Είσαι εδώ
Home > HOMEPAGE HOT POSTS > «Ουδέτεροι» αγώνες, η ρεαλιστική επιλογή!

«Ουδέτεροι» αγώνες, η ρεαλιστική επιλογή!

Η χρήση των ουδέτερων γηπέδων ,για να ολοκληρωθεί η σαιζόν 2019/2020 συνεχίζει να συζητείται ως μια πολύ ρεαλιστική προοπτική.

Η Premier League συνεχίζει βέβαια να τονίζει ότι πρόθεση της είναι να ολοκληρωθεί η σαιζόν με την πραγματοποίηση των αγώνων που έχουν απομείνει, αλλά η αλήθεια είναι ότι τα σχέδια της πάντα επανεξετάζονται για συχνές τροποποιήσεις δεδομένης της διασποράς του Covid19, στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Στην τελευταία τους συνάντηση οι ιθύνοντες της PremierLeague αλλά και των ιδιοκτητών των ομάδων, συμφώνησαν ότι η 18η Μαίου αποτελεί την ημερομηνία του καλύτερου σεναρίου για την επιστροφή των ομάδων στις προπονήσεις, με τους αγώνες να ξεκινούν από τις 8 Ιουνίου και μετά.

Η ημερομηνία αυτή ‘δένει’ και με τις αντίστοιχες χρονικές περιόδους για την επανέναρξη της La Liga (28 Μαίου) και Ligue 1 ( 3 Ιουνίου ή 17 Ιουνίου).

Από τη στιγμή όμως που θα ξεκινήσουν και πάλι να γίνονται οι αγώνες, σίγουρα κεκλεισμένων των θυρών, και με πολλούς περιορισμούς όσο αφορά το άμεσο μέλλον, η διεξαγωγή τους σε καθένα από τα 20 γήπεδα μπορεί να αποδειχθεί ένας λογιστικός εφιάλτης.

Η μείωση των απαιτήσεων όσο αφορά το NHS αλλά και άλλων δημόσιων υπηρεσιών εξασφαλίζεται με τη χρήση των ουδέτερων λίγων γηπέδων για όλους τους αγώνες και έτσι σύμφωνα με τη Διοίκηση της Premier League, η λύση αυτή αποτελεί την καλύτερη δυνατή επιλογή.

Οι Times μάλιστα ανέφεραν τις δηλώσεις κάποιου εξ αυτών, ανώνυμα, ότι «αυτή είναι η πιο πιθανή λύση που αρχίζει να αποκτά νόημα για όλους».

Ας σημειωθεί επίσης ότι και η Διοίκηση της PremiershipRugby αλλά και της English Cricket εξετάζουν την επιλογή αυτή.

Φυσικά δεν πρόκειται να γίνει καμία κίνηση μέχρι να δοθεί το πράσινο φως σε κυβερνητικό επίπεδο ,όσο αφορά τα tests που πρόκειται να γίνουν αλλά και τους πόρους που θα πρέπει να διατεθούν για την διεξαγωγή των αγώνων.

Σύμφωνα με το σχέδιο αυτό, θα αξιοποιηθούν κάποια γήπεδα στο Νότο-η FA έχει προσφέρει το Wembley το οποίο χρησιμοποιείται αυτήν την περίοδο για την εκπαίδευση μελών του Πυροσβεστικού Σώματος σε οδηγούς ασθενοφόρων, κάποια γήπεδα στην Κεντρική Αγγλία και κάποια στον Βορρά.

Είναι πολύ πιθανό επίσης στο ίδιο γήπεδο να γίνονται αρκετοί αγώνες την ίδια μέρα, βοηθώντας έτσι περισσότερο στη ζωντανή μετάδοση τους.

Joe Gomez και Kevin de Bruyne σε διεκδίκηση της μπάλας στο Wembley.
Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση

Top
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com