Είσαι εδώ
Home > HOMEPAGE HOT POSTS > Σαν σήμερα: 3/10/1984 Γεννιέται ο Anthony Le Tallec (vid)

Σαν σήμερα: 3/10/1984 Γεννιέται ο Anthony Le Tallec (vid)

Σαν σήμερα γεννιέται στο Hennebont της Γαλλίας, ο διεθνής με τις μικρές Εθνικές της χώρας του, πρώην επιθετικός των Reds, Anthony Le Tallec.

Θα ξεκινήσει την καριέρα του από την Le Havre και θα γίνει διεθνής με την U16 της Γαλλίας, με την οποία θα διακριθεί στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Νέων καθώς και στο Παγκόσμιο Κύπελο με την U17, παραλαμβάνοντας μάλιστα την διάκριση του 2ου καλύτερου παίκτη της διοργάνωσης (Silver Ball), πίσω από τον ξάδελφό του Florent Sinama Pongolle που κέρδισε το 1ο βραβείο, αμφότεροι Πρωταθλητές Κόσμου στην διοργάνωση.

Οι εμφανίσεις του, τράβηξαν την προσοχή του Gerard Houllier, που εξασφάλισε το 2001 την μετεγγραφή του (μαζί με τον ξάδελφό του Florent Sinama Pongolle), καταβάλλοντας στην Γαλλική ομάδα το ποσό των 2 εκ. λιρών. Στην συμφωνία των δύο πλευρών, ήταν να μείνει ο Anthony Le Tallec δανεικός στην ομάδα του για άλλα 2 χρόνια.

Το 2003 θα μετακινηθεί στο Liverpool, αλλά οι ευκαιρίες του για συμμετοχή στη πρώτη ομάδα θα είναι περιορισμένες. Παρ’ όλα αυτά, θα συμπληρώσει 32 εμφανίσεις με την Κόκκινη φανέλα, σημειώνοντας 1 γκολ. Θα ήταν ενεργό μέλος των Reds στην πορεία τους προς τον θρυλικό Τελικό της Πόλης του 2005, παίζοντας μάλιστα και στα δύο παιχνίδια με αντίπαλο την Juventus. Στο δε παιχνίδι στο Anfield, έδωσε την ασίστ στον Luis Garcia, ο ποίος σημείωσε εκείνο το εκπληκτικό γκολ εναντίον της «Γηραιάς Κυρίας».

Το 2008 θα αποχωρήσει από τους Κόκκινους και θα μετακινηθεί στην Γαλλία για χάρη της Le Mans, με την Γαλλική ομάδα να πληρώνει στους Κόκκινους το ποσό του 1 εκ. λίρες. Να προσθέσουμε ότι πριν την μετεγγραφή του στην Le Mans, είχαν μεσολαβήσει 4 δανεισμοί του σε Saint Etienne, Sunderland, Sochaux & Le Mans.

Το 2015 θα μετακινηθεί στην χώρα μας για χάρη του Ατρόμητου Αθηνών, γεγονός που έδωσε στην Πανελλήνια Λέσχη Φίλων Liverpool να τον τιμήσει για την παρουσία του στους Reds.

Στα παρακάτω 2 video, μπορείτε να δείτε τις αρετές του Anthony Le Tallec, όπως επίσης και την συμμετοχή του στο παιχνίδι με την Juventus στο Anfield:

Σαν σήμερα: 3/10/1984 Γεννιέται ο Anthony Le Tallec
Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση

Top
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com