Είσαι εδώ
Home > HOMEPAGE HOT POSTS > Πως η Liverpool απέκτησε τον Κυργιάκο ενώ ήθελε τον Upson!

Πως η Liverpool απέκτησε τον Κυργιάκο ενώ ήθελε τον Upson!

Μια πολύ ενδιαφέρουσα ιστορία έφερε στο φως της δημοσιότητας σήμερα ο James Pearce μέσω της ιστοσελίδας, The Athletic UK σε άρθρο του για παίκτες που ήρθαν στην Liverpool ενώ δεν ήταν οι πρώτοι μεταγραφικοί στόχοι της ομάδας.

Ο Σωτήρης Κυργιάκος έφτασε στο Anfield την σεζόν 2009-10 και έμεινε μέχρι το 2011, πραγματοποιώντας μάλιστα 49 εμφανίσεις με την famous Red Shirt και ξεκινώντας σε 38 από αυτές.

Ήταν ο τελευταίος στη λίστα του Rafa Benitez για την θέση του κεντρικού αμυντικού και ρόλο στην έλευση του στο Anfield έπαιξε το γεγονός ότι ήταν εν ενεργεία διεθνής με την Εθνική Ελλάδος.

Ο Έλληνας αμυντικός αποχώρησε το καλοκαίρι του 2011 συνεχίζοντας την καριέρα του στην Γερμανία με την Wolfbsurg, πριν επιστρέψει στην Premier League μια σεζόν αργότερα για λογαριασμό της Sunderland.

Κατά την παρουσία του στο Anfield δούλεψε με τους Rafa Benitez, Roy Hodgson και Kenny Dalglish αλλά δεν ήταν ο βασικός μεταγραφικός στόχος των Reds για το κέντρο της άμυνας.

Οι Reds ήθελαν να αποκτήσουν τον διεθνή Άγγλο, Matthew Upson για την θέση του κεντρικού αμυντικού, ο οποίος ήταν ελεύθερος. Το πρόβλημα όμως ήταν στις απολαβές του, τις οποίες και δεν μπορούσε να αντέξει η διοίκηση των Hicks και Gillet.

Μέλος του staff του Rafa Benitez μίλησε στο James Pearce για την μεταγραφή του Κυργιακού στην Liverpool και την μη έλευση του Upson:

“ Εκείνο το καλοκαίρι (2009) χρειαζόμασταν έναν κεντρικό αμυντικό και θέλαμε να αποκτήσουμε τον Matthew Upson, ο οποίος ήταν ελεύθερος. ”

“ Ήταν διεθνής με την Εθνική Αγγλίας και τα παιδιά στην ομάδα μας έλεγαν πως είναι καλός χαρακτήρας. Η μεταγραφή τελικά δεν έγινε γιατί ο σύλλογος έκρινε πως οι απολαβές του ήταν πολύ υψηλές. ”

“ Τελικά αγοράσαμε τον Σώτο Κυργιάκο από την AEK Athens για £1.5 εκατομμύριο, γιατί οι απολαβές του ήταν πιο χαμηλές. ”

“ Τόσο χάλια ήταν η κατάσταση στον σύλλογο εκείνη την περίοδο. ” Ολοκλήρωσε.

Ο Matthew Upson ήταν διεθνής με την Εθνική Αγγλίας.
Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση

Top
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com