Είσαι εδώ
Home > HOMEPAGE HOT POSTS > BREAKING: Ανακοινώθηκε η European Super League!

BREAKING: Ανακοινώθηκε η European Super League!

Είναι γεγονός! Ανακοινώθηκε πριν από λίγο η δημιουργία της European Super League, με την συμμετοχή της Liverpool και άλλων 11 Ευρωπαϊκών ομάδων!

Οι ιδρυτικές ομάδες του νέου αυτού θεσμού, είναι 12, οι Reds είναι μια από αυτές.

Αναλυτικά οι ομάδες:

AC Milan, Arsenal, Atletico Madrid, Chelsea, Barcelona, Inter Milan, Juventus, Liverpool, Manchester City, Manchester United, Real Madrid και Tottenham.

Οι ιδρυτικές ομάδες θα γίνουν 15, με την προσθήκη τριών ακόμη ομάδων και συνολικά στη διοργάνωση θα παίρνουν μέρος 20 ομάδες.

Η σεζόν σύμφωνα με την ανακοίνωση της European Super League θα ξεκινήσει τον ερχόμενο Αύγουστο και οι αγώνες θα πραγματοποιούνται μεσοβδόμαδα (στην ιστοσελίδα της διοργάνωσης αναφέρεται πως οι ομάδες θα παραμείνουν στα πρωταθλήματα τους).

Οι ομάδες θα χωριστούν σε δύο ομίλους των 10 ομάδων και θα δίνουν 5 εντός και 5 εκτός έδρας αγώνες, με τις πρώτες τρεις των ομίλων να προκρίνονται απευθείας στα προημιτελικά.

Οι ομάδες που θα τερματίσουν στην τέταρτη και στην πέμπτη θέση αντίστοιχα, θα δίνουν δύο αγώνες play off για την είσοδο τους στα προημιτελικά.

Τα προημιτελικά και τα ημιτελικά θα πραγματοποιηθούν σε δύο σκέλη και ο τελικός θα είναι μονός αγώνας και θα πραγματοποιηθεί τον Μάιο του 2022 σε ουδέτερη έδρα.

Η Liverpool στη δική της ανακοίνωση τονίζει πως με την European Super League, τα έσοδα των συλλόγων θα είναι κατά πολύ μεγαλύτερα, σε σχέση με αυτά που λαμβάνουν σήμερα από το υπάρχον format των Ευρωπαϊκών διοργανώσεων.

Οι 15 ιδρυτικές ομάδες θα λάβουν συνολικά €3.5 δισεκατομμύρια για να υλοποιήσουν τα πλάνα τους σχετικά με την διοργάνωση και να αντιμετωπίσουν τις οικονομικές απώλειες που τους έφερε ο COVID-19.

Όσο για το τι θα γίνει με το Uefa Champions League και την Premier League; Η UEFA είχε ήδη προειδοποιήσει πως όσες ομάδες λάβουν μέρος σε αυτή τη διοργάνωση, θα αποβληθούν τόσο από τα πρωταθλήματα τους, όσο και από τις Ευρωπαϊκές διοργανώσεις, ενώ οι παίκτες τους δεν θα μπορούν πλέον να εκπροσωπήσουν τις εθνικές τους ομάδες.

Update: Οι 12 ιδρυτικές ομάδες της διοργάνωσης δεν είναι πλέον μέλος της European Club Association.

Έτοιμο να αλλάξει το ποδόσφαιρο.
Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση

Top
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com