Είσαι εδώ
Home > HOMEPAGE HOT POSTS > Σαν σήμερα: 11/5/2002 Κόκκινο αντίο από McAllister & Anelka (vid)

Σαν σήμερα: 11/5/2002 Κόκκινο αντίο από McAllister & Anelka (vid)

Την τελευταία τους εμφάνιση με την Κόκκινη φανέλα θα πραγματοποιούσαν σαν σήμερα οι Gary McAllister & Nicolas Anelka σε παιχνίδι πρωταθλήματος στο Anfield με αντίπαλο την Ipswich Town.

Οι Κόκκινοι έχοντας κάνει μια πολύ καλή χρονιά αλλά έχοντας χάσει την μάχη του τίτλου από την Arsenal, ήθελαν αποτέλεσμα που να τους δίνει το δικαίωμα να κλειδώσουν την 2η θέση της βαθμολογίας. Αντίπαλος τους εκείνο το απόγευμα Σαββάτου, στην τελευταία αγωνιστική της χρονιάς, η Ipswich Town που ήλπιζε μόνο μαθηματικά για να παραμείνει στην Premier League.

Οι Reds δεν άφησαν κανένα περιθώριο αντίδρασης στους Tractor Boys, τους οποίους «φιλοδώρησαν» με 5 γκολ. Την αρχή έκανε ο John Arne Riise με δύο δικά του γκολ στο 12′ από ασίστ του Abel Xavier και στο 35′ από ασίστ του Vladimir Smicer, για να πάρει σειρά ο Michael Owen με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου (46′).

Λίγο αργότερα ο Vladimir Smicer θα εκμεταλλευτεί την ασίστ του Danny Murphy για να γράψει με ωραία ατομική προσπάθεια το 4-0 στο 56′ και να ολοκληρώσει τον θρίαμβο των Κόκκινων ο Nicolas Anelka στο 87′, από ασίστ του Michael Owen.

Έτσι οι Κόκκινοι έκλεισαν την χρονιά στην 2η θέση, με 3 βαθμούς περισσότερους από την Manchester Utd και εξασφάλισαν την έξοδό τους στους Ομίλους του Champions League της επόμενης χρονιάς.

Για αμφότερους Gary McAllister & Nicolas Anelka αυτό ήταν το τελευταίο τους παιχνίδι με την famous Red shirt, με τον Σκωτσέζο να έχει ήδη συμφωνήσει να αναλάβει παίκτης-προπονητής στην πρώην ομάδα του Coventry City. Το κοινό του Anfield χαιρέτησε με ιδιαίτερο θερμό τρόπο, όπως συνηθίζει άλλωστε σε τέτοιες περιπτώσεις, τους δύο που θα αποχωρούσαν, με τον Macca να δηλώνει, εμφανώς συγκινημένος: «Δεν θα ξεχάσω ποτέ την σημερινή μέρα και θέλω να ευχαριστήσω τους fans για την υπέροχη επευφημία τους! Υπέθετα ότι θα είχα μία τιμητική υποδοχή σήμερα, αλλά αυτό που συνέβη ξεπέρασε και το πιο απίθανο όνειρό μου! Τέτοια επευφημία συνήθως έχουν ποδοσφαιριστές που έχουν κατακτήσει Ευρωπαϊκά τρόπαια για την ομάδα τους. Ήταν μία λαμπρή μέρα για μένα και διασκέδασα αφάνταστα με το χιούμορ του Kop, όταν μου τραγουδούσαν να επιστρέψω στην Coventry!!!»

Το αντίο στους Gary McAllister & Nicolas Anelka, είπαν 44.088 θεατές και διαιτητής του παιχνιδιού ήταν ο S. W. Dunn.

Παρακάτω μπορείτε να απολαύσετε τα γκολ της συνάντησης:

Σαν σήμερα: 11/5/2002 Κόκκινο αντίο από McAllister & Anelka
Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση

Top
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com