Είσαι εδώ
Home > HOMEPAGE HOT POSTS > Σαν σήμερα: 13/10/1965 Πρόκριση επί Juventus στο Κυπελλούχων

Σαν σήμερα: 13/10/1965 Πρόκριση επί Juventus στο Κυπελλούχων

Σαν σήμερα οι Reds του Bill Shankly θα κερδίσουν την Juventus στο Anfield και θα προκριθούν  στον επόμενο γύρο του Κυπέλλου Κυπελλούχων Ευρώπης.

Για τους νεώτερους, το Κύπελλο Κυπελλούχων ήταν διοργάνωση στην οποία μετείχαν οι Κυπελλούχες ομάδες των χωρών ή οι φθναλίστ στην περίπτωση που η νικήτρια ομάδα, ήταν και πρωταθλήτρια.

Έτσι οι Κόκκινοι συμμετείχαν ως κάτοχοι του Κυπέλλου Αγγλίας της χρονιάς 1964/65 θα μετείχαν στην Ευρωπαϊκή διοργάνωση της 1965/66 season. Η κλήρωση του πρώτου γύρου έφερε την «Γηραιά Κυρία» αντίπαλο των Reds, με το πρώτο παιχνίδι στο Τορίνο να λήγει 1-0 υπέρ των Ιταλών.

Έτσι οι Κόκκινοι καλούνταν να ανατρέψουν το εις βάρος τους σκορ, το οποίο κατάφεραν με την βοήθεια του κοινού, αφού εκείνο το βράδυ Τετάρτης βρέθηκαν στο Anfield 51.055 θεατές. Ο Chris Lawler από ασίστ του Geoff Strong στο 19′, θα γράψει το 1-0 ισοφαρίζοντας έτσι το σκορ του πρώτου παιχνιδιού, μέσα σε τρελούς πανηγυρισμούς στις κερκίδες.

Η απογείωση του κόσμου ήλθε στο 24′ όταν ο Geoff Strong έστειλε για 2η φορά στα δίχτυα του Roberto Anzolin, δίνοντας προβάδισμα πρόκρισης στους Reds, σκορ το οποίο ήταν το τελικό και έδωσε στους Κόκκινους την πρόκριση στον επόμενο γύρο. Να προσθέσουμε σε αυτό το σημείο ότι οι Κόκκινοι πήγαν μέχρι τον τελικό της διοργάνωσης στην Γλασκώβη.

Διαιτητής της συνάντησης ήταν ο Ελβετός J. Heymann.

Σαν σήμερα: 13/10/1965 Πρόκριση επί Juventus στο Κυπελλούχων
Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση

Top
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com