Είσαι εδώ
Home > HOMEPAGE HOT POSTS > Roberto Firmino 6 χρόνια μετά – επιδόσεις και αξέχαστες στιγμές

Roberto Firmino 6 χρόνια μετά – επιδόσεις και αξέχαστες στιγμές

Ο Roberto Firmino συμπλήρωσε 6 χρόνια παρουσίας με την κόκκινη φανέλα, διάστημα στο οποίο εξελίχθηκε σε παίκτη-κλειδί για την Liverpool και έχει παγιώσει το όνομά του στο ιστορικό βιβλίο της ομάδας του.

Ο Βραζιλιάνος έφτασε στο Anfield στις 6 Ιουλίου 2015, έχοντας γίνει η δεύτερη πιο ακριβή μεταγραφή στην ιστορία του συλλόγου, μετά την καταβολή 29 εκατομμυρίων λιρών στην Hoffenheim. Εκείνη την εποχή, ήταν σχετικά άγνωστος στο ευρύ κοινό, αλλά σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα, μέσα από την σκληρή δουλειά, έγινε βασικό γρανάζι στη μηχανή του Jurgen Klopp.

Ο 29χρονος ανέπτυξε μια τρομερή σχέση με τον Sadio Mane και τον Mohamed Salah, η οποία αποδείχθηκε ζωτικής σημασίας για την μετέπειτα επιτυχημένη πορεία της Liverpool. Σε 292 εμφανίσεις με την κόκκινη φανέλα, σε όλες τις διοργανώσεις, έχει σημειώσει 87 γκολ.

Την σεζόν 2017-18 σημείωσε 27 γκολ, σε όλες τις διοργανώσεις, αριθμός που αποτελεί ρεκόρ καριέρας για τον ίδιο. Τα 11 από αυτά τα πέτυχε στην Ευρώπη, δημιουργώντας ρεκόρ ομάδας, το οποίο μοιράστηκε με τον Mohamed Salah (σημείωσε τον ίδιο αριθμό τερμάτων). Οι Dean Saunders ( 9 ), Djibril Cisse ( 8 ) και Mane ( 8 ) ακολουθούν στη σχετική λίστα πίσω από τους Firmino και Salah.

Η σεζόν 2020/21, το Νο. 9 των Reds, κινήθηκε στα ρηχά, καθώς σημείωσε, σε όλες τις διοργανώσεις, 9 γκολ σε 48 εμφανίσεις. Παρόλα αυτά, ο ίδιος γνωρίζει πολύ καλά πως να βρει τον δρόμο προς τα δίκτυα και το έχει αποδείξει πολλάκις.

Ο Firmino, από την άφιξη του Klopp τον Οκτώβριο του 2015, επέδειξε απίστευτη σταθερότητα, καθώς πραγματοποίησε 285 εμφανίσεις, τις περισσότερες από οποιοδήποτε άλλο παίκτη της ομάδας. Ο Gini Wijnaldum (237) και ο Sadio Mane (218) είναι ο δεύτερος και τρίτος στη σχετική λίστα. Τα περισσότερα παιχνίδια από τα οποία απουσίασε ο Firmino σε μια σεζόν, υπό τον Klopp, είναι 10 και αυτό συνέβη στην πρώτη σεζόν του Γερμανού. Στις πέντε σεζόν από τότε, απουσίασε συνολικά σε μόλις 23 παιχνίδια, μια πραγματικά απίστευτη επίδοση.

Ο Bobby αποτελεί βασικό γρανάζι στη μηχανή της Liverpool και συνδετικό κρίκο μεταξύ άμυνας και επίθεσης. Ανιδιοτελής, με μεγάλη ευφυία και ποδοσφαιρικό IQ , δημιουργεί συνεχώς χώρο για τους συμπαίκτες του ή τους ανοίγει το δρόμο προς τα δίκτυα. Οι 69 ασίστ του Βραζιλιάνου, από την άφιξη του Klopp, είναι οι περισσότερες από κάθε άλλο παίκτη των Reds (19 μπροστά από τον δεύτερο Salah).

Από τον μακρύ κατάλογο των Βραζιλιάνων παικτών που πέρασαν από την Premier League, ο Firmino είναι ο πιο παραγωγικός, καθώς σε 211 παιχνίδια σημείωσε 66 γκολ και έδωσε 47 ασίστ, με πολλές από αυτές να φέρουν την υπογραφή της βραζιλιάνικης σχολής ποδοσφαίρου.

Οι μοναδικοί πανηγυρισμοί του στα γκολ, τους οποίους συχνά αντιγράφει ο Mane, θα μας μείνουν αξέχαστοι, όπως και η νύχτα του τελικού με την Flamengo για το Club World Cup. Ένας τελικός με ιδιαίτερη σημασία για τον ίδιο, στον οποίο μάλιστα σκόραρε το νικητήριο γκολ στην παράταση.

Ο Bobby με το αστραφτερό χαμόγελο και την αγάπη του για την θρησκεία έχει πλέον πάρει με την αξία του, μια θέση στο πάνθεον του Anfield.

Ό,τι κι αν του επιφυλάσσει ο Θεός του ποδοσφαίρου από εδώ και πέρα.

Si Señor..Pass the ball to Bobby and he’ll score

Roberto Firmino 6 χρόνια μετά – επιδόσεις και αξέχαστες στιγμές
Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση

Top
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com