Είσαι εδώ
Home > HOMEPAGE HOT POSTS > Κατάθεση στεφάνου για το Hillsborough από οπαδούς της Forest

Κατάθεση στεφάνου για το Hillsborough από οπαδούς της Forest

Σε μία πολύ όμορφη κίνηση προχώρησε χθες Πέμπτη αντιπροσωπεία του Nottingham Forest Supporters’ Trust στο μνημείο των νεκρών του Hillsborough.

Συγκεκριμένα, οι ταξιδιώτες από τη κεντρική Αγγλία έκαναν κατάθεση στεφάνων στη μνήμη των 97 αδικοχαμένων φιλάθλων των Reds που έχασαν τη ζωή τους στο γήπεδο της Sheffield Wednesday.

Η κίνηση αποκτά μεγαλύτερη συμβολική σημασία, αν σκεφτούμε πως αντίπαλος της Liverpool εκείνη την αποφράδα ημέρα ήταν η Forest του Brian Clough, στο πλαίσιο των ημιτελικών του FA Cup. Μάλιστα, αυτό ήταν και το τελευταίο ζευγάρωμα των δύο ομάδων στα εγχώρια κύπελλα, μέχρι τη Κυριακή, όταν η Liverpool θα ταξιδέψει στο Nottigham για τα προημιτελικά της μακροβιότερης διοργάνωσης του κόσμου.

Σε αντίθεση με τον τότε προπονητή τους, ο οποίος μέχρι τη τελευταία του πνοή υποστήριζε πως «οι οπαδοί της Liverpool σκότωσαν τους δικούς τους», ο κόσμος της Forest ήταν πάντα ιδιαίτερα υποστηρικτικός στον αγώνα των οικογενειών των θυμάτων για την δικαίωση, αφού πολλοί από αυτούς είχαν δει με τα μάτια τους τις συνθήκες που επικρατούσαν στο Hillsborough, αλλά και τα γεγονότα με τη κακή διαχείριση του πλήθους στη κερκίδα της Leppings Lane.

Για την ιστορία, η αναμέτρηση του 1989 διεξήχθη δύο εβδομάδες αργότερα στο Old Trafford, με τη Liverpool να επικρατεί με 3-1 και να παίρνει το εισιτήριο για τον τελικό. Εκεί, συνάντησε την Everton και σε πολύ συγκινησιακά φορτισμένο κλίμα, κατέκτησε το τρόπαιο με 3-2. Βέβαια, εκείνη η μέρα έχει χαραχθεί στη μνήμη όλων όσων την έζησαν για το τρόπο που το Merseyside ενώθηκε στη μνήμη των αδικοχαμένων φίλων των Reds.

Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση

Top
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com