Είσαι εδώ
Home > HOMEPAGE HOT POSTS > Πρόβλημα με το Wembley – Πιθανή η αλλαγή έδρας του ημιτελικού

Πρόβλημα με το Wembley – Πιθανή η αλλαγή έδρας του ημιτελικού

Σημαντικό πρόβλημα με την πρόσβαση των εκδρομέων φιλάθλων από το Μάντσεστερ και το Λίβερπουλ στο Wembley προέκυψε χθες Δευτέρα.

Οι Liverpool και Manchester City πέρασαν τη Κυριακή τις Nottigham Forest και Southampton αντίστοιχα και έκλεισαν τα εισιτήριά τους για τη παρουσία τους στα ημιτελικά του FA Cup.

Σε αντίθεση με το Carabao Cup, όπου σε αυτή τη φάση παίζονται διπλοί αγώνες, στο FA Cup ανέκαθεν γινόταν ένας αγώνας σε ουδέτερη έδρα. Οι πιο συχνοί προορισμοί ήταν γήπεδα όπως το Old Trafford, το Villa Park και, δυστυχώς, το Hillsborough του Sheffield.

Από τη δεκαετία του 1990, όμως, και κυρίως μετά τη καθιέρωση της παράτασης και της διαδικασίας των πέναλτι (μέχρι τότε το παιχνίδι ξαναπαιζόταν μέχρι να υπάρξει νικητής), οι ημιτελικοί γίνονται και αυτοί στο Wembley.

Έτσι είναι προγραμματισμένο να συμβεί και φέτος, όμως για τον αγώνα της Liverpool με την City υπάρχει λογιστικό πρόβλημα.

Συγκεκριμένα, η αρμόδια εταιρεία για την συντήρηση των γραμμών του τρένου είχε ειδοποιήσει την FA από τον Νοέμβριο του 2019 (!) για κάποια έργα που επρόκειτο να γίνουν στο σταθμό του Λονδίνου, ενώ κατέθεσε επίσημο αίτημα μεταφοράς της έδρας του αγώνα τον Σεπτέμβρη του 2021!

Για τον άλλο ημιτελικό, αυτόν μεταξύ της Chelsea και της Crystal Palace, δεν προκύπτει κάποιο πρόβλημα, αφού και οι δύο ομάδες είναι του Λονδίνου, όμως για τον αγώνα των Reds, υπολογίζεται ότι περίπου 70 χιλιάδες φίλαθλοι θα κάνουν το μεγάλο ταξίδι προς τη πρωτεύουσα.

Η άφιξη στη πόλη των 20 εκατομμυρίων ανθρώπων υπολογίζεται πως θα προκαλέσει κυκλοφοριακό κομφούζιο, αφού εκείνο το διήμερο είναι το Πάσχα των καθολικών και σε εκείνες τις μέρες η κίνηση στην ευρύτερη περιοχή είναι (ακόμα πιο) αυξημένη.

Για την ώρα, η FA δεν δείχνει κάποια ιδιαίτερη προθυμία να μεταφέρει τον ημιτελικό σε κάποιο γήπεδο βορειότερα του Λονδίνου, όπως το Villa Park στο Μπέρμιγχαμ, το Old Trafford στο Μάντσεστερ ή ακόμα και το St. James Park στο Νιουκάστλ.

Ανακοίνωση επί του θέματος έχουν βγάλει μαζί και οι οπαδοί της City με αυτούς της Liverpool. Συγκεκριμένα, η τοποθέτηση που δημοσίευσε στα social media η οργάνωση Spirit of Shankly αναφέρει:

«H Spirit of Shankly και όλοι οι οπαδοί της Liverpool FC μαζί με το City Group 1984 και τους οπαδούς της Manchester City FC πανηγύρισαν την Κυριακή τη πρόκριση στον ημιτελικό του FA Cup».

«Αλλά αντί να περιμένουμε τον αγώνα, που θα διεξαχθεί το Σάββατο 16 ή τη Κυριακή 17 Απριλίου, δεν ήταν για όλους τους εμπλεκόμενους στο μυαλό τους το «Είμαστε καθ’ οδόν για το Wembley!» αλλά το «Πώς θα πάμε στο Wembley;».

«Το προσεχές Σαββατοκύριακο του Πάσχα, όταν είναι προγραμματισμένος ο αγώνας, δεν υπάρχουν τρένα μεταξύ Euston και Milton Keynes, που σημαίνει ότι δεν υπάρχει απευθείας τρένο για Λονδίνο είτε από το Λίβερπουλ είτε από το Μάντσεστερ. 60 χιλιάδες κόσμου θα χρειαστεί να μεταφερθεί με αυτοκίνητο, με την κίνηση να είναι ήδη υπερβολικά επιβαρυμένη λόγω των αργιών».

«Για τον άλλο ημιτελικό μεταξύ της Chelsea και της Crystal Palace, το Wembley έχει νόημα. Για τη Liverpool και τη City δεν έχει νόημα».

«Η δήλωση της FA για το θέμα ισχυρίζεται ότι αναζητούν μια λύση και αναφέρει δύο φορές τους φιλάθλους, ωστόσο δεν μας περιλαμβάνει σε οποιαδήποτε συνομιλία που βρίσκεται σε εξέλιξη. Ζητάμε από τους δύο συλλόγους, την FA και το Wembley να επανεξετάσουν πού θα γίνει αυτό το παιχνίδι και, για μια φορά, να βάλουν τους οπαδούς στην πρώτη γραμμή της σκέψης τους».

«Η City και η Liverpool απέχουν λιγότερο από 40 μίλια μεταξύ τους και υπάρχουν πολλοί χώροι αρκετά μεγάλοι πολύ πιο κοντά από το Wembley για να διοργανώσουν ένα τόσο διάσημο παιχνίδι».

«Εκτιμούμε ότι παιχνίδια αυτού του μεγέθους χρειάζονται μελλοντικό σχεδιασμό, αλλά το ζήτημα του τρόπου με τον οποίο δύο ομάδες φιλάθλων θα μπορούν να ταξιδέψουν και να παρακολουθήσουν τις ομάδες τους έχει αγνοηθεί. Το Network Rail έχει προγραμματίσει τα έργα του, όπως συμβαίνει συχνά στις επίσημες αργίες, εδώ και μήνες».

«Δεν σκέφτηκε η FA στον προγραμματισμό μιας τέτοιας μεγάλης διοργάνωσης να ελέγξει εκ των προτέρων για αναστάτωση στους ταξιδιώτες φιλάθλους; Προτρέπουμε τους υπεύθυνους να το ξανασκεφτούν και να μετακινήσουν το παιχνίδι».

Η Liverpool θέλει να διεκδικήσει το δεύτερο φετινό της τρόπαιο στο Wembley.
Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση

Top
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com