Είσαι εδώ
Home > HOMEPAGE HOT POSTS > Τα 30 ατομικά ρεκόρ του 30αρη Virgil van Dijk! (vid)

Τα 30 ατομικά ρεκόρ του 30αρη Virgil van Dijk! (vid)

30 έτη ζωής συμπλήρωσε χθες, 8 Ιουλίου, ο Virgil van Dijk, με το This is Anfield να συγκεντρώνει τα 30 ατομικά του επιτεύγματα ως παίκτη της Liverpool.

Ο Ολλανδός έφτασε στο τέλος του 2017 στο Anfield εν μέσω αμυντικής κρίσης στους Reds, και έκτοτε έχει συμβάλει καθοριστικά στην αναβάθμιση της ομάδας στη συγκεκριμένη περιοχή, με τα φυσικά προσόντα και την ηγετική προσωπικότητά του.

Πάμε να δούμε τα ατομικά του ρεκόρ:

  1. Με τη μεταγραφή του από τη Southampton, έγινε -και είναι ακόμα- ο ακριβότερος παίκτης στην ιστορία του συλλόγου.
  2. Είναι μόλις 0 18ος παίκτης πού σκόραρε στο ντεμπούτο του με τη Liverpool στη σύγχρονη εποχή (εναντίον της Everton στο FA Cup).
  3. Έγινε ο 4ος Ολλανδός στην ιστορία πού κέρδισε το βραβείο του ποδοσφαιριστή της σεζόν (2018-19), στην ψηφοφορία των ποδοσφαιριστών.
  4. Ο 5ος ever παίκτης πού έπαιξε σε όλα τα παιχνίδια της Premier League σε ομάδα πού κατέκτησε το πρωτάθλημα.
  5. Την περίοδο πού υπέγραψε, εκτός από ακριβότερος παίκτης στην ιστορία των Reds, έγινε και ο ακριβότερος αμυντικός στην ιστορία του ποδοσφαίρου, μέχρι να υποσκελιστεί από τον Harry Maguire το καλοκαίρι του 2019.
  6. Η Liverpool δεν έχει χάσει παιχνίδι πρωταθλήματος στο Αnfield με τον Virgil στην 11αδα της (42 νίκες σε 47 ματς!)
  7. Είναι μόλις ο 24ος παίκτης πού σκόραρε στο ντεμπούτο του στο Anfield.
  8. Αγωνίστηκε σε κάθε λεπτό πρωταθλήματος σε 74 σερί παιχνίδια.
  9. Βγήκε 2ος καλύτερος παίκτης της σεζόν 2018-19, συναποτελώντας την τριάδα του Ballon d’Or με τους Ronaldo και Messi.
  10. Έγινε ο πρώτος αμυντικός πού κέρδισε το βραβείο του καλύτερου αμυντικού της σεζόν της UEFA (2018-19).
  11. Δε δέχτηκε ντρίμπλα σε 50 σερί παιχνίδια της Premier League!
  12. Έγινε ο πρώτος αμυντικός με βαθμολογία 99 στο FIFA.
  13. Έγινε ο δεύτερος ever παίκτης της Liverpool πού έγινε εξώφυλλο του δημοφιλούς βιντεοπαιχνιδιού.
  14. Έγινε μόλις ο 12ος αμυντικός πού μπήκε στην τριάδα του Ballon d’Or.
  15. Ήταν ο πρώτος παίκτης στην ιστορία της Liverpool στην εποχή της Premier League πού ξεκίνησε σε όλα τα παιχνίδια για δύο συνεχόμενες σεζόν.
  16. Στη νίκη επί της Arsenal τον περασμένο Σεπτέμβρη, έγινε ο κάτοχος του ρεκόρ των περισσότερων επιτυχημένων πασών (77) σε ένα ημίχρονο σε παιχνίδι της PL.
  17. Έγινε ο πρώτος αμυντικός της Liverpool πού ανακηρύχθηκε καλύτερος αμυντικός στα βραβεία της UEFA, για τις επιδόσεις του τη σεζόν 2018-19.
  18. Έγινε ο δεύτερος Ολλανδός πού φόρεσε το περιβραχιόνιο των Reds, μετά τον Dirk Kuyt.
  19. Ήταν ο ένας από τους μόλις 4 παίκτες πού καταχωρήθηκαν στο FIFA FIFPro World11 (Βραβείο Διεθνούς Ομοσπονδίας Επαγγελματιών Ποδοσφαιριστών Καλύτερης ενδεκάδας παγκοσμίως) σε δύο συνεχόμενες σεζόν.
  20. Έγινε ο 6ος αμυντικός πού κέρδισε το βραβείο του καλύτερου παίκτη της χρονιάς στην ψηφοφορία των παικτών, σε 46 σεζόν.
  21. Από τον Ιανουάριο του 2018 μέχρι τον Σεπτέμβριο του 2020, δεν υπήρξε αμυντικός πού να σκόραρε περισσότερο από τον van Dijk.
  22. Ήταν μέλος της ομάδας πού κέρδισε το Champions League, το ευρωπαϊκό Super Cup, το Club World Cup και την Premier League.
  23. Έχει ηττηθεί μόλις 21 φορές σε συνολικά 130 εμφανίσεις με το liverbird στο στήθος.
  24. Είναι ο μόνος παίκτης της Liverpool πού αγωνίστηκε και στα 44 συνεχόμενα αήττητα παιχνίδια της ομάδας στο πρωτάθλημα, από την ήττα στο Etihad τον Ιανουάριο του 2019 μέχρι αυτή στην έδρα της Watford τον Φεβρουάριο του 2020.
  25. Με αυτόν στην 11αδα, η Liverpool έχει χάσει από μόλις 16 ομάδες σε 3,5 χρόνια.
  26. Με το γκολ και την ασίστ του στο διπλό της Liverpool στο Μόναχο, έγινε ο πρώτος παίκτης των Reds πού καταφέρνει κάτι τέτοιο σε knock-out αναμέτρηση μετά τον Craig Bellamy.
  27. Στα παιχνίδια πού έχει αγωνιστεί ο Ολλανδός, η Liverpool δέχεται κάτω από ένα γκολ (0,96) κατά μέσο όρο.
  28. Πριν τον σοβαρό τραυματισμό του στο Merseyside Derby, είχε αγωνιστεί στο 98,5% των παιχνιδιών της Liverpool.
  29. Ο Virgil van Dijk είναι ο μοναδικός Red πού βγήκε δεύτερος στα βραβεία καλύτερων αντρών ποδοσφαιριστών της FIFA (2019), με τον Mo Salah να βγαίνει τρίτος έναν χρόνο νωρίτερα.
  30. Έγινε ο 6ος παίκτης της ομάδας μας πού κέρδισε το βραβείο του καλύτερου ποδοσφαιριστή στην ψηφοφορία των παικτών ΚΑΙ των οπαδών στην ίδια σεζόν, μετά τους Gerrard, Suarez, Coutinho, Mane και Salah.
Ίσως η πιο διαδεδομένη στο ίντερνετ φωτογραφία του Virgil van Dijk, ο οποίος εδώ μόλις έχει ανοίξει το σκορ εναντίον της Manchester United τον Ιανουάριο του 2020.
Ίσως η πιο διαδεδομένη στο ίντερνετ φωτογραφία του Virgil van Dijk, ο οποίος εδώ μόλις έχει ανοίξει το σκορ εναντίον της Manchester United τον Ιανουάριο του 2020.

Στο παρακάτω video μπορείτε να δείτε ένα δείγμα από τις καλύτερες στιγμές του!

Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση

Top
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com