Είσαι εδώ
Home > HOMEPAGE HOT POSTS > Σαν σήμερα: 18/5/1954 Γεννιέται ο Jimmy Case (vid)

Σαν σήμερα: 18/5/1954 Γεννιέται ο Jimmy Case (vid)

Σαν σήμερα το 1954 γεννιέται στο Allerton του Liverpool ο θρυλικός μέσος των Κόκκινων στα ’70s και στα ’80s, James Robert Case.

Στα σχολικά του χρόνια θα είναι μικρόσωμος και αυτό έδειχνε μειονέκτημα για την μετέπειτα καριέρα του, πλην όμως γυμναζόταν και μέσω των σχολικών ομάδων, «προβιβάσθηκε» με τον να μπει σε μία ερασιτεχνική ομάδα dockers, την Blue Union. Τα παιχνίδια με τους Blue Union στα οποία πήρε μέρος ο Jimmy Case, ήταν ιδιαίτερα σκληρά και του έδωσαν την ευκαιρία να βελτιώσει πολύ περισσότερο την φυσική του κατάσταση.

Μετά τους Blue Union θα ακολουθήσει η South Liverpool ομάδα non-league, στην εποχή που θα τελειώσει το σχολείο και θα μαθητεύσει ως ηλεκτρολόγος, επάγγελμα που άσκησε παράλληλα με την πρώτη εποχή που εντάχθηκε στην Liverpool. Μάλιστα για να προλάβει και τα δύο, έκανε διπλές προπονήσεις δύο φορές την εβδομάδα με τους Reds και τις υπόλοιπες μέρες εκπαιδευόταν στην πράξη ως ηλεκτρολόγος.

Στις 1 Μαίου 1973 θα υπογράψει στους Reds από την South Liverpool με την μετεγγραφή του να φθάνει τις 500 λίρες και θα είναι μέλος της Liverpool Reserves μέχρι την άνοιξη του 1975, όταν στις 26 Απριλίου πρωτοεμφανίστηκε στο κοινό του Anfield, εναντίον της Queens Park Rangers.

Από εκείνη την μέρα και ως το καλοκαίρι του 1981 θα γράψει χρυσές σελίδες με τις ομάδες των Κόκκινων και θα είναι ενεργό μέλος τους κατακτώντας 3 Κύπελλα Πρωταθλητριών, 4 Πρωταθλήματα Αγγλίας, 1 Κύπελλο UEFA, 1 UEFA Super Cup, 1 League Cup και 3 Charity Shields. Ο Jimmy Case θα φορέσει την famous Red shirt σε 249 παιχνίδια, σημειώνοντας 46 γκολ.

Μετά τους Reds θα μετεγγραφεί στην Brighton τον Αύγουστο του 1981, για να «κρεμάσει» τα ποδοσφαιρικά του παπούτσια το 1996 στην Brighton, αφού περάσει ενδιάμεσα κατά σειρά από τις Southampton, Bournemouth, Halifax Town, Wrexham, Wanneroo British, Darlinghton και Sittingbourne.

Μετά το τέλος της ποδοσαφιρκής του καριέρας, ασχολήθηκε για λίγο με την προπονητική και μετά για αρκετά χρόνια ασχολήθηκε ως ραδιοφωνικός παραγωγός στο BBC Radio Merseyside και σχολιαστής σε εκπομπές του LFC TV.

Τον Οκτώβριο του 2010 βρέθηκε στην Αθήνα με ένα κλιμάκιο βετεράνων ποδοσφαιριστών των Κόκκινων και τιμήθηκε από τα μέλη της Πανελλήνιας Λέσχης Φίλων Liverpool, για τις πολύτιμες υπηρεσίες του στον Σύλλογο των Reds. Στο 13′:02″ του video μπορείτε να δείτε την στιγμή που ο Jimmy Case παίρνει την τιμητική του πλακέτα από τους Έλληνες scousers.

Απολαύστε ένα μικρό αφιέρωμα στον Jimmy Case με μερικά από τα κατορθώματα του με την famous Red shirt:

Σαν σήμερα: 18/5/1954 Γεννιέται ο Jimmy Case
Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση

Top
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com