Είσαι εδώ
Home > HOMEPAGE HOT POSTS > Το net spend της Liverpool δείχνει την αξία της δουλειάς του Klopp

Το net spend της Liverpool δείχνει την αξία της δουλειάς του Klopp

Οι καθαρές δαπάνες της Liverpool υπό τους ιδιοκτήτες της FSG, ήταν πάντα αντικείμενο ελέγχου σε σύγκριση με τους αντιπάλους και τα στατιστικά δείχνουν πόσο εντυπωσιακός ήταν ο Jurgen Klopp στο Anfield.

Το να δουλεύει μέσα σε έναν προϋπολογισμό δεν ήταν κάτι καινούργιο για τον Klopp όταν έφτασε το 2015 και έχει αναγνωρίσει σταθερά όλα αυτά τα χρόνια ότι η Liverpool δεν μπορεί να λειτουργεί όπως οι άλλοι στην κορυφαία κατηγορία.

«Δεν μπορούμε να ξοδεύουμε χρήματα που δεν έχουμε. Εμείς δεν μπορούμε, οι άλλοι μπορούν, αλλά εμείς δεν μπορούμε», δήλωσε ο Klopp το 2021.

Παρά τα όρια, όμως, η Liverpool ήταν αρκετά επιτυχημένη υπό τον Γερμανό και, όπως σημειώσαμε πρόσφατα, θα πρέπει μόνο τέσσερα αποτελέσματα να ήταν διαφορετικά, για να βλέπαμε δύο μεγάλα τρόπαια να γίνονταν περισσότερα.

Το περιθώριο ήταν τόσο πολύ μικρό όσον αφορά τους τίτλους, αλλά το πρόσφατο γράφημα του Sky Sports που συγκρίνει τις καθαρές δαπάνες και τα τρόπαια με τις «μεγάλες έξι» παρουσιάζει μια ενδιαφέρουσα εικόνα.

Από τότε που ήρθε ο Klopp τον Οκτώβριο του 2015, η καθαρή δαπάνη της Liverpool ανέρχεται σε 346 εκατομμύρια λίρες, η χαμηλότερη από τις «έξι μεγάλες», αλλά με τα δεύτερα περισσότερα μεγάλα τρόπαια (επτά).

Η Man City, η οποία αντιμετωπίζει 115 παραβάσεις των οικονομικών κανονισμών της Premier League, έχει κατακτήσει 15 τρόπαια στο ίδιο χρονικό διάστημα, αλλά με καθαρή δαπάνη 630 εκατομμυρίων λιρών.

Συγκριτικά, η Chelsea και η Man Utd βρίσκονται και οι δύο στο κλαμπ του 1 δισεκατομμυρίου λιρών, αλλά με έξι και τέσσερα τρόπαια αντίστοιχα, ενώ η Arsenal κατέκτησε δύο με καθαρή δαπάνη λίγο μεγαλύτερη από αυτή της Liverpool (702 εκατομμύρια λίρες).

Υπάρχουν πολλές αποχρώσεις μέσα σε αυτά τα στατιστικά, αλλά δείχνουν την απίστευτη δουλειά που έχει κάνει ο Klopp στη Liverpool λειτουργώντας μέσα σε μια αυτοσυντηρούμενη δομή, ενώ ανταγωνίζεται μια οικονομικά «ντοπαρισμένη» ομάδα.

Η ομάδα που κληρονόμησε ο Klopp έπρεπε να ξαναχτιστεί και το έκανε αργά αλλά αποτελεσματικά, κάνοντας την ομάδα του μεγαλύτερη από το άθροισμα των μερών της, πριν μπορέσει να επανεπενδύσει τα κεφάλαια από τις πωλήσεις σε μεταγραφές.

Σε μια διαφορετική εποχή και όπως προαναφέρθηκε με τέσσερα διαφορετικά αποτελέσματα, η συλλογή τροπαίων της Liverpool θα μπορούσε να μοιάζει πολύ διαφορετική από ό,τι είναι, αλλά λίγοι άλλοι προπονητές θα μπορούσαν να έχουν οδηγήσει τον σύλλογο στα ύψη που έχει φτάσει ο Klopp.

Το net spend της Liverpool δείχνει την αξία της δουλειάς του Klopp
Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση

Top
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com