Είσαι εδώ
Home > HOMEPAGE HOT POSTS > Σαν σήμερα: 27/5/1981 Με Real Madrid το 3ο Πρωταθλητριών (vid)

Σαν σήμερα: 27/5/1981 Με Real Madrid το 3ο Πρωταθλητριών (vid)

Το 3ο της Κύπελλο Πρωταθλητριών ομάδων Ευρώπης θα κατακτούσαν οι Reds του Bob Paisley, με αντίπαλο την Real Madrid στο Parc des Princes.

Οι Reds για να φτάσουν ως τον μεγάλο τελικό, απέκλεισαν διαδοχικά τη Νορβηγική Oulun Palloseura, την Aberdeen, την CSKA Σόφιας και την Bayern Μονάχου στα ημιτελικά.

Το παιχνίδι ήταν δυνατό και γρήγορο, με τις δύο ομάδες να έχουν ευκαιρίες για γκολ, όμως έδειχναν νευρικότητα στην τελική προσπάθεια. Τα πάντα κρίθηκαν στο 81’ όταν ο Alan Kennedy με ατομική προσπάθεια χρίστηκε σκόρερ για τους Κόκκινους και το γκολ έμελλε να κρίνει το αποτέλεσμα.

Η Liverpool κατάφερνε μέσα σε μια πενταετία να φτάσει στην κατάκτηση του 3ου κυπέλλου πρωταθλητριών, το οποίο σημειωτέον είχε κατακτήσει και η Nottingham Forest τις δύο προηγούμενες χρονιές. Επίσης η 3η φορά που ο Bob Paisley το κατακτούσε, ένα ρεκόρ που κρατά μέχρι και σήμερα για Βρετανό manager.

Η κατάκτηση του ευρωπαϊκού τροπαίου, ήρθε σε μια χρονιά που η Liverpool δεν κατάφερε να υπερασπιστεί τον τίτλο της πρωταθλήτριας στην Αγγλία (τερμάτισε 5η και το πρωτάθλημα κατέληξε στην Aston Villa) κατέκτησε όμως το League Cup απέναντι στην West Ham ύστερα από επαναληπτικό αγώνα.

Θεατές στο Parc des Princes εκείνο το βράδυ Τετάρτης, 48.360 και διαιτητής ο Ούγγρος K. Palotai

Οι ομάδες όπως αγωνίστηκαν εκείνη τη βραδιά:

Liverpool: Clemence; Neal, Thompson, Hansen, A. Kennedy, Lee, McDermott, Souness, R. Kennedy, Johnson, Dalglish (Case).

Real Madrid: Agustin; Cortes (Pineda), Sabido, Navajas, Camacho, Del Bosque, Angel, Stielike, Juanito, Santillana, Cunningham.

Ακολουθούν στιγμιότυπα και το γκολ της συνάντησης:

Σαν σήμερα: 27/5/1981 Με Real Madrid το 3ο Πρωταθλητριών
Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση

Top
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com