Είσαι εδώ
Home > HOMEPAGE HOT POSTS > Τιμήθηκε με τοιχογραφία η μαχήτρια του Hillsborough, Anne Williams

Τιμήθηκε με τοιχογραφία η μαχήτρια του Hillsborough, Anne Williams

Οι καλλιτεχνικές δημιουργίες στην πόλη του Liverpool προς τιμήν ανθρώπων της ομάδας συνεχίζονται, με την τελευταία να συνιστά φόρο τιμής στην Anne Williams.

Η Anne Williams, η οποία έφυγε από τη ζωή τον Απρίλιο του 2013, είχε χάσει τον γιο της, Kevin, στην τραγωδία του Hillsborough, και έκτοτε πραγματοποίησε τεράστιο αγώνα για την αποκάλυψη των αληθινών αιτίων και υπαιτίων της καταστροφής.

Η προσπάθεια της Anne επικεντρώθηκε στην ανατροπή των ψευδών ετυμηγοριών, σύμφωνα με τις οποίες ο θάνατος του γιου της και 96 ακόμα ανθρώπων ήταν αποτέλεσμα ατυχήματος.

Πιο συγκεκριμένα, η τραγική μητέρα κατέθεσε τρία υπομνήματα στον γενικό εισαγγελέα του Ηνωμένου Βασιλείου, ενώ κατέφυγε και στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρώπινων Δικαιωμάτων, αποσκοπώντας στη δικαίωση όλων των ανθρώπων στους οποίους η 15η Απριλίου 1989 άφησε το δυσβάσταχτο αποτύπωμά της.

Στη μνήμη της πλέον έχει δημιουργηθεί τοιχογραφία στην Anfield Road, με τον καλλιτέχνη Paul Curtis να την τιμά με αυτόν τον πολύ όμορφο τρόπο.

Ο στόχος -ο οποίος επετεύχθη- ήταν η ολοκλήρωση της δημιουργίας του καλλιτεχνικού έργου να συμπέσει χρονικά με την πλήρη επάνοδο των οπαδών της Liverpool στο Anfield, η οποία θα γίνει το Σάββατο στον αγώνα με τη Burnley.

H...αληθινή Anne Williams.
H…αληθινή Anne Williams.
Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση

Top
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com