Είσαι εδώ
Home > HOMEPAGE HOT POSTS > Σαν σήμερα: 12/3/1921 Γεννιέται ο Joe Fagan (vid)

Σαν σήμερα: 12/3/1921 Γεννιέται ο Joe Fagan (vid)

Σαν σήμερα γεννιέται στο νοσοκομείο Walton του Liverpool, μία απ’ τις πλέον αγαπητές μορφές που κόσμησαν με την παρουσία τους τον σύλλογο, ο Joseph Francis Fagan.

Ο Joe Fagan  ξεκίνησε τα ποδοσφαιρικά του βήματα στην Earlstown Bohemiams το 1937, για να καταλήξει στην Manchester City ένα χρόνο αργότερα όπου και πέρασε το μεγαλύτερο μέρος της καριέρας του. Το 1951 θα μετεγγραφεί στην Nelson, από όπου 2 χρόνια αργότερα θα μετεγγραφεί στην Bradford Park Avenue και να κλείσει την καριέρα του στην Altrincham το 1955.

Λίγο πριν αποσυρθεί από την ενεργό δράση, ο Joe Fagan ξεκίνησε την ενασχόλησή του με την προπονητική (παίκτης-προπονητής στην Nelson 1951-1953 και assistant manager στην Rochdale to 1954-1958) και το 1958 ο δρόμος τον έφερε στην ομάδα του τόπου του τη Liverpool, ως μέρος της ποδοσφαιρικής ακαδημίας της ομάδας κατόπιν πρότασης του τότε manager των Κόκκινων, Phil Taylor. Από τ0 1960 και υπό τις οδηγίες του Bill Shankly & του Bob Paisley, θα εξελιχθεί πολύ γρήγορα και από τα χέρια του θα περάσουν μελλοντικά αστέρια των Κόκκινων, όπως οι Roger Hunt, Ian Callaghan και Tommy Smith, πριν προωθηθούν στην πρώτη ομάδα.

Από την πρώτη στιγμή που ήρθε ο Bill Shankly στην ομάδα, του έδειξε εμπιστοσύνη στις δυνατότητες του, γνωρίζοντας του  από την ποδοσφαιρική του καριέρα, καθώς ως manager της Grimsby Town, προσπάθησε να αποκτήσει με μετεγγραφή τον Joe Fagan. Έτσι ο Joe Fagan συνέχισε ως Reserve team Coach μέχρι το 1971, για να προβιβασθεί σε First team Coach.

Το 1974 και μετά την απόσυρση από την ενεργό δράση του Bill Shankly, βρέθηκε στο πλευρό του Bob Paisley ως assistant manager. Εννέα χρόνια αργότερα, το 1983 και μετά την αποχώρηση του Bob Paisley από τον πάγκο των Reds, ήρθε η σειρά του να αναλάβει την «ηλεκτρική καρέκλα» του πρώτου προπονητή.

Στα δύο χρόνια που έμεινε ως πρώτος προπονητής στον σύλλογο κέρδισε το πρώτο tremble της ιστορίας του Συλλόγου, κερδίζοντας το Πρωτάθλημα, Κύπελλο Πρωταθλητριών στη Ρώμη και το League Cup. Σε 131 παιχνίδια σε όλες τις διοργανώσεις, ο Fagan μέτρησε 71 νίκες, ενώ το 1984 ψηφίστηκε και ως προπονητής της χρονιάς στην Αγγλία.

Ο Joe Fagan αποχώρισε το καλοκαίρι του 1985 συντετριμμένος από την τραγωδία του Heysel, η οποία σύμφωνα με την βιογραφία του Dalglish, του άφησε τραύμα για το υπόλοιπο της ζωής του. Συνέχισε να επισκέπτεται συχνά το Anfield μέχρι και το τέλος της ζωής του, το οποίο ήρθε σε ηλικία 80 ετών στις 30 Ιουνίου του 2001.

Απολαύστε παρακάτω ένα μικρό αφιέρωμα στον θρυλικό και αξιαγάπητο manager των Reds, Joe Fagan:

Σαν σήμερα: 12/3/1921 Γεννιέται ο Joe Fagan
Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση

Top
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com