουμ φιλάθλων θα αναδιαμορφωθεί σε συνεννόηση με το συμβούλιο υποστηρικτών και θα εστιάζεται πρωτίστως στις τακτικές συζητήσεις σχετικά με την έκδοση εισιτηρίων, την εμπειρία και την ισότητα των αγώνων, τη διαφορετικότητα και την ένταξη. Αυτό θα διασφαλίσει ότι τα λειτουργικά ζητήματα και τα καθημερινά θέματα θα συνεχίσουν να συζητούνται από τους υπεύθυνους και τους υποστηρικτές του συλλόγου με τακτική συνεργασία. Όταν χρειάζεται, αυτά τα θέματα θα εκπροσωπούνται επίσης σε επίπεδο συμβουλίου υποστηρικτών.

Το πρώτο νομικά κατοχυρωμένο Συμβούλιο Υποστηρικτών της Liverpool
Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση

Top
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com