Είσαι εδώ
Home > HOMEPAGE HOT POSTS > Σαν σήμερα: 18/5/1999 Υπογράφει στους Reds ο Sami Hyypia (vid)

Σαν σήμερα: 18/5/1999 Υπογράφει στους Reds ο Sami Hyypia (vid)

Σαν σήμερα το 1999 υπογράφει στη Liverpool από την Ολλανδική Willem II ο Φιλανδός διεθνής πρώην  αμυντικός των Κόκκινων, Sami Hyypia.

Η μετεγγραφή του συμπαθέστατου Sami στην αγαπημένη του ομάδα από τα παιδικά του χρόνια, θα γίνει κατά ένα μέρος από τύχη, καθώς τον πρότεινε στον τότε Εκτελεστικό Διευθυντή των Reds Peter Robinson, ένας cameraman της τηλεόρασης!!! Ο Sami Hyypia επέλεξε να μετεγγραφεί στους Κόκκινους ενώ ήταν αρχηγός της Willem II και είχαν εξασφαλίσει την συμμετοχή τους στο Champions League της επόμενης περιόδου!

Για τον Φιλανδό κεντρικό αμυντικό, οι Reds κατέβαλαν το ποσό των 2,6εκατ. λιρών στην Ολλανδική ομάδα. Ο Sami αγωνίστηκε συνολικά σε 464 αγώνες με τη φανέλα της Liverpool, πετυχαίνοντας 35 γκολ και κατακτώντας το Champions League, το UEFA Cup, 2 FA Cups, 2 League Cups και 2 UEFA Super Cups.

Μπορεί να μην αποκτήθηκε με φανφάρες και βαρύγδουπες ανακοινώσεις, όμως ο Sami υπήρξε αναμφίβολα από τις καλύτερες «value for money» μετεγγραφές της Liverpool. Την πρώτη κιόλας χρονιά έγινε βασικός και μαζί με τον Stephane Henchoz έγιναν αχώριστο δίδυμο στο κέντρο της άμυνάς μας. Το 2001 φόρεσε για πρώτη φορά το περιβραχιόνιο του αρχηγού, ενώ το 2002 έγινε πρώτος αρχηγός. Το 2003 είδε για πρώτη και μοναδική φορά στην καριέρα του την κόκκινη κάρτα, σε έναν αγώνα εναντίον της Manchester United.

Το 2004 και με την έλευση του Rafa Benitez, έγινε για τα επόμενα χρόνια σχεδόν αχώριστο δίδυμο με τον Jamie Carragher. Απόδειξη της εμπιστοσύνης που του είχε ο Rafa, ο Sami υπέγραψε τον Αύγουστο του 2005 νέο 3ετές συμβόλαιο. Τον Απρίλιο του 2008 υπέγραψε για έναν ακόμη χρόνο στους Reds, οι οποίοι απέρριψαν πρόταση ύψους 2,5εκατ. λιρών της Stoke τον Αύγουστο του ίδιου έτους.

Τελικά τον Μάιο του 2009 ο Sami υπέγραψε με τη μορφή ελεύθερης μεταγραφής στη γερμανική Bayern Leverkusen. Στο τελευταίο του παιχνίδι με τη Liverpool – εναντίον της Tottenham στο Anfield – πραγματικά ράγισαν καρδιές. Ο Sami μπήκε αλλαγή στο 84′ στη θέση του Gerrard, ο οποίος του πέρασε το περιβραχιόνιο του αρχηγού, με το σφύριγμα της λήξης να βρίσκει το όνομά του σύνθημα στα χείλη των Scousers.

Απολαύστε παρακάτω ένα αφιέρωμα με τα κατορθώματα του Sami Hyypia στους Reds:

Σαν σήμερα: 18/5/1999 Υπογράφει στους Reds ο Sami Hyypia
Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση

Top
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com