Είσαι εδώ
Home > HOMEPAGE HOT POSTS > Διχασμένοι για Matip οι οπαδοί της Liverpool, θετικοί για Phillips

Διχασμένοι για Matip οι οπαδοί της Liverpool, θετικοί για Phillips

Η υπομονή των οπαδών των Reds με τον Matip μοιάζει να εξαντλείται, καθώς τις τελευταίες δύο σεζόν, το ν. 32 της Liverpool έκανε μόλις 25 εμφανίσεις.

Ειδικά φέτος, έχει περάσει την πλειοψηφία της σεζόν στο ιατρικό δελτίο, καθώς οι τραυματισμοί του μηρού, της πλάτης, της βουβωνικής χώρας και του αστραγάλου τον κράτησαν στο περιθώριο.

Από την άλλη, ο Phillips, τη φετινή σεζόν, αγωνίστηκε στη θέση του κεντρικού αμυντικού έχοντας συνυπάρξει με πολλούς διαφορετικούς κεντρικούς αμυντικούς (Joe Gomez, Fabinho, Rhys Williams, Ozan Kabak και Jordan Henderson).

Παρόλο που μέχρι στιγμής δεν διαφαίνεται ότι ο Matip θα πουληθεί αυτό το καλοκαίρι, αξίζει να τεθεί το ερώτημα εάν θα έπρεπε να έχει μακροπρόθεσμο ρόλο υπό τον Jurgen Klopp, λόγω των προβλημάτων διαθεσιμότητάς του.

Στο πλαίσιο της έρευνας «Keep or Sell?» του This Is Anfield, οι οπαδοί ερωτήθηκαν εάν ο Matip πρέπει να παραμείνει στη Liverpool ή να παραχωρηθεί.

Είναι αξιοσημείωτο το γεγονός ότι οι πάνω από 6.000 ψηφοφόροι παρουσιάστηκαν διχασμένοι, καθώς ουσιαστικά το 50 τοις εκατό (3.038) ψήφισε υπέρ της παραμονής του και το άλλο 50 (3.017) ψήφισε υπέρ της παραχώρησης του (μόλις 21 ψήφοι διαφορά)!

«Πρέπει να κρατήσουμε τον Matip, είναι παγκόσμιας κλάσης όταν είναι υγιής», σχολίασε ένας οπαδός, για να πάρει άμεσα την απάντηση: «Αλλά σπάνια είναι υγιής, για να είμαι ειλικρινής. Είναι απών το 75 τοις εκατό της σεζόν».

Ένας άλλος τόνισε ότι είναι «πολύ επιρρεπής στους τραυματισμούς για να τον κρατήσει η ομάδα», ενώ ένας άλλος παρουσιάζει τον Nikola Maksimović, ως «επιλογή χωρίς κόστος» για να τον αντικαταστήσει, καθώς μένει ελεύθερος από την Napoli.

Μια ρεαλιστική απάντηση ήταν: «Ο Matip θα μείνει λόγω έλλειψης προσφορών, λόγω του μισθού του και του μακροχρόνιου συμβολαίου του».

Μια άλλη ενδιαφέρουσα άποψη: «Θα κρατούσα τον Matip ακόμα κι αν πρόκειται για 10 παιχνίδια, καθώς τώρα έχουμε αρκετή κάλυψη με τους Phillips και Konate.»

Ο ρόλος του Phillips βρίσκεται υπό συζήτηση φέτος το καλοκαίρι, καθώς παρόλο που έχει φτάσει σε ένα εντυπωσιακό επίπεδο την περασμένη σεζόν, η άφιξη του Ibrahima Konate έθεσε σε αμφιβολία το μέλλον του.

Με τους Matip, Van Dijk και Gomez να επιστρέφουν υγιείς στην pre-season, ο Phillips αντιμετωπίζει την προοπτική να αποτελέσει την πέμπτη επιλογή. Έχοντας πλέον δοκιμαστεί με επιτυχία στη βασική ενδεκάδα ομάδας της Premier League, ο 24χρονος Phillips έχει κάθε δικαίωμα να αναζητεί ρόλο πρώτης επιλογής, σε άλλη ομάδα, στο κορυφαίο πρωτάθλημα.

Ωστόσο, το γεγονός αυτό έρχεται σε αντίθεση με τις επιθυμίες των οπαδών, καθώς το 78 τοις εκατό τάσσονται υπέρ της διατήρησης του Phillips, ως μέρους της ομάδας του Klopp το 2021/22.

Ομοίως, ο Rhys Williams έλαβε την υποστήριξη των οπαδών, με το 61 τοις εκατό να επιθυμεί την παραμονή του.

Οι απόψεις για τον Ben Davies ήταν λιγότερο θετικές, καθώς το 60 τοις εκατό ψήφισε υπέρ της παραχώρησης του, αφού δεν πραγματοποίησε καμία συμμετοχή μετά την άφιξή του από τη Preston. Παρόλο που ο Davies θεωρείται ότι έχει την υποστήριξη του Klopp για την επόμενη σεζόν, η παρέλευση τεσσάρων μηνών χωρίς καμία συμμετοχή, σε μια περίοδο που η ομάδα πέρασε τα πάνδεινα στη θέση του κεντρικού αμυντικού, μπορεί να λειτουργήσει αποτρεπτικά ως προς την παραμονή του.

Ως έχουν τα πράγματα, φαίνεται ότι οι Van Dijk, Gomez, Konate και Matip θα παραμείνουν όλοι στην πρώτη ομάδα, με τον Phillips την πιο πιθανή πέμπτη επιλογή.

Διχασμένο το Κόκκινο κοινό για την παραμονή του Joel Matip.
Διχασμένο το Κόκκινο κοινό για την παραμονή του Joel Matip.M
Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση

Top
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com