Είσαι εδώ
Home > ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ > ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ > 4/10/1948 Χρόνια πολλά Roy

4/10/1948 Χρόνια πολλά Roy

4/10/1948 Χρόνια πολλά Roy

Γεννιέται σαν σήμερα το 1948 στο Bootle του Liverpool ο Roy Evans. Ο Roy αγωνίστηκε μόλις σε 11 αγώνες με τη φανέλα των Reds ως ποδοσφαιριστής, αφού ένας σοβαρός τραυματισμός τον εμπόδισε να πραγματοποιήσει την καριέρα που ονειρευόταν. Όμως ο Bill Shankly είχε άλλα σχέδια γι’ αυτόν.

Το 1973 ο Shankly εισηγείται την πρόσληψη του Evans στο προπονητικό team της Liverpool, θέση την οποία ο Roy αποχωρίστηκε το 1994, όταν και ανέλαβε τα ηνία της ομάδας ως προπονητής. Ήταν 28 Ιανουαρίου του 1994 όταν υπό τις οδηγίες του Graeme Souness η Liverpool αποκλειόταν από το Κύπελλο Αγγλίας από την Bristol City. Κατά γενική ομολογία η ομάδα τότε βρισκόταν σε ελεύθερη πτώση και ο Evans κλήθηκε να αναλάβει μια ομολογουμένως δύσκολη αποστολή. Εκείνη την χρονιά η ομάδα θα τερματίσει 8η στο πρωτάθλημα. Την επόμενη χρονιά ο Evans θα την επαναφέρει στην 4η θέση με 74 βαθμούς, αφήνοντας ελπίδες για το μέλλον δίνοντας ευκαιρίες στους νέους τότε Steve McManaman, Jamie Redknapp και Robbie Fowler. Το 1995 μάλιστα θα κατακτήσει το League Cup, κερδίζοντας στον τελικό τη Bolton με 2-1 χάρις σε δυο γκολ του McManaman.

Ο Evans θα παραμείνει στη Liverpool ως προπονητής μέχρι το 1998, το καλοκαίρι του οποίου θα αναλάβει τα ηνία της ομάδας από κοινού με τον Gerard Houllier, μια συνεργασία που όμως δεν θα κρατήσει για πολύ, αφού το Νοέμβριο της ίδια χρονιάς ο Evans θα παραιτηθεί.

Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση

Top
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com