Είσαι εδώ
Home > HOMEPAGE HOT POSTS > Τρία περσινά γκολ της Liverpool πού το VAR δε θα ακύρωνε φέτος

Τρία περσινά γκολ της Liverpool πού το VAR δε θα ακύρωνε φέτος

Μετά το τέλος της σεζόν 2020-21, η Premier League δρομολόγησε ορισμένες αλλαγές στη χρήση του VAR, η οποίες είναι σε ισχύ από την πρώτη φετινή αγωνιστική.

Οι αλλαγές αυτές έχουν να κάνουν με τη χρήση πιο παχιών γραμμών από αυτές πού χρησιμοποιούνταν πέρυσι όταν έπρεπε να αποφασιστεί αν ένα γκολ θα μετρήσει ή θα ακυρωθεί λόγω offside. Η ύπαρξη και η αξιοποίηση αυτών των παχύτερων γραμμών εν τέλει θα έχει ως αποτέλεσμα την κατακύρωση πολλών γκολ πού πέρυσι δε θα μετρούσαν.

Ο Mike Riley, general manager του PGMOL, του σώματος πού είναι υπεύθυνο για τον ορισμό των διαιτητών στους αγώνες της Premier League, εξηγεί καλύτερα αυτή τη νέα αλλαγή:

«Στα οριακά offside, έχουμε πλέον εγκαθιδρύσει εκ νέου και με αποτελεσματικό τρόπο το τεκμήριο της αθωότητας στον επιτιθέμενο.»

«Όπου έχουμε μία πολύ οριακή απόφαση για ένα offside, θα συνεχίσουμε να ακολουθούμε την ίδια διαδικασία πού ακολουθήσαμε και πέρυσι, με τις γραμμές ενός pixel. Μετά θα βάζουμε τις παχύτερες γραμμές της μετάδοσης (σ.σ. αυτές πού εμφανίζονται στην τηλεόραση), και όποτε αυτές (οι γραμμές του ενός pixel και οι παχύτερες γραμμές) αλληλεπικαλύπτονται, σε αυτές τις φάσεις δε θα δίνεται offside.»

«Αυτό πού επιστρέφουμε στο παιχνίδι είναι 20 γκολ πού θα ακυρώνονταν πέρυσι, καθώς πέρυσι οι φάσεις ελέγχονταν εγκληματικά πολύ.»

«Οπότε τα μεγάλα δάχτυλα των ποδιών, οι μύτες των παικτών ίσως να ήταν offside πέρυσι, φέτος όμως δε θα είναι.»

Ορμώμενος από τα λόγια του Riley, o δημοσιογράφος του ESPN, Dale Johnson, παρέθεσε τρία γκολ της Liverpool πού το VAR πέρυσι ακύρωσε και φέτος θα κατακύρωνε (σ.σ. συνολικά το VAR αρνήθηκε 5 γκολ στους Reds κατά τη διάρκεια της σεζόν 2020-21)

Το πρώτο από τα τρία -και μάλλον το πιο πολυσυζητημένο- είναι το γκολ του Jordan Henderson στις καθυστερήσεις του Merseyside Derby στο Goodison, όπου η φανέλα (όχι κάποιο μέλος του σώματος) του Mane, ο οποίος είχε δώσει την ασίστ στον αρχηγό, ήταν λίγο πιο μπροστά από όλους τους αμυνόμενους της Everton.

Το δεύτερο παράδειγμα αφορά σε μία φάση πού επίσης προκάλεσε μπόλικη φασαρία. Αναφερόμαστε στο γκολ του Salah στην έδρα της Brighton, το οποίο μετά από λεπτομερή έλεγχο ακυρώθηκε στις μικρολεπτομέρειες, κατόπιν χρήσης των πιο λεπτών γραμμών από αυτές πού ξεκίνησαν να χρησιμοποιούνται φέτος.

Τέλος, έχουμε το γκολ επίσης του Αιγύπτιου στον εντός έδρας αγώνα με τη Sheffield United, το οποίο ο παίκτης της Liverpool και η ομάδα μας στερήθηκαν για χιλιοστά ή εκατοστά.

Οι παχύτερες γραμμές αναμένουμε να συμβάλλουν στη δικαιότερη χρήση του VAR στην Premier League φέτος.
Οι παχύτερες γραμμές αναμένουμε να συμβάλλουν στη δικαιότερη χρήση του VAR στην Premier League φέτος.
Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση

Top
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com