Είσαι εδώ
Home > HOMEPAGE HOT POSTS > Σαν σήμερα: 8/6/1984 Γεννιέται ο Javier Mascherano (vid)

Σαν σήμερα: 8/6/1984 Γεννιέται ο Javier Mascherano (vid)

Σαν σήμερα γεννιέται στο San Lorenzo της Αργεντινής, ο διεθνής με την Εθνική ομάδα της χώρας του, πρώην αμυντικός μέσος της Liverpool, ο Javier Alejandro Mascherano.

Θα ξεκινήσει από τις Ακαδημίες River Plate στα 15 του χρόνια και το 2003 θα γίνει επαγγελματίας, κατακτώντας στην 1η του χρονιά το πρωτάθλημα της χώρας του. Δύο χρόνια αργότερα θα μετακινηθεί στη Βραζιλία για λογαριασμό της Corinthians, μένοντας εκεί μόλις μία χρονιά καθώς οι εμφανίσεις του τράβηξαν την προσοχή των ομάδων της Ευρώπης.

Έτσι το καλοκαίρι του 2006 κι ενώ ήταν στην μετεγγραφική λίστα πολλών πρωτοκλασάτων ομάδων, υπέγραψε κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες στην West Ham Utd. Παρ’ όλη την φήμη που τον συνόδευε, οι εμφανίσεις του στην 1η ομάδα των «Σφυριών» ήταν μετρημένες στα δάχτυλα του ενός χεριού και αυτό στάθηκε αφορμή να δημιουργηθούν αντιδράσεις από το επαγγελματικό περιβάλλον του Αργεντινού διεθνή, προτρέποντάς τον να αλλάξει ομάδα.

Έτσι και παρ’ όλες τις δυσκολίες που προέκυψαν λόγω των κανονισμών της UEFA (ένας παίκτης να μην μπορεί να παίξει σε πάνω από δύο ομάδες την ίδια χρονιά), ο Javier Mascherano θα γίνει κι επίσημα μέλος των Reds στις 20 Φεβρουαρίου του 2007 με την μορφή του δανεισμού και με κανονική μετεγγραφή στις 29 Φεβρουρίου του 2008. Οι Κόκκινοι θα πληρώσουν στην εταιρεία που είχε τα διακαιώματα του παίκτη το ποσό των 18,5 εκ. λιρών.

Στα 3,5 χρόνια στο Anfield θα φορέσει την famous Red shirt 139 φορές, σημειώνοντας και 2 γκολ. Θα είναι σημαντικό μέλος της ομάδας που έφθασε στον τελικό της Αθήνας το 2007, όπως κι εκείνης που διεκδίκησε τον τίτλο του πρωταθλήματος την χρονιά 2008/09.

Το καλοκαίρι του 2010 και με την κατάσταση στον Σύλλογο να είναι έκρυθμη λόγων των οικονομικών ατασθαλιών των τότε ιδιοκτητών, ο Javier Mascherano θα μετακινηθεί στην Ισπανία για λογαριασμό της Barcelona, με την Καταλανική ομάδα να πληρώνει στους Κόκκινους το ποσό των 24 εκ. ευρώ. Μνημειώδης θα μείνει η αφιέρωση του στους Red fans, για την κατάκτηση του Champions League με την φανέλα της Barcelona απέναντι στην Manchester Utd.

Τον Ιανουάριο του 2018 θα μετακινηθεί στην Κίνα για λογαριασμό της Hebei China Fortune και τον Ιανουάριο του 2020 θα επιστρέψει στην πατρίδα του για λογαριασμό της Estudiantes, όπου και θα κλείσει την ποδοσφαιρική του καριέρα στις 15 Νοεμβρίου 2020.

Απολαύστε παρακάτω ένα βίντεο με τον Javier Mascherano εν δράση, φορώντας την famous Red shirt:

Σαν σήμερα: 8/6/1984 Γεννιέται ο Javier Mascherano
Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση

Top
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com