Είσαι εδώ
Home > HOMEPAGE HOT POSTS > Οι δηλώσεις του Oxlade-Chamberlain για τα 4 χρόνια στην ομάδα

Οι δηλώσεις του Oxlade-Chamberlain για τα 4 χρόνια στην ομάδα

Για την πορεία του με την κόκκινη φανέλα, τέσσερα χρόνια μετά την υπογραφή του πρώτου του συμβολαίου με την Liverpool, μίλησε ο Alex Oxlade-Chamberlain στο liverpolfc.com.

«Έμπαινα περίπου στο δεύτερο κομμάτι της καριέρας μου όταν ήρθα, οπότε δεν είσαι τόσο παιδί πια και το ταλέντο με τις δυνατότητες και τις προοπτικές».

«Χωρίς να το ξέρω πραγματικά, νομίζω πως έγινε με τον χρόνο, απλά ωριμάζοντας και με το να γίνομαι πιο έμπειρος επαγγελματίας εντός και εκτός γηπέδου, υποθέτω, από πολλές απόψεις – μάλλον περισσότερο εκτός γηπέδου. Ακόμα προσπαθώ να παίζω με παρόμοιο τρόπο με αυτόν που πάντα έπαιζα».

«Έμαθα πολλά αυτά τα χρόνια και προφανώς είχα το μεγάλο τραυματισμό στο γόνατο που ήταν το πρώτο μου χειρουργείο, οπότε αυτό αλλάζει το πως βλέπεις πολλά πράγματα».

«Θα έλεγα ότι είμαι κάπως διαφορετικός και απλά πιο ώριμος, ή πιο έμπειρος, αλλά ακόμα νιώθω σαν να είμαι ο ίδιος χαρακτήρας. Ο τρόπος που προσπαθώ να παίζω ποδόσφαιρο και να εκφράζω τον εαυτό μου, αυτό δεν έχει αλλάξει και δεν θα ήθελα να αλλάξει πολύ».

«Απλά θα έλεγα πως έγινα πιο συγκεντρωμένος στο να παίζω καλά και στο να προσπαθώ να παράγω αριθμούς – είτε αυτοί είναι γκολ είτε ασίστ – και να κερδίζω βασικά. Να κάνω σίγουρο ότι κερδίζουμε παιχνίδια και ότι θα κερδίσουμε τρόπαια, με σοβαρές πιθανότητες να κάνουμε αυτό, και με προσδοκίες».

«Νομίζω πως όλα αυτά αλλάζουν τον τρόπο που προσεγγίζεις καταστάσεις, την νοοτροπία σου».

«Αυτό το συναίσθημα του να θέλω να εμφανιστώ και μάλλον να αλλάξω τις απόψεις των ανθρώπων για εμένα, την άποψη των φιλάθλων της Liverpool για εμένα και του τι θα μπορούσα να φέρω, από αυτό που μπορεί να είχαν δει από εμένα ανά τα έτη σαν περισσότερο ένα καθαρό εξτρέμ».

«Ήθελα να εμφανιστώ και να παίξω καλά, να ξεκινήσω δυνατά, να βελτιωθώ και να βοηθήσω την ομάδα να πάει μπροστά».

Ο Alex Oxlade-Chamberlain υπέγραψε στους Reds, όμως στην ομάδα εντάχθηκε περίπου μία εβδομάδα μετά, αφού τα ιατρικά και η μεταγραφή του ολοκληρώθηκαν στο St. George’s Park, προπονητικό κέντρο της Εθνικής Αγγλίας, στην οποία και είχε κληθεί.

«Φεύγοντας για την εθνική ως παίκτης της Arsenal και επιστρέφοντας σε ένα εντελώς διαφορετικό κομμάτι της χώρας – αυτό ήταν σουρεαλιστικό αλλά και κάπως συναρπαστικό, δεν είχα κάνει κάτι τέτοιο πριν».

«Υπέγραψα και μετά είχα, νομίζω, δύο παιχνίδια με την Αγγλία στα οποία έπρεπε να συγκεντρωθώ. Αυτό τελείωσε και ξαφνικά ήμουν κάπως «ΟΚ, τώρα, πάμε στο Liverpool»».

«Ακριβώς όταν υπέγραψα δεν μπορούσα να επεξεργαστώ όσο εύκολα όσο θα μπορούσε κανείς κανονικά. Δεν ήταν μέχρι και μετά τη διακοπή για τις εθνικές και μετά αφού ήρθα στο Melwood. Ήταν σαν μια καθυστερημένη αντίδραση, υποθέτω».

Η πρώτη φωτογραφία του Oxlade-Chamberlain με την κόκκινη φανέλα.

Ο Ox τώρα περιμένει με ενθουσιασμό μια χρονιά στην οποία ολοκλήρωσε τη πρώτη του γεμάτη προετοιμασία. Στον ημιτελικό με την AS Roma τον Μάιο του 2018 υπέστη ολική ρήξη χιαστού στο δεξί γόνατο, ενώ μια σύγκρουση στη περσινή προετοιμασία τον άφησε έξω μέχρι τον Δεκέμβρη.

«Όταν επέστρεψα από την ρήξη χιαστού, έπαιξα αρκετά τη χρονιά που πήραμε το πρωτάθλημα (2019/20) και νομίζω πως έβαλα τα περισσότερα γκολ που έχω βάλει ως κεντρικός μέσος στη καριέρα μου – νομίζω 8 γκολ και μερικές ασίστ – και φυσικά τελειώσαμε τη σεζόν υπέροχα παίρνοντας το πρωτάθλημα και αυτό ήταν εκπληκτικό».

«Αλλά κοιτάζοντας πίσω από τη δική μου οπτική πλευρά, είμαι πάντα περήφανος για το τι κατάφερα μετά τον τραυματισμό και πηγαίνοντας όλη τη χρονιά χωρίς προβλήματα και όντας πάντα διαθέσιμος, αλλά πιστεύω πως ακόμα ήμουν επηρεασμένος από εκείνο το τραυματισμό».

«Όσον αφορά εμένα, δεν θυμάμαι ποτέ ένα σταθερό κομμάτι που να ένιωσα ότι είμαι σε τρομερή φόρμα. Νομίζω πως ήταν καλή χρονιά από το τι είχα επιστρέψει και να φτάσω στο επίπεδο να παίξω και να επιστρέψω στην Εθνική και αυτά. Όμως ήξερα ότι υπήρχαν και άλλα τα οποία ερχόντουσαν, περισσότερα γκολ και πιο σταθερές εμφανίσεις».

«Νιώθω σαν να είναι απλά μια ευκαιρία να ξεκινήσω δυνατά και να καταγράψω μία καλή χρονιά με σταθερές εμφανίσεις και μακάρι καλούς αριθμούς όσον αφορά τα γκολ, τις ασίστ. Αλλά φαντάζομαι πως όλα αυτά θα περιμένουμε να έρθουν».

«Δεν νιώθω σαν να είναι μια καινούργια αρχή γιατί όλα αυτά είναι μέρος του ταξιδιού, της ιστορίας. Αλλά νιώθω ότι αυτή η χρονιά είναι σημαντική για εμένα και να κάνω κάτι πολύ καλό – μακάρι σε προσωπικό επίπεδο και μετά προφανώς για την ομάδα».

Ο τραυματισμός του Oxlade-Chamberlain με την Roma που τον άφησε έξω για 11 μήνες.

Παρά τις δυσκολίες όμως, ο Oxlade-Chamberlain τονίζει πως άλλες στιγμές κρατάει από την μέχρι τώρα πορεία του με το Liverbird στο στήθος.

«Σίγουρα τις καλές στιγμές. Ακόμα και όταν δεν είσαι τραυματίας, πιστεύω πως ο τρόπος που ζούμε τις ζωές μας στο Λίβερπουλ και σε αυτό το κομμάτι της χώρας με την προπόνηση και με όλα όσα κάνουμε, χωρίς να καταλαβαίνουμε πως έχουμε κάνει πολλές θυσίες.

«Πιστεύω πως υπάρχει διαφορά όταν είσαι στο Λονδίνο και υπάρχουν πολλά μέρη να πας και να κάνεις όλων των ειδών πράγματα, και ήταν δύσκολο να φύγω από την οικογένεια και τους φίλους μου».

«Πιστεύω πως πια το ενδιαφέρον ήταν στο τι κάνουμε όλοι εδώ – το να παίζουμε ποδόσφαιρο και να παίζουμε όσο καλά γίνονται και να κάνουμε θυσίες. Οπότε όταν πετυχαίνεις κάτι μαζί με την ομάδα, νομίζω ότι όλα αυτά τα πράγματα μένουν μαζί σου περισσότερο».

«Το να πάρουμε τη Premier League, όταν τα παιδιά έπαιξαν τόσο καλά στη Μαδρίτη και πήραν το τρόπαιο, πράγματα σαν αυτά – αυτά είναι που μένουμε μαζί μου περισσότερο, φυσικά, σαν στιγμές».

«Οι τραυματισμοί και αυτά, όλα αναμειγνύονται σε μία θολούρα. Απλά ξέρεις ότι δεν ήταν ευχάριστο. Οπότε αυτές που ξεχωρίζουν είναι οι καλές στιγμές – οι νύχτες στο Champions League, το ματς με την Man City στο Anfield, πράγματα σαν αυτά».

«Υπάρχουν πράγματα που θυμάμαι περισσότερο και τα οποία μου δίνουν ενέργεια, σίγουρα».

Στα 28 του πια και όντας εδώ και λίγο καιρό γονιός με τη σύντροφό του και γνωστή τραγουδίστρια του γυναικείου συγκροτήματος Little Mix, Perrie Edwards, ο Ox θεωρείται ως ένας από τους πιο έμπειρους παίκτες στην ομάδα, κάτι το οποίο και αποδέχεται.

«Ακόμα βλέπω τον εαυτό μου σαν να είμαι στην ίδια ηλικία με τον Harvey (Elliott) είναι η αλήθεια! Οπότε είναι λίγο περίεργο όταν μπαίνεις στο γκρούπ των μεγαλύτερων παικτών – έρχεται γρήγορα αυτή η στιγμή!».

«Είναι όμως και σημαντικό. Όταν είσαι στο χώρο και έχεις κάνει πολλά, η εμπειρία είναι σημαντική και σε βοηθά μπαίνοντας στα παιχνίδια, σε καταστάσεις, παίζοντας με άλλους παίκτες – το πως να επικοινωνείς με τους υπόλοιπους και να βγάζετε ο ένας το καλύτερο εαυτό του άλλου και να τους βλέπεις σε γενικές καθημερινές καταστάσεις».

«Η εμπειρία πάντα βοηθά σε αυτό το τομέα, οπότε δεν με πειράζει. Αλλά είναι περίεργο να με σκέφτομαι ως έναν από τους μεγαλύτερους στην ομάδα τώρα». 

«Νομίζω είναι σημαντικό για εμένα σε αυτό το στάδιο της καριέρας μου να προσπαθήσω να διασκεδάσω».

«Δεν νομίζω ότι είχα πολλούς τραυματισμούς, όμως αυτοί που είχα ήταν ήταν μεγάλοι και με κράτησαν εκτός για πολύ καιρό, το οποίο κάνει μερικές φορές τους ανθρώπους να νομίζουν ότι είμαι πάντα τραυματίας. Αυτό είναι εκνευριστικό».

«Αλλά σε αυτά τα διαστήματα και στη μάχη να επιστρέψω και να αποδείξω τι μπορώ να κάνω, έπρεπε κάπως να θυμίσω αυτό στον εαυτό μου  σε αυτό το στάδιο της καριέρας μου, είμαι ακόμα αρκετά τυχερός ώστε να είμαι σε ένα καταπληκτικό σύλλογο όπως η Liverpool και πόσο τυχερός είμαι έτσι ώστε να είμαι ακόμα σε αυτό το περιβάλλον, παίζοντας σε αυτό το επίπεδο».

«Οπότε είναι περισσότερο μια υπόθεση του να προσπαθώ να ευχαριστιέμαι κάθε μέρα. Να ευχαριστιέμαι την πρόκληση του να προσπαθώ να μπαίνω στην ενδεκάδα, και είτε είσαι είτε όχι να ανταγωνίζεσαι για τους μεγαλύτερους τίτλους στο κόσμο».

«Πιστεύω ότι αυτό είναι κάτι που όταν έχεις υπάρξει στη Premier League, έχεις υπάρξει στη Arsenal, έχεις υπάρξει στη Liverpool για τέσσερα χρόνια, είναι εύκολο να σκεφτείς, «εντάξει, θέλω κι άλλα, θέλω κι άλλα». Φυσικά πρέπει να το έχεις αυτό, αλλά μερικές φορές πιστεύω ότι είναι καλό να κάνεις ένα βήμα πίσω και να δεις και να καταλάβεις ότι είσαι σε μια καταπληκτική θέση και είσαι αρκετά τυχερός έτσι ώστε να παίζεις ποδόσφαιρο σε μια καταπληκτική ομάδα όπως η Liverpool».

«Είναι μέρος του να ευχαριστιέσαι κάθε λεπτό, τις καλές στιγμές, τις κακές στιγμές και να προσπαθείς να τις λαμβάνεις έτσι όπως είναι και να δουλεύεις με αυτές».

«Όταν είσαι 35 ή 36 και δεν παίζεις πια, είναι όλα τελειωμένα. Νομίζω πως έφτασα γρήγορα στα 28, οπότε είμαι σίγουρος πως και αυτό θα περάσει γρήγορα».

«Είναι περισσότερο το να προσπαθώ να απολαύσω κάθε στιγμή, να συνεχίζω να πιέζω τον εαυτό μου για να μπορώ να κάνω ότι καλύτερο μπορώ και να μπορώ να συνεχίσω να βοηθάω την ομάδα να καταφέρει όσα μπορεί».

«Γιατί όταν όλα τελειώσουν, το μόνο που θα μπορώ να κοιτάξω πίσω και να θυμηθώ είναι το τι καταφέραμε σαν ομάδα. Οπότε αυτό είναι το σημείο που βρίσκομαι».

Ελπίζει σε μια δυνατή χρονιά ο Oxlade-Chamberlain.

 

Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση

Top
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com