Είσαι εδώ
Home > HOMEPAGE HOT POSTS > Σαν σήμερα: 13/7/2005 Πρώτο hat trick για Steven Gerrard (vid)

Σαν σήμερα: 13/7/2005 Πρώτο hat trick για Steven Gerrard (vid)

Το πρώτο του hat trick με την famous Red shirt θα σημείωνε σαν σήμερα ο Captain Fantastic Steven Gerrard, με αντίπαλο την Ουαλική TNS στο Anfield, για τον 1ο προκριματικό γύρο του Champions League 2005/06.

Πολλοί θα αναρωτηθούν πως η Liverpool αν και Πρωταθλήτρια Ευρώπης, δεν μπήκε απ΄ευθείας στου Ομίλους του Champions League κι έδωσε προκριματικά παιχνίδια, από τον 1ο κιόλας γύρο! Κι όμως, στην UEFA δεν είχαν κανονισμό που να προβλέπει την απ’ ευθείας συμμετοχή της τροπαιούχου του θεσμού, στην διοργάνωση της επόμενης χρονιάς, αν δεν τερμάτιζε στο πρωτάθλημα της χώρας της, σε θέση που της έδινε αυτό το δικαίωμα!

Να θυμίσουμε ότι η Liverpool στη χρονιά 2004/05 τερμάτισε 5η κι έτσι έβαλε «δύσκολα» στην UEFA, η οποία δεν ήθελε σε καμία περίπτωση η νέα χρονιά να ξεκινήσει με απουσία της Πρωταθλήτριας Ευρώπης από την προηγούμενη σαιζόν. Από την άλλη δεν μπορούσε να στερήσει μία από τις 4 θέσεις που δικαιωματικά έδινε στην Premier League κι έτσι «μοίρασε το καρπούζι» κάπου στη μέση, με το να βάλει τους Reds να παίξουν από τον 1ο γύρο των προκριματικών!!!

Αντίπαλος των Κόκκινων κληρώθηκε η πρωταθλήτρια Ουαλίας Total Network Solutions (TNS), με το πρώτο παιχνίδι να διεξάγεται στο Anfield. Σαφώς και δεν τέθηκε θέμα δυναμικότητας της Ουαλικής ομάδας, γι’ αυτό και η προετοιμασία εκείνο το καλοκαίρι σχεδιάστηκε πάνω στους προκριματικούς γύρους, αντί να κανονιστούν πολλά φιλικά εκτός Αγγλίας.

Στο αγωνιστικό μέρος, οι Reds κυριάρχησαν όπως αναμενόταν, με τον Captain Fantastic Steven Gerrard να σημειώνει το 1ο του hat trick φορώντας την famous Red shirt. Το πρώτο γκολ το σημείωσε μόλις στο 8′ από ασίστ του Fernando Morientes, το 2-0 το σημείωσε στο 21′ από ασίστ του Stephen Warnock και το τελικό 3-0 στο 89′ από ασίστ του John Arne Riise, ο οποίος σε εκείνο το παιχνίδι έπαιξε αριστερός προωθημένος μέσος, μπροστά από τον Stephen Warnock.

Στο παιχνίδι αυτό φόρεσαν για 1η φορά την Κόκκινη φανέλα οι Pepe Reina & Bolo Zenden. Την συνάντηση εκείνη την Τετάρτη βράδυ (αν και ήταν μέρα όταν ξεκίνησε το παιχνίδι) παρακολούθησαν στο Anfield 44.760 θεατές και διαιτητής ήταν ο B;elgow van der Velde J.

Παρακάτω μπορείτε να παρακολουθήσετε το 1ο hat trick του «Αιώνιου Αρχηγού» με την Κόκκινη φανέλα:

Σαν σήμερα: 13/7/2005 Πρώτο hat trick για Steven Gerrard
Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση

Top
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com