Είσαι εδώ
Home > HOMEPAGE HOT POSTS > Σαν σήμερα: 14/9/1978 Αποχωρεί από τους Reds ο Ian Callaghan (vid)

Σαν σήμερα: 14/9/1978 Αποχωρεί από τους Reds ο Ian Callaghan (vid)

Αποχωρεί από τους Reds για την Ουαλία και την Swansea City σαν σήμερα, μετά από 18 χρόνια στην Liverpool, ο διεθνής Άγγλος μέσος Ian Robert Callaghan.

Ο γεννημένος στο Toxteth του Liverpool, θρύλος της Ομάδας μετά από 18 περίπου χρόνια στην ομάδα της καρδιάς του και έχοντας περιορισθεί πολύ ο χρόνος παρουσία του στην αρχική ενδεκάδα των Κόκκινων, αποφάσισε να μετακινηθεί στην ομάδα που manager της ήταν ένας πρώην συμπαίκτης του στους Reds, ο John Toshack.

Σε αυτά τα 18 χρόνια θα πανηγυρίσει με τους Κόκκινους, 5 πρωταθλήματα, 2 FA Cups, 1 Κύπελλο Πρωταθλητριών (τη σεζόν 1977-78 είχε παραχωρηθεί δανεικός στη Fort Lauderdale Strikers των ΗΠΑ και στον τελικό του 1978 ήταν στον πάγκο της ομάδας χωρίς να χρησιμοποιηθεί), 2 κύπελλα UEFA, 1 UEFA Super Cup και 3 FA Charity Shields, το σύνολο 14 τρόπαια παρακαλώ πολύ. Επιπλέον, τη χρονιά 1973-74 κέρδισε το Football Writers’ Player of the Year.

Ο Ian Callaghan θα αποχωρίσει από τους Reds ως ο recordman εμφανίσεων σε επίσημα παιχνίδια της Liverpool, καθώς συμπλήρωσε τον αξιοθαύμαστο αριθμό των 857, έχοντας σημειώσει και 68 γκολ.

Απολαύστε παρακάτω ένα μικρό αφιέρωμα για τον θρύλο των Reds:

Σαν σήμερα: 14/9/1978 Αποχωρεί από τους Reds ο Ian Callaghan
Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση

Top
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com