Είσαι εδώ
Home > HOMEPAGE HOT POSTS > Σαν σήμερα: 26/7/1974 Αναλαμβάνει τους Reds ο Bob Paisley (vid)

Σαν σήμερα: 26/7/1974 Αναλαμβάνει τους Reds ο Bob Paisley (vid)

Σαν σήμερα αναλαμβάνει manager στην Liverpool ο Bob Paisley, στην θέση του προσφάτως αποχωρήσαντα από την ενεργό δράση Bill Shankly.

Η πρόθεση του Bill Shankly να αποσυρθεί από την ενεργό δράση είχε δημιουργήσει μεγάλη αναταραχή στις τάξεις των φίλων της Ομάδας, με τον ίδιο τον Bill να υποδεικνύει τον τότε βοηθό του Bob Paisley, λέγοντας ότι θα τους οδηγήσει σε μεγάλες επιτυχίες.

Ο ίδιος ο Bob ανέλαβε με μεγάλο δισταγμό και μάλιστα χαρακτήρισε την παραμονή του στον πάγκο ως «προσωρινή», έως ότου έρθει κάποιος «κανονικός» για manager στην θέση του Bill. Ουδέν μονιμότερο του προσωρινού λέει ο λαός και ο συμπαθέστατος «Uncle Bob», παρέμεινε στον πάγκο των Κόκκινων για 9 συνεχείς χρονιές, γράφοντας χρυσές σελίδες στην Ιστορία του Συλλόγου!

Πλην της χρονιάς 1980/81 που η Ομάδα τερμάτισε 5η, σε όλες τις υπόλοιπες χρονιές του δεν τερμάτισε κάτω από την 2η θέση, κατακτώντας 6 Πρωταθλήματα Αγγλίας. Τα 3 Κύπελλα Πρωταθλητριών Ευρώπης και μάλιστα τα 2 συνεχόμενα, τον κατέταξαν στην 1η θέση των πλέον πετυχημένων Βρετανών managers. Κατέκτησε ακόμα με τους Reds 1 Κύπελλο UEFA, 3 (συνεχόμενα) Legaue Cups και 5 Charity Shields. Μαζί με τις ατομικές του διακρίσεις ως ο manager της χρονιάς (6 τον αριθμό), ξεπέρασε τους 20 τίτλους, ρεκόρ απλησίαστο για τους επόμενους που τον ακολούθησαν στο Βρετανικό ποδόσφαιρο.

Απολαύστε παρακάτω μερικά video σχετικά με τον Bob Paisley και την ζωή του στις μέρες του στην Liverpool:

Σαν σήμερα: 26/7/1974 Αναλαμβάνει τους Reds ο Bob Paisley
Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση

Top
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com